מדיניות הסייבר של סין עולה מדרגה: נשבעת להגן על המידע שלה בכל דרך
ממשלת סין מצהירה שלא תהסס להשתמש בכוח צבאי כדי להגן על המידע שלה. גורמים מערביים העלו חשש שחלק מעיקרי החוק ישמשו כדי למנוע מחברות טכנולוגיה מערביות מלפעול במדינה
- מחקר אמריקאי: 70% מהעסקים שנפגעו מנוזקות כופר משלמים אותו
- פוטין על הדמוקרטים: "מפסידים תמיד מחפשים להאשים מישהו אחר"
- בית המשפט האירופי לזכויות אדם פסל את "צ'רטר המרגלים"
התדרוך במהלכו נאמרו הדברים כולל חשיפה של תכנית תקינה למוצרי מידע ושירותי מפתח המוצעים על ידי חברות מקומיות או זרות, כך על פי דיווח של סוכנות בלומברג. התקן יקבע אם מוצרים ושירותים אלה "בטוחים דיים" על מנת לשווק אותם בשטח המדינה.
ההצהרה מגיעה לאחר החשיפות בחודשים האחרונים על ניסיונות להשפיע על הבחירות בארה"ב על ידי פעילות סייבר. נשיא ארה"ב וסוכנויות הביון האמריקאיות האשימו גורמים ברוסיה בכך, והחשיפות של מסמכי סנודן, שהראו את המעורבות העמוקה של ממשלות באירועי סייבר, כנראה שימשו רקע להצהרה הנוכחית.
סין מעולם לא הודתה בכך, אך לא מעט פריצות ואירועי סייבר יוחסו לגורמים במדינה ובמקרים מסוימים אף ליחידות צבאיות. בייג'ינג הייתה אחת המדינות הראשונות להקים ולתחזק יחידות האקרים שכל תפקידם היה לפרוץ למערכות מחשב מחוץ למדינה.
בייג'ינג העבירה בנובמבר הצעת חוק שמקשיחה את מדיניות אבטחת המידע ומוסיפה היבטים פליליים לפעילות מעין זו. החוק גם מקשיח את יכולות המעקב אחר פעילות של אזרחים ברחבי הרשת ומקבע עונשים חמורים ביותר על כל עבירה שקשורה בפעילות סייבר או הפצת מידע שהמדינה החליטה שאינו מהימן.
בתדריך הוסבר גם שהממשלה תקשיח את הבדיקות שיושתו על שירותים, מוצרי חומרה ותוכנה שתשמש את הממשלה. מעבר לפעילות הריגול ממנה היא חוששת, אחת הבעיות של סין היא העלייה בפעילות גורמים פליליים בתחום הסייבר, מה שגורם למדינה נזק שמוערך בכ-15 מיליארד דולר בשנה.
גורמים מערביים העלו חשש שחלק מעיקרי החוק ישמשו כדי למנוע מחברות טכנולוגיה מערביות מלפעול בסין. עם זאת, מנהל המשרד להגנת הסייבר בסין ציין שהמדינה צודקת בכך שהיא מעוניינת לשמור על מערכות המידע והמחשוב שלה, והוסיף שהמהלכים האחרונים אכן משיתים הגבלות על מסחר וחדשנות.
הדו"ח מגיע במקביל להרעה ביחסי סין-ארה"ב שנובעים מהצהרתו של הנשיא הנכנס דונלד טראמפ על כך שהוא לא תומך במדיניות הסינית שרואה בטייוואן חלק בלתי נפרד מהמדינה. עם זאת, סין קראה למניעת מלחמת סייבר גלובלית - מתוך הבנה שפעילות סייבר מעין זו עשויה להזיק לאינטרסים המסחריים שלה.