$
ועידת mind the data
גג עמוד ועידת mind the data

ועידת כלכליסט

"שני מיליארד איש לא יקבלו דיאגנוסטיקה מספיקה אם לא נמצא דרך להגדיל פי 100 את תפוקת הרופאים"

כך לדברי אייל גורה, מייסד ויו"ר זברה מדיקל בוועידת Mind The Data של "כלכליסט". גורה חשף מחקר שביצעו בנושא אוסטאופרוזיס: "פיתחנו אלגוריתם שמאפשר לאתר את האוכלוסיות בסיכון ולהתחיל תוכנית מנע"

אסנת ניר 14:2029.11.16
"שני מיליארד איש לא הולכים לקבל דיאגנוסטיקה מספיקה אם לא נמצא דרך להגדיל פי 100 את תפוקת הרופאים על ידי טכנולוגיות", כך אמר אייל גורה, מייסד ויו"ר, Zebra Medical, בוועידת Mind The Data של "כלכליסט".

 

גורה חשף לראשונה בוועידה ממצאי מחקר שעשו עם קופ"ח, ש-60% מהאוכלוסיה מבוטחת בה בנושא אוסטאופרוזיס שפוגעת בהמון אנשים בצורה איטית וכואבת ומכונה "המוות השקט", לה עלויות עצומות למערכת הרפואה הישראלית: "יש בדיקת צפיפות עצם שלא הרבה אנשים יכולים לעשות אותה ויכולה לעצור אותה בזמן. פיתחנו אלגוריתם שמאפשר לאתר את האוכלוסיות בסיכון ולהתחיל תוכנית מנע. התחלנו לשלב ולהכשיר אנשים בכללית לזהות צפיפות עצם ולזהות קבוצות סיכון. אנשי כללית גילו שאפשר להגדיל את המאותרים באוסטאופרוזיס רק על ידי השימוש במידע הקיים (כלומר ללא צורך לעשות בדיקת אוסטואופרוזיס).

 


 

"החיסרון שלנו כבני אדם הוא להתמקד בכמה דברים בו זמנית, ואנו נוטים להתפקס בדבר אחד" תיאר גורה את תמצית הבעיה האנושית שהיוותה את הבסיס לטנולוגיה שפיתחו, "הסיפור שלי התחיל כשאושפזתי במכסיקו והתחננתי מהרופאים להפסיק לקחת צילומי רנטגן שהמשיכו לקחת ולא ידעו לנתח אותם. הסיפור הזה במקביל לדברים אחרים שעסקתי בהם באותו זמן כמו יצירת מצ'ינג בין תמונות השתלב למה שאנו עושים היום בזברה.

 

גורה תיאר את המסלול שעברה זברה כמאוד שונה מזו של חברות סטארט אפ אחרות - "הרעיון עלה לי ב-2011 ולקח זמן ליצור שיתופי פעולה עם בתי חולים והיום אנחנו בתחילת דרכנו אבל עם 24 עובדים, 10 אלגוריתמים שכבר פותחו ופיילוטים ברחבי העולם שכבר רצים איתם לשוק. יש לנו שיתופי פעולה עם חברות בינלאומיות שמשתמשות באלגוריתמים שלנו ובין השאר מוכרים לכ-1,100 רופאים בבתי חולים בארה"ב אלגוריתמים שעוזרים לאפיין את מצב הבריאות של האוכלוסיות שלהם.

 

אייל גורה מייסד ויו״ר Zebra Medical אייל גורה מייסד ויו״ר Zebra Medical צילום: צביקה טישלר

 

"יש מיליארד תמונות שנלקחות כל שנה בתחום הרדיולוגיה ועד 2023 יצטרפו כשני מיליארד לאוכלוסיה הנסרקת", הוסיף גורה. "אם מסתכלים על כמות האוניברסיטאות, אפשר להבין ששני מיליארד איש לא הולכים לקבל דיאגנוסטיקה מספיקה אם לא נמצא דרך להגדיל פי 100 את תפוקת הרופאים על ידי כלי עזר שפיתחנו".

 

זברה מדיקל פיתחה פלטפורמת מחקר רפואי שמטרתה לסייע לרופאים לפענח במדויק מידע שנאסף על מטופלים ממערכות דימות (CT, רנטגן).

בטל שלח
    לכל התגובות
    x