סמסונג השקיעה בשתי חברות בישראל: "תמשיך להיות מקור חשוב לטכנולוגיה עבורנו"
יאנג סון, נשיא סמסונג אלקטרוניקס, מבקר בישראל; לדבריו, "התזה שלנו היא שכמו שטלפונים עשו את המעבר לסמארטפונים, גם מכוניות יעשו מעבר דומה"
יאנג סון, נשיא סמסונג אלקטרוניקס, ביקר השבוע בארץ וערך היום (א') מפגש עם עיתונאים בו אמר: "ישראל תמשיך להיות מקור חשוב לטכנולוגיה עבור סמסונג, נמשיך להשקיע ולרכוש בישראל".
סמסונג השקיעה עד היום ב-23 חברות בישראל וביצעה רכישה משמעותית אחת - של טרנסצ'יפ. במפגש העיתונאים חשפה החברה שתי השקעות חדשות - בחברות syclla ו-seematics.
לקראת הרכישה של חברת הנדסת החלקים לרכב הרמן בכ-8 מיליארד דולר, יגדל המרכז של סמסונג בכ-150 עובדים אותם מעסיקה הרמן בישראל. הרמן רכשה שלוש חברות בארץ: איי און רוד, רדבנד וטאואר סק; אורן בצלאלי מנהל את המרכז שלה בישראל.
בישראל פועלת סמסונג כיום באמצעות שלוש זרועות השקעה - סמסונג ונצ'רס, סמסונג קטליסט וסמסונג נקסט המשקיעות בחברות בשלבים שונים.
סון התייחס לכניסה של סמסונג לתחום המכוניות האוטונומיות: "אנחנו לא מעוניינים בבניית מכוניות, אלא בטכנולוגיות לתחום הרכב העתידי. תחום שמשתנה מהר מאוד. התזה שלנו היא שכמו שטלפונים עשו את המעבר לסמארטפונים, גם מכוניות יעשו מעבר דומה. מעניין אותו לדעת מה יהיו המערכות שיתרמו לעתיד הזה.
"אני חושב שמכוניות המחר יהיו מצוידות בתצוגה אחרת לחלוטין מזו שיש היום. תוכלו ליהנות למשל מתצוגת סאונד אישית, בלי להפריע לאחרים. אלה דברים שקשה לנו לדמיין היום אבל הם הולכים לקרות".
תחום נוסף שסמסונג מתעתדת להיכנס אליו הוא הבריאות. "הכרזנו שנתחיל לפתח ולייצר תרופות בשיתוף פעולה עם חברות נוספות", אמר סון. "אנחנו בונים את אחד ממתחמי הביופרודקשיין הגדולים בקוריאה. אבל אני באופן אישי מתעניין מאוד ברפואה מונעת. אני חושב שיש הזדמנות להשתמש ב-IT בתחום הזה, האם, למשל, אנחנו יכולים לגלות יותר על הגוף שלנו ולשפר את הבריאות באמצעות סנסורים?"