סוללה שמחה: חוקרים רוצים לנצל שאריות מתהליך הפקת בירה לייצור סוללות ליתיום
חוקרים מאוניברסיטת קולורדו פיתחו הליך שעושה שימוש בתוצרי לוואי של בישול בירה לייצור אלקטרודות עבור סוללות ליתיום-יון. הם טוענים שהגילוי החדש יאפשר להוזיל משמעותית את הפקת הסוללות
חוקרים מאוניברסיטת קולורדו הצליחו להפוך מים שנותרו מהליך ייצור בירה לחומר גלם עבור ייצור סוללות ליתיום-יון. החוקרים הסבירו שבתהליך בישול של חבית בירה בודדת נותרות כ-7 חביות של מים משומשים שנדרשים לעבור טיהור לפני שניתן יהיה להזרים אותן למערכת השפכים.
- בלקברי מפסיקה לייצר סמארטפונים
- למכירה מרשות המסים: סמארטפונים יד ראשונה שהוחרמו במכס
- מהפך בצריכת האלכוהול: הבריטים מעדיפים את הבירה שלהם מהסופר
פטריה זו גם מהווה את אחד מחומרי הגלם היעילים ביותר כיום עבור אלקטרודות של סוללות ליתיום-יון. המים המשמשים לבישול בירה מצויינים לגידול הפטריה הזו, הסביר אחד החוקרים.
אולם זה אינו המיזם הראשון בו משתמשים בתוצרי בישול בירה לייצור סוללות. כבר ב-2007 הציגו חוקרים אוסטרלים בשיתוף מותג הבירה פוסטר'ס מערכת שהתבססה על בקטריה שניזונה ממוצרי פסולת מייצור בירה, שבתורה ייצרה חשמל בעוצמה של עד 2 קילו וואט. עם זאת, הניסוי לא הבשיל בזמנו לכדי מוצר מסחרי של ממש ונותר בגדר קוריוז.
הפעם, לעומת זאת, החוקרים מאמינים שיש כאן פוטנציאל עסקי אמיתי. הם בהחלט רואים עתיד בעסקי הבירה לבטריות והם כבר הגישו בקשת רישום לפטנט על התהליך שפיתחו והקימו חברה לשיווקו. "היתרון הגדול הוא שכל הרכיבים לייצור כבר קיימים - נותר לנו רק לשלב ביניהם", סיכמו.