בלעדי לכלכליסט
קרן סינית ישראלית תשקיע 45 מיליון דולר בהייטק ישראלי
קרן CIEVC תשקיע ב־25 חברות ישראליות בעיקר בתחומי חינוך, תוכנה ומדיה. היקף ההשקעה בכל חברה יעמוד על 1–2 מיליון דולר והמטרה היא שהן יפתחו פעילות בסין. "נסייע לא רק במשאבים אלא גם בקשרים להתרחבות בסין"
קרן סינית ישראלית חדשה בשם CIEVC תשקיע 45 מיליון דולר בחברות טכנולוגיה ישראליות, כך נודע ל"כלכליסט". הקרן החדשה הוקמה במסגרת שותפות בין Wenba Tech – חברה סינית גדולה בתחום ההוצאה לאור של ספרי חינוך בסין – לבין חברה פרטית משנחאי המפתחת תוכנה ואפליקציות ל־100 מיליון משתמשים. חברת שירת יזמות הישראלית תהיה שותפה בחברת הניהול של הקרן ותשמש כזרוע הביצועית של הקרן בישראל.
"מחפשים יצירתיות"
מנכ"ל שירת יזמות, אליעזר מנור, אמר ל"כלכליסט" כי "אנחנו מתכוונים להשקיע בכ־25 חברות בישראל סכומים של כ־1–2 מיליון דולר. הכוונה שלנו היא להשקיע בחברות שיש להן אופק של פעילות בסין. אנחנו שואפים לקחת את החברות ולהקים להן פעילות עסקית בסין אשר בה יושקעו כספים נוספים באמצעות השותפות הסיניות של הקרן".
הקרן (China – Israel Education VC Fund) הוקמה במטרה להקל על משקיעים סינים להיחשף לטכנולוגיה ישראלית ובאותה העת, להקל על פעילותן של חברות ישראליות בסין. הקמת הקרן נעשתה במטרה גם לאפשר חשיפה לחברות טכנולוגיה ישראליות בתחומים של חינוך, תוכנה ומדיה.
"אנו בחיפוש מתמיד אחר שילוב של מוצרים חדשים, טכנולוגיות ויצירתיות. אנחנו מחפשים חברות טכנולוגיה ישראליות שיוכלו לספק לנו בידול וייקנו לנו יתרון תחרותי בשוק הנוכחי המאתגר בסין.
"מצאנו שבישראל יש חברות רבות שיכולות לתת פתרון לצורך הזה", אומר ג'רי ז'אנג, מנכ"ל חברת Wenba Tech אחת החברות השותפות בקרן.
CIEVC כבר ביצעה את השקעתה הראשונה בישראל. הקרן השתתפה בסבב הגיוס האחרון של חברת CodeMonkey שהשלימה גיוס הון של 1.5 מיליון דולר, מכמה משקיעים נוספים. ההשקעה תסייע בהמשך הפיתוח והמחקר של החברה, והגדלת צוותי המכירות והשיווק שלה.
חברת קוד מנקי שבה השקיעה הקרן מתמחה בפיתוח טכנולוגיה המאפשרת לילדים ללמוד תכנות באמצעות משחק. הפלטפורמה של החברה מעוצבת כמו משחק בשלבים שבו הילדים מתקדמים ורוכשים ידע תוך כדי משחק.
"נסייע גם בפיתוח עסקי"
ז'אנג מציין כי בשנים האחרונות הכיר חברות ישראליות רבות שמביעות פתיחות ונכונות לעשות עסקים בסין. "עם זאת", לדבריו, "אנחנו ערים לאתגרים הרבים שעומדים בפני חברות ההייטק הישראליות שעושות את צעדיהן הראשונים בשוק הסיני.
"אנחנו בקרן החדשה יכולים לסייע לא רק במשאבים אלא גם בתחומי הפיתוח העסקי, וקשרים אסטרטגיים הנחוצים להרחבת הפעילות שלהן בסין".
על רקע הקושי של חברות זרות לפעול בתוך סין, שנובע בעיקר מהשינויים האחרונים שנערכו ברגולציה על ידי הממשלה הסינית, אומר מנור כי "החברות השותפות בקרן הקימו פלטפורמה דו־לאומית, בסין ובישראל, שתאפשר לחברות הישראליות לפעול בקלות ובמהירות יחסית בסין".