בלעדי לכלכליסט
צביקה בארינבוים משך את ההצעה שלו לרכישת גולן טלקום
לפני שעה קלה הודיע בארינבוים לבנק ההשקעות רוטשילד כי הוא מפסיק את המו"מ לרכישת החברה. הרקע להודעה נעוץ ככל הנראה בפערים של כ-15-20 מיליון דולר במחירי העסקה בין הדרישות של בעלי גולן לבינו
הרקע להודעה נעוץ ככל הנראה בפערים של כ-15-20 מיליון דולר במחירי העסקה בין הדרישות של בעלי גולן ניאל גזביה ומיכאל גולן לבין בארינבוים, המקים רשת בתי חולים פרטיים בישראל. זאת בעקבות מה שנראה כהרעה עיסקית מסויימת במצבה של גולן בחודשים האחרונים ונטישת לקוחות שלה. גולן איבדה 4,660 מנויים באוקטובר, זאת למרות שהחודש היה גדוש בחופשות חג ולמרות החבילות האטרקטיביות שהציעה לנוסעים לחו"ל.
- למרות חבילות החו"ל: גולן איבדה 4,660 מנויים בחגי אוקטובר
- בדקה ה־90: גולן טלקום ערערה על החלטת החילוט
- צביקה בארינבוים מצטרף למירוץ לרכישת גולן טלקום
בארינבוים היה המועמד הבולט לרכוש את החברה לאחר נטישתה של אלקו את המו"מ. ככל הנראה גיל שרון וחזי בצלאל ממשיכים לנהל מו"מ לרכישת גולן, אולם גם להם יש פערים במחיר הרכישה מול המוכרים. בארינבוים עמד לקבל את אישור משרד התקשורת לעסקה בקלות רבה יותר, מאחר שאיננו פעיל בתחום.
המו"מ שתפס תאוצה לפני כחודש, עיכב את תוכניתם הקודמת של הבעלים לפנות להקפאת הליכים ומכירה בחסות בית המשפט.
בימים אלה מקים בארינבוים (46) יחד עם פרופ' גבי ברבש, שניהל את בית החולים איכילוב במשך 20 שנה, רשת מרכזים רפואיים פרטית, ובהם נ.א.ר.א ברמת גן, שמספק חדרים לניתוחים המחייבים אשפוז של פחות מיממה. בארינבוים רכש את המרכז ב־80 מיליון שקל, ובנוסף רכש 50% מבית החולים TLV בתל אביב (לשעבר סניטס), המתמחה בגינקולוגיה ורפואה אסתטית, בשיתוף עם הגינקולוג ד"ר מיכאל ברר, תמורת כ־30 מיליון שקל.
בנוסף, בארינבוים הוא בעל מניות מהותי בחברת הפרסום והשיווק באינטרנט אקסל מדיה, ומחזיק בכ־10% בחברת האופנה בגיר. בעבר החזיק בארינבוים בשליטה בחברה הציבורית BGI, שאותה מכר לאלכסנדר גרנובסקי וכיום מחזיקה ברשת המזון וילי פוד.