בדיקת כלכליסט
שיאומי Mi 5S: מצלמה וחומרה כמו הגוגל פיקסל אבל בחצי המחיר
הדגם המשופר של המי 5 הוא כל מה שסמארטפונים סינים שואפים להיות: העתק משובח של מכשירי הדגל הטובים ביותר בשוק במחיר נמוך בהרבה. ובתור בונוס יש לו גם את המצלמה הטובה ביותר שנתקלנו בה
השם שיאומי כבר לא מצלצל מוזר לצרכני הסמארטפונים הישראלים. היצרנית הסינית הצליחה לקבע את השם שלה כאלטרנטיבה איכותית במחיר שפוי למותגים המובילים. אם עד כה רוב מכשיריה של שיאומי הצליחו להציע בעיקר תחליפים לא רעים, בשנה האחרונה שיאומי החלה להעלות הילוך. מכשיר הדגל של החברה, המי 5, אותו סקרנו בעבר, זכה להצלחה עצומה בזכות מפרט מרשים ומחיר סביר, ולפני מספר חודשים הושק גם הדגם המשופר, המי 5S, האם הוא באמת יותר שווה מאחיו הגדול?
עיצוב ומבנה: גוף ממתכת וחיישן טביעות אצבעות מזכוכית
ההבדל העיקרי בין הדגם הרגיל וה-S הוא השינוי בגוף. אם המי 5 התבסס על גוף מצופה זכוכית, ה-S כבר עבר לאלומיניום תעופתי. השינוי ניכר בעיקר במשקל, שכן הדגם החדש, עם 145 גרם, שוקל עשרה גרם יותר. המעבר למתכת עשה למכשיר החדש רק טוב, הוא נראה אלגנטי יותר והוא בהחלט עמיד יותר. פרופיל המכשיר נותר דק, למרות שהוא עבה במילימטר ביחס למי 5.
הבדל מהותי נוסף הוא כפתור הבית, שנחבא הפעם מתחת לכיסוי הזכוכית של המסך וכולל חיישן טביעות האצבעות. אבל הכיסוי של החיישן לא משפר את יכולת הזיהוי של האצבע, להפך. לפעמים נדרשתי לניסיונות מרובים לפני שהוא נאות לעבוד. בעיה נוספת, הכפתורים הפיזיים להפעלה ובקרת קול - הגם שאינם רופפים או בנויים גרוע - איבדו מתחושת הקליק שלהם במשך תקופת ההתנסות. מלבד השינויים הללו, מסך המכשיר נותר בגודל של 5.15 אינץ' וחיפוי הזכוכית מתעגל קלות בשוליים בשביל להעניק חוויית אחיזה נעימה. בסך הכל מדובר במכשיר שמספק תחושה הרבה יותר יוקרתית ממחירו בפועל.
ממשק ואפליקציות: שימושי וניתן לשינוי
ממשק ה-MIUI של שיאומי מוכר לכל מי שאי פעם השתמש במכשיר של החברה. גרסתו השמינית כוללת מספר שינויים ביחס לגרסאות קודמות. ראשית, העיצוב השתפר מעט והאייקונים זכו להחלקה קלה ולצבעוניות משודרגת. הוא כולל תמיכה מובנית בחלונות מרובים וכן אפשרות להפעיל כפל אפליקציה, שימושי למשל במקרה ואתם מחזיקים בשני חשבונות פייסבוק או ווטסאפ. יש לציין שהמכשיר תומך בשני כרטיסי סים. בנוסף תפריטי ההגדרות צומצמו והם בהירים יותר והממשק בעברית כבר לא עושה בושות. יש לציין שתי בעיות אפשריות - ראשית, גרסת הממשק עשויה להשתנות ולהכיל לעיתים באגים ואפליקציות לא מקוריות, בהתאם למקור מכשיר. ישנן שתי גרסאות רשמיות - האחת סינית והשנייה גלובלית עם שירותי גוגל מובנים - כל האחרות הן מה שמכונה בסלנג טכני "רום קומבינה", זאת אומרת ממשקים שעשויים להכיל גם אפליקציות פרסום או רכיבי ריגול. בקיצור, חשוב לבדוק את גרסת הממשק שקיבלתם ולהחליף אותו למקורי במקרה הצורך. הממשק מבוסס אנדרואיד 6 (מרשמלו) ולפי השמועות נוגט אמור להגיע השנה.
האפליקציות של שיאומי מספקות שלל משימות, אך אני לא חובב גדול שלהן. לרוב הן לא מספקות חוויית משתמש מתקדמת ולמעט החייגן, שמאפשר למשל להקליט שיחות ישירות ממנו, לשאר האפליקציות יש גרסאות מתקדמות יותר ממפתחים אחרים או אפילו מגוגל.
מולטימדיה ומצלמה: המצלמה הטובה בעולם גם כאן
שיאומי ביצעה מהלך חכם: היא לקחה את חיישן המצלמה של הגוגל הפיקסל, ה-IMX 378, ושילבה אותו במכשיר שלה שנמכר בחצי מחיר. החיישן הזה נחשב למתקדם ביותר בשוק כיום - רוב הסקירות המקצועיות הכריזו עליו כטוב ביותר כיום ולפי התמונות שצילמתי בו, בצדק. המצלמה מאפילה אפילו על זו של הגלקסי S7. איכות התמונות יוצאת מן הכלל. הצבעים עשירים והיא מספקת תמונות מעולות גם בחושך.
אפליקציית המצלמה שימושית וקלה לתפעול. עם זאת לא הכל מושלם, וגם כאן שיאומי עשתה טעות כאשר ויתרה על ייצוב תמונה אופטי - תכונה שהייתה קיימת בדגם הקודם.
המי מגיע עם אפליקציית מוזיקה מובנית שמספקת חוויית שימוש סבירה וסאונד מצויין. אולם איכות הצליל של הרמקול הבודד מוגבלת למדי והוא מתאים לשימוש כדיבורית בלבד. לניגון סרטונים נאלצתי להסתפק באפליקציית הגלריה הבסיסית, כך שמומלץ מאוד לעבור לאפליקציה חיצונית כגון VLC. בסך הכל, החומרה המעולה של המכשיר ניכרת גם כאן ולאפליקציות הפחות טובות תמיד ניתן למצוא תחליף בחנויות.
חומרה וסוללה: סוס עבודה לטווח ארוך
ערכת השבבים היא הסנאפדרגון 821, בדיוק כמו זו של הגוגל פיקסל וה-LG G6 העתידי. זו הערכה החזקה ביותר כיום והיא מטיסה את המכשיר ללא מאמץ. אין שום משימה, משחק או פעולה שלא תוכלו לבצע עמו. יתרון נוסף הוא צריכת החשמל הנמוכה, שביחד עם סוללת ה-3,200 מיליאמפר שעה תספק לכם בקלות יום וחצי עד יומיים של עבודה וזאת בשימוש סביר. אם אתם משתמשים כבדים הוא עדיין ישרוד לכם בקלות עד שעות הערב.
המסך ברזולוציית FHD לא ידרוש מאמץ לצפייה בו באור שמש בזכות בהירות מקסימלית שעומדת על כמעט 650 ניט. זיכרון הפעולה של ה-S מציע 3 גיגה בייט בגרסה הבסיסית ו-4 גיגה בייט בגרסה המתקדמת. מרחב האחסון של 64 גיגה בייט או 128 גיגה בייט אינו ניתן להרחבה. בגרסה הבכירה של המכשיר יכולת 3d touch, כמו במכשירי האייפון והוואווי. לחיצה חזקה מאפשרת לקבל גישה לתפריט משני באפליקציות המתאימות וגישה מהירה לפעולות מבלי לפתוח את האפליקציה עצמה. בסך הכל החומרה כאן משתווה למכשירים שעולים פי שניים ויותר.
סיכום ואלטרנטיבות: תמורה למחיר שלא ניתן לנצח
המי 5S הוא המכשיר שמספק את התמורה הטובה ביותר למחיר כיום. זאת בתנאי שאתם דואגים לרכוש אותו ממקור רציני שמספק לכם גרסת תוכנה רשמית ואחריות טובה. מכשיר הסקירה הועמד לרשותנו באדיבות אתר Gearbest הסיני, אך ניתן למצוא אותו באתרים נוספים וגם בקרב יבואנים מקבילים בישראל. המחירים לא אחידים ונעים בין 300 עד 400 דולר בממוצע באתרים הסינים ללא עלויות יבוא ל-1,600 עד 2,400 שקל בחנויות בארץ. היבואן העיקרי של שיאומי בישראל, המילטון, עדיין לא מייבא את הדגם הנוכחי.
קשה למצוא מתחרים למכשיר הזה ברמת המחיר שלו. מכשירי הוואן פלוס 3 ו-3T יציעו מסך יותר גדול וממשק אנדרואיד נקי - אך המצלמה שלהם לא מתקרבת לזו של השיאומי. מכשיריה של סמסונג עולים כ-30% יותר במקרה טוב וגם ל-LG וסוני אין ממש תשובה הולמת. הגוגל פיקסל עדיין לא נמכר במחוזותינו וכך גם מכשיריה האחרונים של מוטורולה-לנובו. מבחינת המתחרות הסיניות, וואווי עדיין לא הציג יורש ל-P9 ולמייזו ושאר היצרניות אין שום מכשיר שיודע להעניק את את החומרה המשובחת של המי 5S. לסיכום, נדיר שאני נקלע למצב בו לאף מכשיר ביבוא רשמי אין תשובה הולמת. החיסרון היחיד שאני יכול לחשוב עליו הוא המחסור בהגנה מפני מים ואבק. בסך הכל המי 5S לא מושלם מבחינה טכנית, אבל מבחינת התמורה למחיר - אין לו כרגע מתחרים בישראל.
ציון כלכליסט: 9.7
מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.15 אינץ' || רזולוציה: FHD || מצלמה ראשית: 12 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 4 מגה-פיקסל || מעבד: 4 ליבות שתיים במהירות 1.6 גיגה-הרץ ושתיים במהירות 2.15 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 3 גיגה-בייט || נפח אחסון: 64 גיגה-בייט || עובי: 8.3 מ"מ || משקל: 145 גרם