מתכוננת למלחמה הבאה: בריטניה מכניסה את הסייבר לתכנית הלימודים
החשש מהקמפיינים שמפעילה רוסיה נגד מדינות המערב והקושי לגייס עובדים מומחים בתחום הביא את משרד החינוך הבריטי להודיע על תוכנית ניסויית ללימודי סייבר
משרד החינוך הבריטי השיק תוכנית ללימודי סייבר, כך דווח אתמול (שבת) ב-BBC. וועדה מיוחדת של הפרלמנט הודיעה בשבוע שעבר על ניסוי במסגרתו כ-5,700 תלמידי תיכון בגילאי 14 ומעלה יקבלו כ-4 שעות לימודי סייבר בשבוע החל מחודש ספטמבר הבא.
- חברת הסייבר Javelin Networks גייסה 5 מיליון דולר
- חברת הסייבר דמיסטו גייסה 20 מיליון דולר
- "גם מדינות עניות יכולות לפתח נשק סייבר"
על פי הנתונים הנוכחיים של הממשלה הבריטית, כ-57 אלף עובדים מועסקים בתחום, אך על פי נתוני הפרלמנט המעסיקים מתקשים מאוד לגייס מומחים בתחום. המימון לתוכנית, שעומד על כ-20 מיליון ליש"ט, יועבר מתקציב משרד התרבות, המדיה והספורט.
עד כה מימנה הממלכה תכניות לימודים בתחום אך ורק למוסדות אקדמיים ואף סיפקה משרות לסטודנטים מצטיינים בתחום. ממשלת הוד מלכותה גם הקימה תכנית התלמדות לבני 16 ומעל, שמראים "כישרון טבעי לפתרון בעיות", דרך אלגנטית לתיאור האקרים צעירים.
התכנית זכתה לתמיכה רחבה משלל גורמים. בין השאר, מבריאן לורד, סגן מנהל ה-GCHQ לשעבר, סוכנות המודיעין ואבטחת המידע של בריטניה, מקבילתה של ה-NSA ו-8200 בישראל. לורד הסביר ל-BBC שמדובר ביוזמה הכרחי. "ככל שצעירים יקבלו חשיפה מוקדמת לתחום, כך כך נוכל להכין אותם יותר ביעילות לקריירה בסייבר", אמר בראיון שהעניק.
יוזמות כגון אלה הופכות נפוצות יותר ויותר. אובמה הסתייע בשנים האחרונות בענקיות הטכנולוגיה כדי לעודד הכנסת תכנים טכנולוגיים לתוכניות הלימודים הכלליות בתיכונים ובבתי הספר יסודיים. גם בישראל מתבצע מאמץ גדול מצד משרד החינוך והממשלה לעודד לימוד של תכנים טכנולוגיים, בדגש של תחום הסייבר.
צה"ל ומשרד החינוך כבר החלו ביוזמות מקומיות בבתי ספר רבים בארץ, מתוך הבנה שמדובר בדרך טובה לעודד גיוס של מלש"בים ליחידות הטכנולוגיות של הצבא, מה עוד שרבים מהם ממשיכים לעסוק בתחום גם לאחר השחרור או במסגרת שירות קבע.