ועידת לונדון
"בנק לאומי ישיק את בנק המובייל שלו פפר עד סוף השנה"
כך חשפה ראש חטיבת הבנקאות הדיגיטלית בבנק תמר יסעור. לדבריה, "אומת הסטארט-אפ כבר התבגרה, והיא כיום אומת ההייטק". כדי לשמר את המצב לדבריה, יש להשקיע בהכשרת צעירים להיכנס לתעשייה ולטפל במחסור במימון מקומי
"בנק לאומי ישיק את בנק המובייל שלו, Pepper בישראל עד סוף השנה, ובהמשך ישיק אותו גם בחו"ל" – כך חשפה תמר יסעור, ראש חטיבת הבנקאות הדיגיטלית בבנק לאומי, ב-Mind The Tech, ועידת לונדון לחדשנות וטכנולוגיה של "כלכליסט", שנערכת במתחם MarketTech בקמדן מרקט.
- "אנשים מחכים לתרופות והן לא מגיעות"
- "בריטניה חייבת להשקיע בחדשנות כדי לשמר את מעמדה וזו הזדמנות לחברות ישראליות"
- האם הטכנולוגיה תנצח את הטראמפיזם?
"לפני 10 שנים, קיבלה ישראל את הכינוי אומת הסטארט-אפ", הזכירה יסעור. "אנחנו מדינה צעירה עם אוכלוסייה של שמונה מיליון אנשים, אבל הצלחנו להפיק יותר חברות סטארט-אפ לעומת מדינות גדולות הרבה יותר. ישראל היא לא רק מדינה, היא הלך רוח. אומת הסטארט-אפ כבר התבגרה, והיא כיום אומת ההייטק. אין חברת טכנולוגיה גדולה שיכולה להרשות לעצמה שלא להיות בישראל".
יסעור דיברה גם על היקפי ההשקעות בסטארט-אפים מקומיים: ב-2015 גיוסו בישראל מיליארד דולר. בשני הרבעונים הראשונים של 2016 גויס אותו סכום ועד עתה גויסו 2.8 מיליארד דולר בסך הכל. אין ספק שמגזר הייטק הוא מנוע הצמיחה העיקרי של הכלכלה הישראלית. חווינו הצלחה גדולה, אבל אנחנו חייבים להתמקד בעוד פיתוח, כדי להבטיח שהמומנטום יישמר בשנים הבאות".
לדברי יסעור, שלב ראשון בדרך לשימור המומנטום הוא לפעול על מנת שיותר סטארט-אפים יהפכו לתאגידים. "בנוסף, הממשל הישראלי צריך להשקיע יותר משאבים בהכשרת דור חדש של צעירים להיכנס לתעשיית ההייטק", היא אמרה. "התעשייה צריכה יותר מהנדסים".
"כמו כן, מרבית הכסף שמושקע בישראל מגיע מחוץ למדינה, יש לנו מחסור במימון מקומי. אנחנו צריכים לאזן את המימון מחו"ל עם משאבים מקומיים. פירמידת המימון של ההייטק הישראלי חסרת היגיון, ולכן אנחנו פועלים להציע לחברות מקומיות אשראי גדול יותר ושירותי ייעוץ פיננסיים. כיום, יותר מ-60% מהסטארט-אפים הישראלים עובדים איתנו ואנחנו מחויבים בצורה מלאה להצלחתם".