תחרות הבינה המלאכותית של IBM יוצאת לדרך עם פרסים בסך 5 מיליון דולר
התחרות מיועדת למפתחים בתחום הבינה המלאכותית והיא תסתיים ב-2020. החברה תעניק פרס ראשון בסך 3 מיליון דולר, המקום השני יזכה במיליון דולר והשלישי ב-500 אלף דולר
תחרות הבינה המלאכותית של IBM צפויה להיפתח בשבוע הבא. שוויים הכולל של הפרסים הוא 5 מיליון דולר. התחרות שמיועדת למפתחים בתחום הבינה המלאכותית מיועדת למצוא פתרון לבעיות ואתגרים בעזרת הטכנולוגיה.
- מכונת ניהול: האם מערכת בינה מלאכותית מסוגלת לנהל עובדים בצורה רגישה?
- אתה, רובוט: גל האבטלה הבא יהיה הבעיה של טראמפ
- ווטסון לומד נהיגה: IBM תשתף פעולה עם BMW בתחום המחשוב הקוגניטיבי
התחרות ששמה Watson AI XPRIZE שמה לה למטרה לעודד פיתוח יישומים מתקדמים וניתנים להרחבה ולמדרוג, במגוון רחב של תחומים. הפתרונות המתמודדים בתחרות צריכים לתרום להעשרת מגוון הכלים ומאגרי הנתונים הזמינים לשימושים חדשניים, בכל מקום. התחרות נועדה גם להרחיב את ההבנה ולהאיץ את אימוץ טכנולוגיות הבינה המלאכותית.
אחת מהשופטות בתחרות היא ד"ר איה סופר הישראלית, דירקטורית מחשוב קוגניטיבי ב-IBM העולמית. לדבריה: "בינה מלאכותית תהיה הטכנולוגיה החשובה ביותר כבר בעתיד הקרוב. אנו ניצבים בפני הזדמנות עצומה לקדם את העבודה המתבצעת על ידי קהילת אנשי הבינה המלאכותית – על מנת לפתור אתגרים עולמיים משמעותיים".
מדי שנה, מעתה ועד 2020, יוזמנו צוותים המשתתפים באירועי TED להציג הזדמנויות להתקדם לשלב הבא של התחרות – בעזרת כלי בינה מלאכותית. שלושה צוותים שיעלו לגמר, יתייצבו על במת כנס TED 2020, ויציגו הרצאות בפורמט המקובל בכנסים האלה – תוך הדגמת הישגי הכלים אותם פיתחו. לאורך הדרך, יתחרו הצוותים גם על שני פרסי ביניים.
הפרס הראשון בתחרות עומד על 3 מיליון דולר. הפרס השני יעמוד על מיליון דולר, והשלישי על 500 אלף דולר – והם יחולקו כולם בתום התחרות. בנוסף, יחולקו במהלך 2017 ו- 2018 שני פרסי ביניים בגין הישגים מיוחדים, בשווי כולל של 500 אלף דולר. מדי סוף שנה במהלך התחרות, יתמודדו הצוותים המשתתפים זה מול זה במסגרת כנס "עולמו של ווטסון", אותו עורכת החברה.
ב- IBM מסבירים כי לנוכח ההתקדמות במחקר בתחום הבינה המלאכותית, הגיע עתה הזמן להתמקד לא רק בשיפור יכולות הבינה המלאכותית – אלא גם בהפקת מירב התועלת החברתית ממנה. מסגרת תחרות Watson AI XPRIZE מספקת פלטפורמה בין-תחומית למומחים במגוון דיסצפלינות מדעיות וטכנולוגיות, מפתחים ויזמים. התאריך האחרון להרשמה הוא ה-19.1.