בדיקת כלכליסט
LG V20: אותה גברת באדרת משודרגת
מכשיר הפרימיום החדש של LG מוכיח שהיא יודעת ללמוד מטעויות העבר: הוא מציג עיצוב משופר, מסך משני שימושי ומצלמה כפולת עדשה, ובזכות פרשת הנוט 7, גם נהנה מתחרות מועטה בקטגוריה שלו
סמארטפון הפרימיום החדש של LG, ה-V20, לא יכול היה להגיע לשוק במועד טוב יותר. אחרי שהנוט 7 של סמסונג עלה בלהבות והורד מהמדפים, סולק אחד היריבים האפשריים הגדולים ביותר של המכשיר. ועם הירידה במכירות של מכשיר הדגל G5, ה-V20 נמצא בעמדת זינוק מושלמת על מנת לאושש את החברה. האם יש לו מה שצריך כדי לעשות את זה? "כלכליסט" לקח אותו לבדיקה.
- דיווח: כך ייראה הסרפס פון החדש של מיקרוסופט
- אנדרואיד השתלטה על העולם: מותקנת על 9 מתוך 10 סמארטפונים
- מחקר: בשנה הבאה 75% מהגלישה באינטרנט תתבצע מסמארטפונים
עיצוב ומבנה
אחד הדברים שהכי עצבנו אותי במכשיר הקודם, ה-V10, היה גב המכשיר, שהיה עשוי מגומי קשיח עם מרקם מעצבן ונועד להגביר את עמידות המכשיר לנפילות ולשריטות, אך בפועל הפך את האחיזה בו ללא נעימה. ב-V20 זנחה LG את הכיוון הזה והלכה על גב מתכתי נעים למגע שגם נראה יוקרתי יותר.
גם במדדים אחרים מציג המכשיר הנוכחי שיפור לעומת קודמו הוא קל יותר ב-18 גרם (172 גרם משקלו) ובעובי של 7.6 מ"מ הוא דק במילימטר אחד. בתוספת פינות מעוגלות ונעימות, התוצאה היא מכשיר שתענוג לאחוז בו להשתמש בו ושלמרות גודלו הניכר (מסך של 5.7 אינץ') לא מרגיש מגושם כלל. בכך טיפלה LG באחת הבעיות המרכזיות שהעיבו על ההנאה מה-V10.
עוד שינוי בולט בממשק הוא המעבר של כפתורי הקול מגב המכשיר למיקום המסורתי יותר בפינה השמאלית עליונה, בדומה ל-G5. בגב המכשיר נשאר רק כפתור הכיבוי/הפעלה שבו משולב גם סורק טביעות אצבע. סורק זה הוא אחד המוצלחים והמהירים שיצא לי להיתקל בהם. כל כך מהיר, למעשה, שאין כמעט שום השהייה בין נגיעה בכפתור עם האצבע ובין עליית מסך הבית.
מיקום הכפתור בגב המכשיר מקל על תפעולו בעת אחיזת המכשיר ביד, אך מסבך אותה אם רוצים להפעיל את המכשיר בעת שהוא מונח על השולחן או מחובר למנשא ברכב. אפשר להגדיר Knock Code וכך לעבור את מסך הנעילה באמצעות הקשת תבנית על המסך. ואולם, מדובר בתבנית בת שש הקשות שמבוססת על ארבע אפשרויות בחירה (לפי פינות המכשיר) – והתוצאה היא הגנה מאובטחת פחות לעומת טביעת אצבע או סיסמה מורכבת.
ממשק ומערכת הפעלה
איך מבדילים בין גימיק לתכונה חדשנית ומוצלחת בסמארטפון? פשוט מאוד, מחכים שנה. אם אותה תכונה חוזרת בגרסה משודרגת בדור הבא של המכשיר, מדובר בחדשנות. אם לא, זה היה רק גימיק. העובדה שהמסך המשני של ה-V10 חזר בצורה משודרגת ב-V20 מראה שלא מדובר בגימיק, וגם לא ב"גימיק מוצלח", כפי שכינינו אותו בסקירה של ה-V10, כי אם בחידוש מהותי ושימושי.
המסך המשני בהיר יותר ועם פונט גדול יותר לעומת קודמו, והוא שימושי כמקודם. כאשר המסך הראשי כבוי הוא מציג זמן או חתימה והתרעות ומספק גישה מהירה לנגן המדיה והפעלה/כיבוי של פונקציות. כאשר המסך הראשי פועל, המשני מתפקד כמעין שורת משימות ומספק גישה מהירה לאנשי קשר, אפליקציות, פגישות מלוח השנה ועוד. עם זאת, חלק מהפונקציות זמינות כאשר המסך הראשי כבוי. מוטב היה לתת למשתמש אפשרות להגדיר אנשי קשר או אפליקציות מועדפים לגישה בכל עת. קצת חבל.
המכשיר מריץ אנדרואיד 7.0 נוגט, אותה סקרנו ב"כלכליסט" בעבר, וה-V20 מביא את כל היתרונות הבולטים שלה ובהם עבודה עם מסך מפוצל ואפשרות חיפוש בתוך אפליקציות. בסך הכל, הממשק נקי ונעים, בלי ריגושים מיוחדים אבל גם בלי תוספות מעיקות. בדיוק מה שאנחנו מחפשים בסמארטפון.
מצלמה ומדיה
אחד השדרוגים המהותיים ב-V20 הוא המצלמה הראשית שלו, שבדומה ל-G5, ולאחרונה גם האייפון 7, זוכה לעדשה כפולה, האחת רגילה ברזולוציה של 16 מגה פיקסל והאחרת רחבת זווית (135 מעלות) ברזולוציה של 8 מגה-פיקסל. המצלמה עושה עבודה מצוינת. אני אהבתי במיוחד את יכולות הצילום שלה בתאורה חלשה, שלמרות הפלאש העצמתי מספקות תוצאות מרשימות מאוד בצבעים חיים ולא שטופים. מצלמת הסלפי, ברזולוציית 5 מגה-פיקסל, מגיעה גם היא עם אפשרות צילום בזווית רחבה, 120 מעלות, ועושה עבודה מצוינת.
הממשק של יישום הצילום יודע לשלב היטב בין פשטות לתכונות מורכבות יותר כך שגם משתמשים רגילים וגם כאלו בעלי יכולות צילום מתקדמות יותר ידעו להוציא ממנו את המרב. בשילוב יכולות מובנות כמו צילום באמצעות מחוות יצירת אגרוף או אמירת מילת מפתח, זה כנראה אחד מממשקי המצלמה המועדפים עלי מבין מכשירי הדגל.
המכשיר מתיימר לספק חוויית סאונד עילאית Hi-Fi Quad DAC. בבדיקה שלי, לא הבחנתי בשיפור איכות משמעותי לעומת סמארטפונים מדגמים אחרים, ואפילו ישנים יותר. עם זאת, בעבור משתמש שהוא לא אודיופיל מושבע מדובר ברמקול מצוין שמספק צלילים חזקים וברורים.
ביצועים וסוללה
בסוגיית הביצועים, נראה שכל סמארטפוני הפרימיום יישרו קו פחות או יותר, לפחות בכל הנוגע לצרכים של המשתמש מן השורה, וה-V20 אינו יוצא דופן. למכשיר מעבד 4 ליבות סנאפדרגון 820 של קוואלקום במהירות, עם שתי ליבות במהירות 2.15 גיגה-הרץ ושתיים במהירות 1.6 גיגה-הר, וזיכרון פעולה של 4 גיגה-בייט. זמן התגובה מהיר מאוד, אפליקציות ואתרים נטענים מהר ובעבודה השוטפת לא הורגשה התחממות משמעותית של המכשיר.
נפח הסוללה שודרג קלות לעומת הדור הקודם ועומד על 3,200 מילי-אמפר – הסטנדרט המקובל למכשירים בגודל זה.
סיכום
ה-V20 הוא אחד המכשירים הטובים בקטגוריה שיצא לי להתנסות בהם. למעשה, LG לא עשתה אתו יותר מדי, רק לקחה את כל מה שהיה טוב ב-V10 ושדרגה אותו, תוך שהיא נפטרת מכל מה שלא אהבנו בדור הקודם. מדובר במכשיר משויף ומהודק, מהנה לשימוש, חף מגימיקים בעל מצלמה מהטובות בשוק ועם תכונה אחת שימושית מאוד שמבדלת אותו מכל המתחרים - המסך המשני.
המחיר המומלץ דומה מאוד לזה שהוצמד לפני שנה ל-V10, 3,400 שקל. בשנה שעברה חשבתי שהמחיר גבוה מדי ביחס למכשיר, אבל השינויים והשיפורים ב-V20 הופכים את תווית המחיר למשתלמת יותר. אמנם בתוספת של כ-300 שקל תוכלו לקנו אייפון 7, אבל תאלצו להסתפק במסך קטן באינץ' שלם. כשמשווים את ה-V20 למחיר של האייפון 7 פלוס, שמתחיל בסביבות ה-4,400 שקל, הוא הופך לאופציה מפתה הרבה יותר. העובדה שמתחרה מרכזי הורד מהמדפים בבושת פנים, הופכת אותו לאופציה המומלצת ביותר למי שמחפש סמארטפון פרימיום מבוסס אנדרואיד עם מסך גדול של יצרנית גדולה.
ציון: 9.4
מערכת הפעלה: אנדרואיד 7.0 || גודל מסך: 5.8 אינץ' || רזולוציה: 1,440 על 2,560 || מצלמה ראשית: 16 מגה-פיקסל ו-8 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 5 מגה-פיקסל || מעבד: סנאפדרגון 820, 2 ליבות במהירות 2.15 גיגה-הרץ ו-2 ליבות במהירות 1.6 גיגה-הרץ || זיכרון: 4 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 64 גיגה-בייט || עובי: 7.6 מ"מ || משקל: 174 גרם