ועידת כלכליסט
"בעזרתנו צמחים ירוססו פחות בכימיקלים מזיקים ובכך אנו הופכים את התוצרת לבריאה יותר"
כך לדברי דניאל קופל, מנכ"ל PROSPERA בוועידת Mind The Data של "כלכליסט": "יש לנו מכונה שמנטרת צמחים לאורך זמן ומסוגלת "לראות" מזיקים במפת חום על פני תקופה ארוכה, וכך אנו יודעים מתי נגרם נזק לצמח"
"האנושות מגדלת גידולים מעל עשרת אלפים שנה ורוצה להגדיל את התפוקה של מה שביכולתה לגדל", כך אמר היום דניאל קופל, מנכ"ל PROSPERA במהלך ועידת Mind The Data של "כלכליסט".
לדברי קופל, "יש מספר טרנדים, כמו מעבר מגידולי חוץ לגידולי פנים, כלומר גידול בתוך חממות בחודשי החורף. אנו מסתכלים על העולם הזה, ועל שונות בין מגדלים שונים במדינות שונות. בארה"ב לדוגמה יודעים כיצד לגדל פי שלוש תירס ממה שבאפריקה. בפועל, אולי מדובר במזג אוויר, או בזנים של צמחים, אך ברמת המגדל הספציפי, חקלאי אחד, עדיין יכולים להיות פערים בין 2 גידולים.
"לפי הפילוסופיה שלנו, ניתן להסביר תופעות באמצעות DATA – תופעות שקשה לנתח. אנו מסתכלים כיום על מידע על הקרקע, מזג אוויר, תמונות של השטח, ניתוחי לוויין. בפועל, כל DATA הוא רלוונטי לנו ומעניין", הדגיש קופל. "כיום יש כלי DATA חדישים שמאפשרים לנתח גידולים חקלאיים. לדוגמה, בארצות הברית יש לנו תוכנה שמנתחת כיצד צמחים גדלים. אנו יודעים לנטר וירוסים של צמחים שפוגעים בגידולים. לנו קל לנטר את המידע הרבה יותר טוב מללכת לבקר כל פעם בחממה. הכלים הללו, שמאפשרים לנו ניתור וניתוח של מה שקורה בשטח הם יעילים מאוד. לנו יש מגדל במכסיקו שהעגבניות שלו החלו להפריש נוזלים, והדבר גרם להפסדים קשים. אנחנו התקנו את המערכת שלנו ובדקנו פרוטוקול השקיה, שעות קטיף, דישון, ואחרי עיבוד המידע גילינו שאם ישנו את מנגנון ההשקיה ויוסיפו שעת קטיף מסוימת, המקרה הזה לא יקרה שוב. אחרים ניסו לנתח את המקרה הזה ולא הצליחו", מדגיש קופל.
"בישראל היה מקרה בו קרתה לאחרונה מחלה בצמחים ובעגבניות. זה היה וירוס שיצר עלייה במחירי העגבניות, אנו מנענו התפשטות של הוירוס באמצעות שימוש בDATA. כלים כאלה יכולים למנוע מחלות של צמחים, שמקטינות את ההיצע ומעלות את המחירים", מסביר קופל: "יש לנו מכונה שמנטרת צמחים לאורך זמן ומסוגלת "לראות" מזיקים במפת חום על פני תקופה ארוכה, וכך אנו יודעים מתי נגרם נזק לצמח. וכך מתקבלת החלטה לדוגמה כיצד לרסס וכמה לרסס. ובכך אנו מייעלים את הגידול. אנו דואגים שצמחים ירוססו פחות בכימיקלים מזיקים ובכך הופכים את התוצרת לבריאה יותר".