מדינות ה-G20 ילחמו ביחד נגד מתקפות סייבר על הבנקים
בהצהרה ראשונה מסוגה הסכימו המדינות החזקות בעולם להגן על לווים ומלווים. זו הפעם הראשונה שארגון בינלאומי מסכים על שיתוף פעולה חוצה גבולות שכזה בתחום הסייבר
- ההאקרים שכירי החרב של הקרמלין נלחמים ביאהו
- צ'ק פוינט חשפה שתי חולשות אבטחה בווטסאפ וטלגרם
- חברת הסייבר הישראלית Dyadic Security גייסה 12 מיליון דולר
אף שעולם אבטחת המידע והמלחמה במתקפות סייבר רק משתכלל יותר ויותר, הרגולציה העולמית ובכלל המוכנות לשתף פעולה הם מחזה נדיר. אפשר אולי להסביר את ההצהרה הראשונה מסוגה ויוצאת דופן זו עקב המתקפות החוזרות והנשנות שחווה המערכת הבנקאית העולמית, במיוחד בשנה האחרונה. חברת אבטחת המידע קספרסקי אף טענה בפברואר האחרון כי במהלך 2016 היקף ההתקפות ברחבי העולם על בנקים וחברות פיננסיות שונות גדל – זאת לעומת השנתיים לפני כן שבהן ההיקף דווקא ירד. ההתקפה הגדולה מבין כולן, שהדגישה במיוחד עד כמה המערכת הבנקאית פגיעה התרחשה בפברואר שנה שעברה.
לפני כשנה הותקף לא פחות מאשר הבנק המרכזי האמריקאי - הפדרל רזרב. באמצעות שימוש לרעה בסוויפט – מערכת העברת הכספים הבינלאומית – ניסו האקרים לגנוב מיליארד דולר מחשבון מטבע החוץ של הבנק המרכזי של בנגלדש, אך הצליחו לגנוב רק 81 מיליון דולר ולהעבירם לחשבונות שונים בפיליפינים. מה שהיה לשוד הבנקים הגדול ביותר באמצעות מתקפות סייבר ואחד הגדולים בעולם בכלל. מאז הצליחו בנגלדש וארה"ב, בסיוע האינטרפול, להשיב כ-15 מיליון דולר מהכספים הגנובים.
סוויפט, שמשמשת מסלקה ל-11 אלף מוסדות פיננסים ב-200 מדינות, הודיעה כי מאז היו תקיפות נוספות על בנקים באמצעות מערכת הסליקה שלה בין היתר בווייטנאם, אקוודור ומדינות במזרח אירופה בהיקפים של מיליוני דולרים בודדים כל אחד. ברויטרס נחשף כי סוויפט שלחה בנובמבר מכתב חריג ללקוחותיה כי האיום "בעל יכולת הסתגלות, מתוחכם וכאן כדי להישאר". ובמכתב דחקה בבנקים השונים לאמץ מערכות אבטחה מתקדמות יותר.
אבל לא רק הבנקים עברו שנים קשות ממתקפות סייבר, אף שהם אלו שזוכים למפגן של אחדות בוועידת המדינות העשירות בעולם. רק לפני כמה ימים הודיע משרד המשפטים האמריקאי כי הגיש כתב אישום נגד "האקרים רוסים" שלטענתם אחראים על הפריצה לשרתי יאהו בשנת 2015. אז נגנב מידע מחצי מיליארד חשבונות פרטיים.
בדצמבר האחרון אף קבעה קהילת המודיעין האמריקאית כי האקרים בשירות ממשלת רוסיה פרצו לשרתי הוועידה הדמוקרטית והמועמדת לשעבר לנשיאות ארה"ב הילארי קלינטון. זאת כדי להשפיע על תוצאות הבחירות לנשיאות. על רקע קביעה זו אף גירש נשיא ארה"ב דאז ברק אובמה 35 "דיפלומטים" רוסיים. אך כל אלו לא הובילו לפעולה משותפת של מי מהמדינות. גם וועידת ה-G20 עצמה היא מקור למתקפות סייבר חוזרות ונשנות. מארגני הוועידות בשנים הקודמות, בפריז ובסין, הודיעו כי הדפו למעלה מ-100 אלף ניסיונות תקיפה שונות בכל אחת מהוועידות.