$
חדשות טכנולוגיה

מיקרוסופט מפתחת בינה מלאכותית לחקר הסרטן

אחרי ווטסון של IBM ו-Deep Mind של גוגל, מיקרוסופט הציגה את Hanover. תחום ה-AI הרפואי מהווה כר פורה לפרויקטים בתחום וענקית התוכנה האמריקאית הצטרפה לטרנד

רפאל קאהאן 17:4821.09.16

מיקרוסופט השיקה מערכת בינה מלאכותית בשם הנובר (Hanover) שצפויה להתחרות בווטסון של IBM ודיפ מיינד של גוגל, וכן בפיתוחים נוספים של סטארט-אפים כגון Deep 6 שכולן מנסים להתחרות בתחום המחקר הבריאותי. על פי דיווח של סוכנות בלומברג מאתמול (ג') המערכת תסייע לחוקרים במכון למחקר הסרטן באוניברסיטת אורגון לערוך מחקרים מקיפים בתחום.

 

כמעט כל המערכות בתחום הבינה המלאכותית החלו את דרכן בסיוע לפרויקט מחקר רפואי כזה או אחר. הסיבה לכך היא כפולה. ראשית, אופיים של מחקרים רפואיים, בהם יש להתחשב במספר רב של משתנים, כמויות מידע עצומות וכן שונויות רבות בקרב מושאי המחקר הופך אותם לבסיס מצוין לבדיקת יעילות המערכות ומסייע באיפיונן. שנית, זוהי דרך מוצלחת לשווק את הבינה המלאכותית לציבור. היעד המקורי של מערכות אלה הוא כמובן בתחום המחשוב הארגוני ובעיקר בסיוע לניסוח תובנות ומודלים עסקיים. אך רתימתן לתחום המחקר הרפואי הופכת אותן למכשיר יחסי ציבור מצוין - ובמקביל מאפשרת לייעד אותן למכירה בשוק הפארמה, שם הן עשויות לקצר תהליכי פיתוח של טיפולים בהיקפים ניכרים.

 

הבינה המלאכותית עוזרת בעיבוד כמות גדולה של נתונים הבינה המלאכותית עוזרת בעיבוד כמות גדולה של נתונים צילום: אימג'בנק/thinkstock

 

החוקרים הראו התלהבות גדולה, הם ציינו שאחת הבעיות העיקריות שעומדות בפני מחקרים בתחום הסרטן היא הכמות הגדולה של טיפולים שונים, כ-800 במספר כיום בארה"ב לכל סוג של סרטן. בהתחשב בכך שהמחקר צריך לקחת בחשבון את כמות המשתנים הגדולה - השימוש בבינה מלאכותית שיכולה לבצע ניתוחים והצלבות במהירות גבוהה וכן להציע תובנות ראשוניות מאפשר התקדמות יעילה ומהירה הרבה יותר.

 

אחד היתרונות העיקריים של בינה מלאכותית הוא היכולת לאפשר למערכת לפעול באופן עצמאי. היא יכולה, למשל, למצוא תיקים רפואיים של מושאי מחקר שמתאימים למחקרים מסוימים. תהליך שאורך זמן רב בדרך כלל. המערכות האלה גם יכולות לסייע בהבנה של הממצאים והיוונם.

 

עם זאת, לא הכל ורוד, אחת הבעיות שעשויה לעמוד בפני חברות התרופות היא הביטוחים הרפואיים. חברות הביטוח עדיין לא מכירות ביכולות של מערכות אלה והן עשויות להתנגד לשימוש בתוצאות שמקורן במחקרים שנעשו בעזרתן. לא בטוח שחברות אלו יסכימו לכסות טיפולים או שילובי תרופות שהומלצו על ידי מערכות בינה מלאכותית. אך החוקרים והרופאים אופטימיים, "קשה מאוד לחשוב על דרך יעילה ומהירה יותר לקדם את תחום הטיפולים האונקולוגיים ללא מערכות מעין אלה", הסביר מנהל המידע הקליני בבית החולים "סידר סיני" בלוס אנג'לס.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x