$
חדשות טכנולוגיה
טכנולוגי מאקרו ראש כתבה HEADER

מאקרו טכנולוגי

סייבר גרעיני: המשחק המסוכן של רוסיה וארה"ב

מלחמת הסייבר בין המעצמות מסלימה - נשק הסייבר הפך מתחביב של האקרים לחלק מהארסנל של כל מדינה מפותחת, כפי שמדגימה ההתגוששות האחרונה בין ביידן לפוטין

רפאל קאהאן 19:0721.10.16

האיום שהשמיע סגן נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן כי ארצות הברית שוקלת להפעיל נשק סייבר נגד רוסיה שיחק ישירות לידיו של נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. בשבוע שחלף מאז אמר פוטין כי הדברים מהווים הודאה אמריקאית בדבר שימוש פעיל בנשק הסייבר. הדברים אולי אינם מדויקים, אך מהווים עבור פוטין מעין טיעון מנצח למקרה שבעתיד יוכח כי ארצו משתמשת בהאקרים לצורכי מדיניות חוץ. אף שרוסיה אינה יכולה לטעון שאינה משתמשת בסייבר ככלי אסטרטגי, היא מעולם לא הודתה בכך, ולא בכדי. הודאה מסוג זה עשויה לספק לארה"ב עילה לפתוח במלחמה.

 

התקרית הזו מעידה על החשיבות של תחום הסייבר, שהפך ממשחק של האקרים וחובבים לחלק מהארסנל של כל מדינה חזקה. בדיוק כמו יכולות גרעיניות, כימיות או ביולוגיות, סייבר הוא סוג חדש של נשק לא קונוונציונלי. אלא שהנשק הזה מתאפיין בדיוק ובמיקוד. אם פצצה גרעינית זה הכל או לא כלום, נשק סייבר יכול לספק תוצאות ממוקדות בהרבה, כפי שהודגם היטב בקמפיין הסטוקסנט על איראן.

 

נשיא רוסיה פוטין. מה שמותר לארה"ב מותר לאחרים נשיא רוסיה פוטין. מה שמותר לארה"ב מותר לאחרים צילום: אי פי איי

 

לא ברור אם ההצהרה של ביידן באמת תרתיע את רוסיה מלנסות שוב את כוחה במשחק החתול והעכבר הזה. קשה מאוד להוכיח בוודאות ובאופן שתופס משפטית את הזהות של מבצעי פעולות סייבר. מדינות נוטות להשתמש באמצעים רבים כדי לטשטש את מקור התקיפות, כך שהסיכוי שמישהו יוכל לתבוע את רוסיה על פעילות סייבר הוא קלוש למדי. אבל זה משחק שכולם משחקים בו, וכעת ארצות הברית כבר לא יכולה לטעון שמה שמותר לה אסור לאחרים.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x