ועידת לונדון
"אנחנו קרובים לשלב שבו בתים ושכונות ייצאו ממדפסת"
כך לדברי יובל כהן, שותף מייסד בקרן ההשקעות פורטיסימו, בפאנל שעסק בטכנולוגיות החדשניות שיעצבו את העתיד; ארז שחר, שותף בקרן קומרה: "אנו מסתכלים על אנשים שמשפיעים על העתיד ועוזרים להם לעצב אותו"
אנחנו קרובים מאוד לשינוי בתחום הבנייה - כך סבורים המשתתפים בפאנל שעסק בטכנולוגיות החדשניות שיעצבו את העתיד, במסגרת ועידת כלכליסט בלונדון
לדעת יובל כהן, שותף מייסד בקרן ההשקעות פורטיסימו, אנחנו כבר מאוד קרובים לשלב שבו בתים ושכונות שלמות ייצאו ממדפסת והמגבלה כיום היא בעיקר בנושא החומרים, מאחר שיש כבר מדפסות מתאימות. ארז שחר, שותף בקרן קומרה הסכים איתו, ואמר שככל הנראה נושא ההרכבה יישאר ידני - אבל חלק גדול מתחום הדיור יעבור להדפסה.
- יזמי ההייטק הישראלים מציגים את חידושי העתיד
- ברברה ג'דג': "התאהבתי בסטארט-אפ הישראלי היי בוב בתוך רבע שעה"
- "בריטניה חייבת להשקיע בחדשנות כדי לשמר את מעמדה וזו הזדמנות לחברות ישראליות"
לפי שחר, "משקיעי הון סיכון אינם חושבים איך נראה העתיד. אנחנו מסתכלים על זה מכיוון אחר - רואים אנשים מדהימים ועוזרים להם ליישם מה שהם רוצים. מסתכלים על אנשים שמשפיעים על העתיד ועוזרים להם לעצב אותו".
ליאת אהרונסון, שותפה בקרן מרקר, אמרה: "אני לא מתיימרת לדעת מהו העתיד. אין לנו את ההבנה של העתיד. החשוב הוא להשקיע באנשים שיכולים לבנות ולעצב עתיד".
מנחה הפאנל נמרוד קוזלובסקי שאל את המשתתפים אם ישקיעו בחברות שמנסות לפענח רגשות של אנשים. הורוביץ: "אנחנו נשמח להשקיע בחברות שלומדות על רגשות. יש חברות שחושבות שהן יכולות לפענח רגשות ומצב פסיכולוגי של אנשים. אני מאמין שהם יכולים ללמוד מהרבה דוגמאות וליישם אותן. אך אחד לא יוכל לקרוא את המוח שלך".
קוזלובסקי שאל את משתתפי הפאנל לגבי האפשרות לפתח טכנולוגיות שיכולות לחזות פשע על פי תווי פנים. ליאת אהרונסון מקרן מרקר אמרה כי "פגשתי חברה שעושה את הדברים האלה ומפענחת אותם. אני חושבת שאנחנו שם ונוכל ללכת אליו".
לגבי השקעה בחברות שמנסות להתחבר למח האדם אמרו המשתתפים שאנו עדיין רחוקים משם. שחר: "אנחנו מנסים עדיין להשתמש בקול לכל דבר, ועדיין רחוקים מהתחום של המוח. יש עדיין מה לעשות לפני שעוברים לנושא של המוח. אנחנו נהיה שם אבל יש עוד כברת דרך ארוכה".
הורוביץ אמר כי "יהיו חיישנים שיקלטו מכל מיני חלקים בגוף. זה קורה כבר כיום ואנחנו נשקיע בחברות שעושות את זה".
בנוגע לאפשרות שהטכנולוגיה העתידית תגרום לאיבוד משרות אמר כהן: "כאשר מכונית החליפה כרכרה הרבה אנשים החליפו עבודה. הרבה אנשים ימצאו עבודה חדשה והם יעברו לתחומים אחרים. צריכים להתאים את עצמנו לשינויים".