$
המדריך

בדיקת כלכליסט

לנובו יוגה בוק: יש בו הכל אבל זה לא מספיק

היוגה בוק הוא מוצר השניים באחד האולטימטיבי עם מקלדת מגע דקיקה, עט סטיילוס ייחודי ומחברת שרטוטים נלוות, שמגיע עם תמיכה באנדרואיד או בווינדוס, אבל הוא עדיין לא הטאבלט שיחליף את המחשב הנייד

רפאל קאהאן 16:0706.02.17

נדיר שחברות מחשבים מהמרות על מכשירים יוצאי דופן, והיוגה בוק של לנובו הוא בהחלט אחד מאלה. היצרנית העניקה לו תכונות שמשלבות בין טאבלט למחשב והוסיפה לו מקלדת שטוחה ייחודית ויכולת זיהוי כתיבה בעזרת עט חרט מצורף. על אף שמדובר בניסיון מרתק, לא ברור מי קהל היעד של המחשב הזה.

 

 

מבנה ועיצוב: מקורי, דק וקליל

המבנה של היוגה בוק מזכיר מחברת איי 4 גדולה. יש לו מסך בגודל 10.1 אינץ' וגוף שבנוי מפלסטיק איכותי וקשיח. שני חלקיו, שאינם ניתנים לניתוק, מחוברים בעזרת חוליות השעון הייחודיות של מחשבי סדרת היוגה של היצרנית. כפתור ההפעלה ובקרת הקול נמצאים בצדו הימני כמו גם שקע האוזניות, ובצדו השמאלי תמצאו שקע מיקרו USB רגיל להטענה וחיבור חיצוני, שקע מיקרו HDMI לחיבור למסך חיצוני וחריץ לכרטיס זיכרון. אפשר בקלות להשתמש בו במספר תצורות: כמחשב נייד רגיל, כטאבלט עם המקלדת מקופלת לאחור, כאוהל או עם המסך מופנה ב-90 מעלות לכיוון הגב לצפייה בסרטים. בזכות מבנהו הייחודי הוא שומר על פרופיל דקיק וקל מאוד להתנייד אתו.

 

אפשר להשתמש בו במגוון תצורות אפשר להשתמש בו במגוון תצורות צילום: רפאל קאהאן

 

ממשק: לא למקלידי לכת

לנובו בחרה בפתרון מעניין כדי לשמור על פרופיל דק ככל האפשר: מקלדת מבוססת מגע, שמשורטטת על גבי משטח הבסיס של המחשב. השימוש בה מפתיע בהתחלה. היא מספקת פריסת מקשים כמעט מלאה, אך מבנהו הקומפקטי של המחשב לא מאפשר להקליד ביותר משתי אצבעות במקביל בנוחות. אין גם פידבק למעט ויברציה קלה. משטח הטראקפאד זעיר למדי והוא לא תמיד מגיב היטב למגע האצבעות, מה שגורר העדפה של מסך המגע להקלקה על כפתורים ולמעבר בין שדות.

 

Nקלדת מגע. יפה אבל לא נוחה Nקלדת מגע. יפה אבל לא נוחה צילום: רפאל קאהאן

 

לנובו ציידה את היוגה בוק בעט חרט או סטיילוס ייחודי, שמגיע עם שלושה ראשים חלופיים. בעט ניתן להשתמש בו בשילוב עם מחברת מיוחדת, שמוצמדת למשטח ההקלדה בעזרת מגנט. כאשר מציירים על הדפים השרבוטים והכתיבה מועתקים ישירות ליוגה בוק. הבעיה העיקרית היא שאין עדיין תמיכה יעילה בזיהוי כתב יד בעברית, מה שמגביל את השימושיות. המחברת עצמה ייחודית למכשיר וכך גם העט. בנוסף, ניתן להשתמש בעט כסטיילוס רגיל ולשרבט ישירות על המשטח עם אחד משלושת הראשים הייעודיים. הבעיה שהראשים האלה קטנים ודקים וקל מאוד לאבד אותם, ולנובו לא סיפקה אפשרות להצמיד את העט לגוף המחשב.

 

מערכת הפעלה ואפליקציות: ווינדוס או אנדרואיד עם שיהוקים

היוגה בוק מציע שתי גרסאות, אחת מבוססת ווינדוס 10 מלא ואחת מבוססת אנדרואיד 6. הבחירה בין כל אחת מהגרסאות תלויה בעיקר בשימוש שתבקשו לעשות בו. גרסת הווינדוס תאפשר עבודה על אפליקציות מחשב, ציור ושרבוט, גלישה ואפילו עבודה קלה. גרסת האנדרואיד תתאים יותר לצריכת מדיה ומשחקים – בעיקר בגלל שערכת השבבים לא חזקה מספיק בשביל לתמוך במשחקי ווינדוס כבדים. עם זאת, בין אם בחרתם בגרסת האנדרואיד או הווינדוס החומרה כאן לא מאפשרת ביצועים יוצאי דופן. למעשה, בשימוש בווינדוס המחשב ייחנק די מהר, תוצאה של זיכרון מצומצם. אל תצפו לפתוח פה גוגל כרום עם 20 טאבים במקביל.

 

מחברת הקסמים של היוגה. עדיין ללא תמיכה בעברית מחברת הקסמים של היוגה. עדיין ללא תמיכה בעברית צילום: רפאל קאהאן

 

פתרונות התוכנה שלנובו הטמיעה לא הופכים את היוגה בוק למכשיר נעים לשימוש. אחת הבעיות העיקריות של הממשק הוא חוסר תגובתיות ונטייה לעצלנות בתגובות. באנדרואיד המצב טוב יותר, אבל גם כאן לא מדובר בממשק אנדרואיד מהיר במיוחד.

 

חומרה וסוללה: חסכוני אבל חלשלוש

הסיבה לכך שביצועי היוגה בוק כמחשב לוקים מעט בחסר, בגרסת הווינדוס בעיקר, היא תוצאה של ערכת השבבים הבסיסית למדי שנבחרה עבורו. לנובו בחרה בשבב אינטל אטום x5, שמתאים יותר להפעלה של מכשירי אנדרואיד מאשר גרסה מלאה של ווינדוס. זיכרון הפעולה מוגבל ל-4 גיגה בייט ומרחב האחסון עומד על כ-64 גיגה בייט מובנים, שניתנים להרחבה בעזרת כרטיס זיכרון לעוד 128 גיגה בייט. למזלו הוא נהנה מחיי סוללה מעולים. החומרה לא מסוגלת להתמודד עם שום דבר מעבר לגלישה בסיסית, צריכת תוכן וכתיבת מיילים או הודעות בפייסבוק. זה בסדר גמור עבור טאבלט משודרג - אבל קצת מגביל למחשב נייד.

 

 צילום: רפאל קאהאן

 

סיכום ואלטרנטיבות: אין כמוהו אבל אפשר גם בלעדיו

היוגה בוק משאיר רושם מעורב. מצד אחד הוא קל, דקיק ומרשים מאוד כמוצר טכנולוגי. מצד שני המקלדת לא נוחה להקלדה ממושכת ועט החרט לא מחפה על כך. בסופו של דבר מצאתי את עצמי משתמש בו יותר כטאבלט מאשר כמחשב, גם בגרסת הווינדוס. כמכשיר צריכת מולטימדיה ותוכן ולגלישה הוא טוב מאוד. המסך מספק ביצועים נאים ולמרות שהוא לא מכונת משחקים משוכללת, אפשר להריץ עליו משחקים פשוטים או אפילו תלת-ממדיים, בתנאי שאין יותר מדי אקשן על המסך במקביל. אולם כתחליף למחשב הוא מאכזב, למרות חיי סוללה מצוינים.

 

יתרונו הוא במחיר סביר לגדג'ט חדשני: כ-2,400 שקלים בגרסת האנדרואיד, אמנם קצת יקר לטאבלט - אבל קחו בחשבון שהוא יציע לכם קצת יותר ממכשירי המתחרות כמו מקלדת מובנית. אייפד פרו יעלה לכם יותר. גרסת הווינדוס תעלה כ-3,000 שקלים אבל במחיר הזה כבר תוכלו למצוא מחשבים ניידים קומפקטיים שיציעו לכם תמורה טובה יותר ביחס למחיר.

 

ציון כלכליסט: כטאבלט אנדרואיד 9 כמחשב 7.5 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x