זיו קציר מ-Verint: "גופי המודיעין שדגלו במידור משתנים בדרך שהם עובדים ואיך שהם מנתחים מידע"
סמנכ"ל הטכנולוגיות של חברת האבטחה אמר בוועידת Mind the Data של כלכליסט, כי ביג דאטה יכול לפתור לגופי הביון זיהוי איומים רלוונטיים
"גופי המודיעין עוברים שינוי משמעותי בשנים האחרונות", אמר זיו קציר, סמנכ"ל הטכנולוגיות של חברת האבטחה Verint. קציר דיבר בסבב הרצאות הבזק
בוועידת Mind the Data של "כלכליסט".
"אני טכנולוג בנשמתי אבל אני הולך לדבר איתכם על אנשים, על איך אנשים עושים מודיעין ועל הקשר בין אנשים והמכונה", אמר קציר. "גופי המודיעין משתנים - בדרך שהם עובדים ואיך הם מנתחים מידע. אילו היו גופים שדגלו במידור", אמר ברמיזה למאבקי הכוח המפורסמים היטב, במיוחד בזמן מלחמת העולם הקרה, בין גופי הביון השונים בארצות הברית ובריטניה.
"היום זה שונה. הארגונים עוברים לשיתוף מידע, אפילו בין ארגונים", אמר קציר, אמירה שהייתה יכולה לגרום לאי נוחות עזה לאנשי ביון רק לפני עשור. "הסיבה העיקרית לכך היא תסכול עמוק. בכמעט כל פיגוע טרור שהיה בשנים האחרונות, כאשר הלכו אחורה והסתכלו על המידע שהיה זמין, הבינו שהיה אפשרי לחזות ולמנוע את הפיגוע".
לפי קציר, "יש הרבה מאוד קווי דימיון בין פיגועי טרור והתקפות סייבר - בשני המקרים יש תכנון, איסוף מידע, יצירת כלי נשק יעודיים, הקמת צוות, יצירת לוח זמנים ועוד. כל זה משאיר עקבות. גופי הביון נחשפים בדרך כלל לפחות לחלק מהעקבות - השאלה היא לדעת לזהות מכך את האיומים הרלוונטיים. את הבעיה הזו, מסביר קציר, ביג דאטה יכול לפתור.
"יש הרבה דברים שנשמעים כמו קסם בשנים האחרונות, שמאפשרים למחשב לעשות דברים שלא יכולתי לדמיין בהם" אומר קציר. אבל אם אתם מודאגים שמחשבים יגנבו את מקום העבודה גם של מומחי האבטחה, לקציר יש מסר מרגיע." מחשבים אינם יכולים להיות יצירתיים. אני מאוד מאמין בשילוב בין היכולת של בני אדם, אנליסטים בעלי נסיון, ובין מערכות ביג דאטה", אמר קציר.