$
הייטק והון סיכון

ירידה של 10% בסבבי הגיוס הראשונים ב-2016

על פי סקר של משרדי העו"ד שבלת ו-Fenwick & West LLP נמצא שמספר סבבי הגיוס ירד בשנה שעברה ביחס לשנת 2015. על פי הנתונים כ-44% מסבבי הגיוס הראשונים היו של חברות חדשות לפני שנתיים לעומת 33% בשנה שעברה

מאיר אורבך 13:4629.03.17
סקר של משרד עורכי הדין שבלת בשיתוף פירמת עו"ד Fenwick & West LLP, מצא שמספר החברות המגייסות בשלבים מוקדמים ירד ב-10% בשנת 2016 שנה קודם לכן. על פי הסקר רק 33% מסבבי הגיוס הראשונים היו בשלבים הראשונים כלומר חברות חדשות, לעומת 44% בשנת 2015.

"קיימת ירידה בשיעור הסבבים הראשונים בישראל לעומת שנת 2015. אמנם השיעור עלה במעט לעומת זה שנצפה במחצית הראשונה (29% במחצית הראשונה לעומת 33% בממוצע שנתי), אך עדיין זו ירידה לעומת שיעור של 44% לשנת 2015. התקרבנו בכך למספרים של עמק הסיליקון, אך עדיין אנחנו גבוהים יותר (הם ב-23% סיבובים ראשונים). המשמעות היא שלעומת שנה שעברה יש ירידה בהשקעות חדשות, וייתכן שיש בכך כדי להעיד על האטה מסוימת בתעשייה שממשיכה לממן חברות קיימות אך פחות ששה להיכנס להשקעות חדשות לעומת 2015", אומרים עו"ד לימור פלד וליאור אבירם משבלת.

 

עו"ד ליאור אבירם עו"ד ליאור אבירם צילום: עמית שעל

 

"אנחנו בהחלט רואים במצב השפעה של ההאטה שהחלה בעמק הסיליקון, אליה התווספה ברבעון הראשון של 2017 – גם השפעה מאטה של הרגולציה החדשה על השקעות חוץ בסין, שגם היא נותנת בימים אלה אותותיה בזרימת ההון משם להייטק הישראלי. מעניין יהיה לראות כיצד ישתקף הדבר בסקר של מחצית השנה הראשונה של 2017", מוסיפים פלד ואבירם.

 

למרות הירידה במספר הגיוסים בשלבים הראשונים הרי ששווי החברות בסיבובים המתקדמים יותר נמצא בעליה ומרבית שוויים של הסבבים היו בעלייה. "התוצאה השנתית מציגה שוב מספר סבבי שווי עולה בשיעור ללא תקדים, הגבוה ביותר שסקרנו עד כה: שיעור של 90% ממספר הסבבים שסקרנו הינם סבבים בשווי עולה! שיעור זה גם גבוה לעומת שיעורי השווי העולה בעמק הסיליקון – שם השיעור הינו 73%", מסכמים אבירם ופלד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x