רכישה ראשונה לקרן צ'ן-צוקרברג: סטארט-אפ בתחום הבינה המלאכותית
בני הזוג צוקרברג התחייבו להעביר את הונם לצדקה עוד במהלך חייהם. הרכישה הראשונה של הקרן שהקימו מיועדת לאפשר לקהילה המדעית לתעדף ולהבין מיליוני מאמרים אקדמיים
יוזמת צ'ן-צוקרברג, קרן הצדקה שהקים מייסד פייסבוק מארק צוקרברג ביחד עם אשתו פרסיליה צ'ן, שמטרתה המוצהרת הינה לחלק את המיליארדים של המשפחה למטרות טובות, הודיעה היום על השקעתה הראשונה. הקרן תרכוש סטארט-אפ בשם מטא (Meta) שעוסק בפיתוח בינה מלאכותית שמסייעת לחוקרים לנתח, לקרוא, לתעדף ולהבין מיליוני מאמרים אקדמיים.
- פעל במהירות ואל תחשוש לאיים: הטיפים של צוקרברג לרכישת חברות
- 8 האנשים העשירים בעולם מחזיקים בהון השווה לזה שבידי 3.6 מיליארד האנשים העניים ביותר
- ההחלטה של צוקרברג לשנה החדשה: לצאת יותר מהבית ולדבר עם אנשים
הקרן של בני הזוג צוקרברג התחייבה לתרום את כל ההון של המשפחה לטובת האנושות במהלך חייהם, וכבר התחייבה להעמיד כ-3 מיליארד דולר לטובת חיסול כל המחלות בעולם. הרכישה של מטא מצטרפת למגמה הזו.
מארק צוקרברג ביסס את הקרן שלו על מודל הקרן של ביל ומלינדה גייטס שכבר פעילה מזה שנים רבות ושתורמת חלק ניכר מההון של מייסד מיקרוסופט לפרויקטים שמטרתם שיפור חייהם של אלו שלא שפר עליהם גורלם. צוקרברג הצטרף לשורה יזמים ומיליארדרים שנענו לקריאתם של ביל גייטס ומשקיע העל וורן באפט שהחלו עם היוזמה. הדרישה היא שכל מי שמצטרף לחבורה יתרום את כל הונו בעודו בחיים לטובת האנושות.