מנכ"ל Airbnb מציע לינה חינם לפליטים הסורים שכניסתם לארה"ב נחסמה
ענקית התיירות אינה החברה היחידה שנקטה בצעדים אקטיביים בתגובה לצווי ההגירה של טראמפ: אובר הצהירה שתפצה עובדים וארגון לוביינג שהקים צוקרברג יתגייס לסייע לפליטים
אחד הראשונים להציע סיוע היה בריאן צ'סקי, מנכ"ל Airbnb, שהבטיח כי החברה תספק מקום לינה בחינם לפליטים הסורים שכניסתם לארה"ב תימנע בתקופה הקרובה ולמבקרים מהמדינות הכלולות בצו, שנתקעו במדינה שלישית ללא מקום שהייה לאחר שכניסתם נדחתה בידי פקידי ההגירה האמריקאים. "לא להתיר כניסת פליטים או אזרחי מדינות מסוימות זה לא בסדר, ועלינו לעמוד לצד אלו שנפגעים מהמהלך", הוא כתב, והציע למי שזקוק בדחיפות לסידור לינה לפנות אליו אישית, תוך הבטחה לפרסם בימים הקרובים פרטים נוספים על היוזמה.
חברה נוספת שהציעה סיוע חומרי היתה אובר. מנכ"ל החברה טראויס קלאניק אמר כי החברה תפצה על חשבונה נהגים שלה שעובדים בארה"ב ומצאו עצמם תקועים
מחוץ למדינה בשלושת החודשים הקרובים בשל הצו. קלאניק אמר כי החברה כבר איתרה כמה עשרות נהגים כאלו וביקש מאחרים לפנות אליה בהקדם. הוא הצהיר גם כי יבקש מטראמפ לשנות את המדיניות במהלך פגישתם הצפויה להתקיים ביום שישי.
במקביל, זכתה אובר לביקורת כאשר פרסמה הלילה, במהלך ההפגנה נגד הצו בשדה התעופה JFK בניו יורק, ציוץ הקורא לנוסעים להשתמש בשירותיה, ומבהיר כי בניגוד למקובל בשעות העומס במקום המוניות שלה זמינות בתעריף הרגיל ולא בתעריף הגבוה הנהוג. הציוץ נשלח לפני שהסתיימה שעת שביתת המוניות עליה הצהירו מספר ארגונים, ונתפס על ידי המבקרים כצעד של שבירת שביתה. לאחר שקמפיין להחרמתה החל לתפוס תאוצה בטוויטר תחת התגית #DeleteUber, מיהרה החברה להבהיר כי היא תמכה בשביתה וכי הציוץ פורסם כחצי שעה לאחר סיומה הרשמי.
גוף נוסף שהודיע על תוכניות להתערב הוא FWD.us, ארגון הלובינג שהקים מארק צוקרברג יחד עם יזמי טכנולוגיה נוספים. הארגון הצהיר כי יפעל לסיוע לפליטים ולבעלי ויזות עבודה מסוג H1B ול-750 אלף בני המהגרים נטולי המסמכים המוגנים מגירוש תחת תקנות DACA שנחקקו בתקופת ממשל אובמה.
במקביל, מרבית חברות הטכנולוגיה הודיעו כי יפעלו כדי לסייע לעובדיהן שנפגעו או צפויים להפגע מהצו, בעיקר באמצעות הענקת סיוע משפטי ופניה לרשויות בניסיון לאפשר לאלו מביניהם שמצאו עצמם כעת מחוץ לגבולות ארה"ב לחזור ולהמשיך בעבודתם.