האם גוגל מעלימה אתרי סטרימינג פיראטיים מתוצאות החיפוש?
כמה מאתרי הסטרימינג המובילים בעולם נעלמו מתוצאות החיפוש של גוגל, למרות שהם ממשיכים לפעול כרגיל. החברה נמצאת זה תקופה ארוכה תחת לחץ גדול מצד ארגוני זכויות יוצרים להסיר אתרים כאלה
גוגל העלימה מתוצאות החיפוש מספר אתרי סטרימינג מובילים לסרטים, כך על פי דיווח של אתר טורנטפריק מלפני יומיים. בין האתרים שלא מופיעים יותר בתוצאות החיפוש ניתן לציין את 123movies ואת Fmovies אשר לשניהם מיליוני גולשים בחודש. במקביל, גם פלטפורמת המרת קבצי יוטיוב לMP3, YouTube-MP3, הפסיקה להופיע בתוצאות.
גוגל נמצאת תחת לחץ גובר והולך מצד ארגוני זכויות יוצרים להגבלת הזמינות של אתרי שיתוף תוכן פיראטי. אחת הדרישות שלהם היא לא לאפשר הצגה של אתרים שמפרים זכויות יוצרים בתוצאות החיפוש. למרות שגוגל דוחה את הדרישות האלה באופן פומבי, מספר אתרים פיראטיים הפסיקו להופיע בתוצאות. גוגל לא בהכרח הסירה את האתרים באופן אקטיבי. ישנן סיבות רבות לכך שאתרים מפסיקים להופיע בתוצאות מעבר לעניין הפרת זכויות יוצרים.
אבל מה שגורם לחשד שמדובר בפעולה מאורגנת היא העובדה שגם חיפוש של שם האתר באופן מפורש לא מניב תוצאה למרות שהאתרים פעילים כבעבר. בנוסף, גם עמוד הפייסבוק של אחד האתרים הפסיק להופיע, במקביל להיעלמותו מתוצאות החיפוש של גוגל.
אתר המרת סרטוני יוטיוב לקבצי MP3, לעומת זאת, הוסר על ידי גוגל, לאחר שהחברה מצאה שהוא הפר את תנאי השימוש של יוטיוב, שכידוע נמצאת בבעלותה. לא ברור אם מדובר בתחילתו של קמפיין מאורגן להקשחת מדיניות הגישה לתכנים פיראטיים ברשת או שפשוט בשילוב של פעולות שאין ביניהן קשר.
הפעולות האלה מעלות את השאלה עד כמה גוגל יכולה לטעון שתוצאות החיפוש שלה לא מושפעות מגורמים אינטרסנטיים. גוגל תמיד טענה שהאלגוריתם שלה עובד ללא השפעה של גורמים חיצוניים, אבל אם מתברר שהחברה מרשה לעצמה לשחק עם התוצאות - אין שום מניעה לחשוב שהיא לא עושה כן עם תוצאות חיפוש אחרות, מה שהופך את השימוש בו לפחות שימושי עבור לא מעט גולשים.