קוואלקום במו"מ מתקדם לרכישת NXP ההולנדית ב-30 מיליארד דולר
NXP פעילה בתחומים שהם פחות באור הזרקורים - ומייצרת שבבי תקשורת המיועדים בעיקר לשוק התעשייתי; לפני כשנה היא ביצעה מיזוג ענק עם פריסקייל האמריקאית
קוואלקום מוכרת לרוב הקהל הקוראים כיצרנית שבבי המובייל הגדולה בעולם, והיא גם מחזיקה בפעילות פיתוח נרחבת בארץ. NXP מצידה פעילה בתחומים שהם פחות באור הזרקורים ומייצרת שבבי תקשורת המיועדים בעיקר לשוק התעשייתי, אבל לפני כשנה היא ביצעה מיזוג ענק ומתוקשר היטב עם פריסקייל האמריקאית בעסקה בשווי 11.8 מיליארד דולר. כתוצאה מכך, NXP-פריסקייל סגרה את הפעילות שלה בישראל שהעסיקה כ-200 עובדים.
אם העסקה תצא לפועל, היא תאפשר לקוואלקום להרחיב את הפעילות שלה בשווקים המסחריים והתעשייתיים שעד כה היו פחות נקודת הכוח שלה. העסקה תהפוך את קוואלקום ליצרנית השבבים הגדולה בעולם הרכבים החכמים - בשנה האחרונה NXP הגבירה את הפעילות שלה בתחומי הרכב החכם ואינטרנט הדברים. NXP מייצרת מגוון של שבבים עבור רכבים חכמים, ונמצאיםבמערכות ניהול אנרגיה, חיישני חום, אקסלומטרים, ברומטורים ועוד.
בנוסף, רכישת NXP יכולה לשדרג את פעילות קוואלקום בתחום הסלולר – NXP היא אחת היצרניות המובילות והמפתחות המקוריות של NFC, פרוטוקול התקשורת לטווח קצר שהפך להיות הסטנדרט המוביל בסמארטפונים. לדוגמה, שבבי NFC מאפשרים כיום לסמארטפונים לבצע רכישות בקופות פיזיות וברשתות כגון סטארבקס ומקדונלדס והם הבסיס של אפל פיי ואנדרואיד פיי.
ניתן להקביל את רכישת NXP לרכישת אלטרה על ידי אינטל לפני כשנה – בשני המקרים, מדובר בעסקאות שנועדו להאיץ את הפעילות של חברות הענק בתחומים שעד כה התקשו לחדור אליהם. הדבר גם מסמל את הקושי ההולך ומתגבר בתעשיית השבבים, שבו זמנית צריכה להתמודד עם האטה בקצב הפיתוח הטכנולוגיה שלה אבל גם עם מעבר חד של חלק משמעותי מהפעילות משווקים קלאסיים כגון תעשיות המחשבים האישיים לשווקים חדשים כגון רכבים חכמים ומוצרי בית חכם.
כתוצאה מהתהליכים האלו רק בשנה האחרונה ראינו שורה של עסקאות גדולות במיוחד המוערכות כל אחת ביותר מ-10 מיליארד דולר. מלבד רכישת אלטרה על ידי אינטל, סופטבנק היפנית רכשה את ARM הבריטית ביותר מ-30 מיליארד דולר, אנאלוג רכשה את ליניאר ב-15 מיליארד דולר ואווגו את ברודקום ב-37 מיליארד דולר.