חן אדמתי: "אינטל משתמשת בטכנולוגיית הביג דאטה כדי ליצור שינוי פורץ דרך בבריאותנו"
מנהלת קבוצת Healthcare בחטיבת הביג דאטה אנליטיקס של אינטל אמרה בוועידת Mind the Data של כלכליסט, כי "הקמנו חטיבה שמונה 150 מהנדסים ורובה יושבת בישראל, שמפתחת פתרונות של ביג דאטה ומאשין לרנינג לניתור סימפטומים של חולים"
"אנו משתמשים בטכנולוגיית הביג דאטה כדי ליצור שינוי פורץ דרך בבריאות שלנו", כך אמרה חן אדמתי, מנהלת קבוצת Healthcare בחטיבת הביג דאטה אנליטיקס של אינטל היום (ג) בוועידת Mind the Data של כלכליסט.
"אינטל משתמשת בטכנולוגיות כדי לקדם מידע ולשנות את חיינו", אמרה אדמתי, "הקמנו חטיבה שמונה 150 מהנדסים ורובה יושבת בישראל, שמפתחת פתרונות של ביג דאטה ומאשין לרנינג לניתור סימפטומים של חולים. אנדי גרוב, מהאבות המייסדים של אינטל שמנכ"ל החברה, חלה במחלה שאובחן בה בשנת 2000 ומאז השקיע את מירב מרצו במציאת פתרונות ותרופה למחלה".
אדמתי הצטרפה לצוות שהוקם שהשתמש בביג דאטה. היא מתארת את הבעיות בהם נתקלו בשימוש בביג דאטה ליצירכת פריצת דרך: "ניסויים קליניים גוללים מידע רב. אבל אי אפשר לנתח חומר אחד באמצעות השני. פיתחנו פלטפורמה לניתור חולים בסביבה הביתית כציוד טכנולוגי ומידע לבית שמנתח את המידע שלהם 24/7 ונשלח לענן. בנוסף יצרנו דרך תקשורת עם החולה. כל המידע נשלח לענן שם אפשר לנתח בצורה אובייקטיבית ומדויקת את הסימפטומים של המחלה, למשל: עוצמת הרעד של חולה פרקינסון נמדדת בצורה מדויקת לאורך כל היום לעומת חולה שיכול לתת הערכה גסה.
"יש לנו למעלה מ-1,000 חולי פרקינסון שכבר עונדים את השעון שלנו ואנו עובדים עם חברות תרופות שמשתמשות בפלטפורמות שלנו למחקרים הקליניים שלהם", סיפרה אדמתי, "לא מזמן הכרזנו על שיתוף פעולה עם טבע לניסויים קליניים במחלת ההנטינגטון".
אדמתי סיימה את דבריה באמירה: "תדמיינו אם היינו לוקחים את כל הטכנולוגיה של הביג דאטה שאנחנו מדברים עליה והיינו משתמשים בה לדבר הכי חשוב לנו הבריאות שלנו, איזה שינוי היינו יכולים לעשות"?