מיקרוסופט מפתחת בינה מלאכותית לחקר הסרטן
אחרי ווטסון של IBM ו-Deep Mind של גוגל, מיקרוסופט הציגה את Hanover. תחום ה-AI הרפואי מהווה כר פורה לפרויקטים בתחום וענקית התוכנה האמריקאית הצטרפה לטרנד
מיקרוסופט השיקה מערכת בינה מלאכותית בשם הנובר (Hanover) שצפויה להתחרות בווטסון של IBM ודיפ מיינד של גוגל, וכן בפיתוחים נוספים של סטארט-אפים כגון Deep 6 שכולן מנסים להתחרות בתחום המחקר הבריאותי. על פי דיווח של סוכנות בלומברג מאתמול (ג') המערכת תסייע לחוקרים במכון למחקר הסרטן באוניברסיטת אורגון לערוך מחקרים מקיפים בתחום.
- אחרי שנכשלה לרכוש את סלאק, מיקרוסופט רוצה להחליף אותה
- מיקרוסופט תציע את ווינדוס 10 לארגונים ב-7 דולר לחודש החל מאוקטובר
- מחשב לכל ילד זה פאסה: "בעתיד כל דבר בכיתה יתאים עצמו לתלמיד"
החוקרים הראו התלהבות גדולה, הם ציינו שאחת הבעיות העיקריות שעומדות בפני מחקרים בתחום הסרטן היא הכמות הגדולה של טיפולים שונים, כ-800 במספר כיום בארה"ב לכל סוג של סרטן. בהתחשב בכך שהמחקר צריך לקחת בחשבון את כמות המשתנים הגדולה - השימוש בבינה מלאכותית שיכולה לבצע ניתוחים והצלבות במהירות גבוהה וכן להציע תובנות ראשוניות מאפשר התקדמות יעילה ומהירה הרבה יותר.
אחד היתרונות העיקריים של בינה מלאכותית הוא היכולת לאפשר למערכת לפעול באופן עצמאי. היא יכולה, למשל, למצוא תיקים רפואיים של מושאי מחקר שמתאימים למחקרים מסוימים. תהליך שאורך זמן רב בדרך כלל. המערכות האלה גם יכולות לסייע בהבנה של הממצאים והיוונם.
עם זאת, לא הכל ורוד, אחת הבעיות שעשויה לעמוד בפני חברות התרופות היא הביטוחים הרפואיים. חברות הביטוח עדיין לא מכירות ביכולות של מערכות אלה והן עשויות להתנגד לשימוש בתוצאות שמקורן במחקרים שנעשו בעזרתן. לא בטוח שחברות אלו יסכימו לכסות טיפולים או שילובי תרופות שהומלצו על ידי מערכות בינה מלאכותית. אך החוקרים והרופאים אופטימיים, "קשה מאוד לחשוב על דרך יעילה ומהירה יותר לקדם את תחום הטיפולים האונקולוגיים ללא מערכות מעין אלה", הסביר מנהל המידע הקליני בבית החולים "סידר סיני" בלוס אנג'לס.