טים קוק על פסיקת הנציבות האירופית: "זבל פוליטי"
מנכ"ל אפל תוקף את החלטת האיחוד האירופי בראיון לעיתון אירי, בזמן ששר האוצר האמריקאי טוען שהמסים שאפל חויבה לשלם לאירלנד שייכים בכלל לארה"ב
מסי העבר בסך 14.5 מיליארד דולר, שנציבות האיחוד האירופי הורתה לאפל לשלם לאירלנד, שייכים בכלל לארה"ב – כך טוען כעת שר האוצר האמריקאי, ג'ק לו.
- "ישראל שוחה נגד הזרם בנושא מיסוי החברות הבינ"ל"
- פחד ותיעוב בעמק הסיליקון בעקבות הפסיקה נגד אפל
- הקנס האירופי על אפל עשוי להפוך לחרב פיפיות בישראל
ביום שלישי הודיעה נציבות האיחוד שאפל זכה להטבות מס לא חוקיות בגין פעילותה באירלנד, שהגיעו עד לכדי תשלום מס חברות בשיעור אפסי של 0.005%, והחברה נדרשת להעביר למדינה רטרואקטיבית תשלומי מס של 14.5 מיליארד דולר.
המהלך צפוי היה לעורר מתחים משמעותיים בין ארה"ב לאיחוד האירופי, וכעת מתחילה ארה"ב לחמם את הגזרה. "אני מודאג מכך (שההחלטה של הנציבות) משקפת ניסיון להתערב במערכת המס של ארה"ב, על מנת למסות הכנסה שהמסים עליה צריכים להיגבות בארה"ב", אמר לו בדיון מיוחד לקביעת עמדת הממשל האמריקני לקראת פגישת ה-G20 בסין בשבוע הבא.
לדברי לו, אם אפל תחויב לשלם מסים גבוהים יותר באירלנד, החברה תוכל לקזז את הסכום מתשלומי המס שלה לארה"ב, וכך לצמצם את הכנסות המדינה ממס. "נראה שפסיקת הנציבות מתמקדת בחברות אמריקאיות", הוא הוסיף. "היא מערערת את הסביבה האירופאית לפעילות עסקית בינלאומית, מכיוון שהיא יוצרת חוסר ודאות שבסופו של דבר לא יטיב עם הכלכלה האירופאית".
ג'ניפר מקלוסקי, מנהלת קשרי ממשלת בארגון הלובינג Information Technology Industry Council, שמייצג יותר מ-60 חברות טכנולוגיה אמריקאיות, הביעה חשש שהאיחוד יתבע מחברות אחרות לשלם מסים רטרואקטיבית. "הם מזמינים אנשים לבוא ולבקש חלק מההסדר הזה", היא הוסיפה.
מנכ"ל אפל, טים קוק, ממשיך בינתיים במתקפה החריפה שלו נגד הפסיקה, ובראיון לעיתון "אייריש אינדיפנדט" מכנה אותה "זבל פוליטי" (Political Crap). " אף אחד לא עשה משהו לא בסדר ואנחנו צריכים להיות מאוחדים. נטפלים לאירלנד וזה לא מקובל", הוסיף קוק.
הוא ציין עוד שאפל לא מתכוונת לעצור את תוכנית ההתרחבות שלה באירלנד, איל הוסיף שיש לו הסתייגויות לגבי השקעות עתידיות של החברה באירופה. מנכ"ל אפל קרא גם לממשלת אירלנד לערער על ההחלטה: "אני חושב שנעבוד ביחד, כי יש לנו את אותה המוטיבציה".
קוק דחה את טענות הנציבות, שלפיהן ב-2014 שילמה אפל באירלנד מס בשיעור של 0.005%. "הם פשוט בחרו מספר, אין לי מושג מאיפה. בשנה המדוברת שלמנו למעשה מסים בסך 400 מיליון דולר. אני חושב שהיינו הגוף ששילם הכי הרבה מס באירלנד באותה שנה", הוא טען.