$
אפליקציות
טכנולוגי מאקרו ראש כתבה HEADER

מאקרו טכנולוגי

שונאים סיפור אהבה: האפליקציה שתמצא לכם מישהו לקטר איתו

אפליקציית ההיכרויות Hater מוכיחה שלפעמים שנאה משותפת היא המכנה המשותף הטוב ביותר, ואיך זה קשור לאבוקדו. חמש נקודות

הגר רבט 18:0524.02.17

1. חיבור. אפליקציה חדשה כובשת את עולם הדייטים בסערה, או לפחות את פלח השוק של הדייטרים המתוסכלים והציניים. אפליקציית Hater, שהושקה באפסטור ב־8 בפברואר וזמינה בשלב זה לאייפוניסטים בלבד, מציעה לחבר בין זרים מוחלטים על בסיס שנאה יוקדת ומשותפת לאותם דברים.

 

Hater. לא הכל שחור ולבן Hater. לא הכל שחור ולבן

 

2. דירוג. אחרי התחברות באמצעות פייסבוק המשתמשים מתבקשים לדרג עד כמה הם שונאים סדרה של דברים, הרגלים ואנשים. החל מהיומיומי והמיותר — "אנשים שלוקחים ביס מגלידה במקום ללקק אותה" — דרך האינטימי — "לישון כפיות" — ועד הקרדינלי — "הפטריארכיה". האפליקציה אמנם לא תשתמש בהעדפות כדי להתאים בין בני ובנות זוג, אבל אחרי סימון לייק הדדי, בממשק שדומה לאפליקציות המתחרות, אפשר לגלות אם השידוך הפוטנציאלי אוהב ימי גשם או שונא רוק כבד.

 

3. שכפול. טינדר השתלטה בנחישות על תחום הרומנטיקה המקוון הודות לממשק פשוט ומינימליסטי שהקל גם על מפתחים אחרים להתבסס עליו ולשכלל אותו. כך נולדו אפליקציות ייעודיות לחולי צליאק, בעלי כלבים, מזוקנים ואפילו לחובבי "מסע בן כוכבים". אף שקל לצרף את Hater לשאר אפליקציות ה"היכרויות על בסיס העדפות", בפועל היא מצליחה להציג את המורכבות שמאחורי הסטיגמות המתבקשות.

 

4. דמיון. כך המשתמשים עשויים לגלות שיש להם לא מעט במשותף עם הטבעונית המיליטנטית שאוהבת גם גיבורי על ושונאת אנשים שמדברים בטלפון באמצע הרחוב. מצד שני, נחסכים הגישושים המביכים בניסיון לברר אם בן הזוג הפטנציאלי אכן גזען או רק נשמע כזה בצ'ט. או כפי שמפתחי האפליקציה הגדירו זאת "הדבר שמחבר בין מצביעי טראמפ לקלינטון הוא החיבה העזה של כולם לגוואקמלי".

 

ימין או שמאל. כולם אוהבים גוואקמולי ימין או שמאל. כולם אוהבים גוואקמולי

 

5. פילוג. הבאז סביב האפליקציה עורר כמובן גם מאמרי דעה נגד הפילוג בעם (האמריקאי כמובן, בישראל כבר מזמן לא אכפת) בתקופה המטרידה של ממשל דונלד טראמפ. אבל אלה כמובן נכתבו על ידי אנשים חסרי ציניות שאנחנו שונאים כמעט כמו שאנחנו שונאים את נוגסי הגלידה. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x