ההשקעה הראשונה של סופטבנק בארה"ב של טראמפ: 1.2 מיליארד דולר בחברת לוויינים
תאגיד התקשורת היפני הוביל את סבב ההשקעות ב-OneWeb שמעוניינת לייצר לוויינים זעירים וזולים. יו"ר החברה מאסיושי סון הבטיח לטראמפ לייצר 50 אלף מקומות עבודה בארה"ב
חברת התקשורת היפנית סופטבנק הובילה סבב השקעות בגובה 1.2 מיליארד דולר בחברת הלווינים האמריקאית OneWeb. זאת אחת ההשקעות הגדולות ביותר של סופטבנק בחברה אמריקאית, ומסמנת את ההאצה במהפך של החברה היפנית, מחברת תקשורת לחברת השקעות בינלאומית.
- אפל בוחנת אפשרות להשקיע בקרן 100 מיליארד הדולר של סופטבנק
- לומוס השלימה גיוס של 45 מיליון דולר לייצור עדשות חכמות
- Airbnb מרחיבה את סבב הגיוס למיליארד דולר
חברת OneWeb מעוניינת להקים רשת תקשורת בינלאומית, שתהיה מבוססת על מאות לווינים זעירים וזולים ותוכל לספק תקשורת גם למדינות עולם שלישי. החברה הוקמה ב-2012 כ-WorldVu, יוזמה של גרג ויילר, מהנדס אמריקאי שהשקיע שנים בהקמת רשתות תקשורת למאות בתי ספר באפריקה. מאז, ויילר מנסה לצמצם את "הפער הדיגיטלי" בין המערב למדינות העולם השלישי.
במקור, ויילר שיתף פעולה עם אלון מאסק, מייסד SpaceX. השניים אף היו אמורים להקים מפעל שייצר את רשת הלווינים. אבל מסיבה לא ידועה, שיתוף הפעולה מעולם לא קרם עוד וגידים. בינואר 2015 ויילר גייס כסף מקוואלקום והמיליארדר הבריטי ריצ'ארד ברנסון להשקת רשת לווינים בינלאומית. כמה ימים לאחר מכן מאסק, שבינו ובין ברנסון ישנה יריבות ארוכת שנים, הכריז על הקמת רשת לווינים משלו. ויילר מקווה כי עד 2025, לרשת הלווינים שלו יהיו מאה מיליון מנויים מסביב לעולם.
סופטבנק עצמה אחראית למיליארד דולר מתוך סבב הגיוס, שיאפשר ל-OneWeb להשלים את הקמת המטה והמפעל שלה בפלורידה. המפעל יהיה מסוגל לייצר למעלה מ-700 מיקרו-לווינים מדי שנה, כאשר כל לווין צפוי לעלות פחות ממיליון דולר. OneWeb אמורה לגייס 3,000 מהנדסים ופועלים על מנת לאכלס את המפעל. מבחינת יו"ר החברה, מאסיושי סון, ההשקעה מהווה גם קיום הבטחה לדונאלד טראמפ. בפגישה שהתקיימה החודש בין סון וטראמפ, הבטיח הראשון לייצר 50 אלף מקומות עבודה בארצות הברית במהלך ארבע השנים הקרובות.
היחסים הקרובים עם טראמפ הם קריטיים לאסטרטגיה האגרסיבית של סון, שמעוניין להפוך את סופטבנק לחברת הטכנולוגיה הגדולה בעולם. מוקדם יותר השנה סון רכש את ARM הבריטית, ובאוקטובר הוביל את ההקמה של קרן ההשקעות הגדולה ביותר בעולם, Vision-Fund – קרן סעודית-יפנית שתתמקד בחברות טכנולוגיה. Vision נוצרה בזכות הקשרים ההדוקים של סון עם ראש ממשלת יפן שינזו אבה ועם נסיך הכתר הסעודי, מוחמד בן סלאמן.
יחסים קרובים עם טראמפ יאפשרו לסון להמשיך להשקיע בארצות הברית. סון, שמחזיק בגרעין השליטה בספקית הסלולר האמריקאית ספרינט, ניסה בעבר לרכוש את ספקית הסלולר המתחרה T-Mobile ולמזג את החברות, אבל הרגולטור האמריקאי סירב. אולי סון מקווה שיחסי ידידות עם הנשיא הנבחר ישנו זאת.