אחרי שנה בסימולטור שמדמה את מאדים האסטרונאוטים שבים הביתה
6 אסטרונאוטים של נאס"א סיימו תוכנית בת שנה בסימולטור מיוחד שהוקם בהוואי ומדמה את התנאים על כוכב הלכת. חברי הקבוצה אינם בהכרח אלו שייקחו חלק במסע המאויש למאדים, אותו מקווה נאס"א להוציא לפועל עוד כ-15 שנה
- הרוכש של חלל תקשורת נחשף: תאגיד סיני בעל פעילות בינלאומית עניפה
- נאס"א מציגה: כל מה שרציתם לדעת על החלל ולא מצאתם בוויקיפדיה
- בדידותו של חוקר החלל
הקבוצה כללה, מלבד ורו, את הפיזיקאית והמהנדסת הגרמניה כריסטיאנה הייניקה, המדענית הראשית של הקבוצה, וארבעה מדענים ואנשי צוות אמריקאים - שיינה גיפורד, חוקרת מוח, רופאה ומומחית ביו-טכנולוגיה; חוקרת האדמה והמים כרמל ג'ונסטון; מהנדס האווירונאוטיקה אנדרי סטיוארט; וארכיטקט החלל טריסטאן באסינגווייט. חברי הקבוצה אינם בהכרח אלו שייקחו חלק במסע המאויש למאדים, אותו מקווה נאס"א להוציא לפועל עוד כ-15 שנה.
האזור ההררי של מאונה לואה בהוואי נבחר בשל הבידוד שלו מאזורי התיישבות אנושית, מכיוון שאין בו צמיחה כמעט בכלל, ובשל הקרקע המזכירה בהרכבה את הקרקע במאדים. באתר התקיימו בשלבים קודמים של ההכנות למסע למאדים סימולציות קצרות יותר, שארכן נע בין ארבעה לשמונה חודשים. תגלית מרכזית אחת של הסימולציה היתה ההוכחה כי ניתן להפיק מים גם בסביבה הנראית יבשה לחלוטין לכאורה, באמצעות מתקן דמוי חממה.
"בעקבות השנה שבילינו כאן, אני סבור שהמכשולים הטכנולוגיים והפסיכולוגיים שעומדים בפני מסע למאדים הם כאלו שניתן להתגבר עליהם כבר בעתיד הקרוב", חלק ורו את מסקנותיו מהסימולציה. גיפורד כתבה בפוסט האחרון בבלוג שלה, שהיה אמצעי התקשורת היחיד בין הצוות לעולם החיצון, כי "בהתחשב במה שנדרש כדי להחזיק קבוצת אנשים בחיים בבידוד, לשמור אותם בחיים במשך שנה על מאדים, המשימה הזו תדרוש מאיתנו להבין כיצד ניתן לשמור על בריאותם של אנשים בתנאי חום, אור וכבידה יוצאי דופן. כבר התחלנו לבצע אותה. ביקשתי שיכינו לי כרטיס ביקור שכתוב עליו - זה עתה חזרה ממאדים. אנא דברו לאט, וקבלו את התנצלותי אם אין לי מושג מהו השיר, הסרט או הפרשיה הפוליטית שאתם מדברים עליה".
הסימולוציה הינה חלק מההכנות של נאס"א לקראת המשימה המאוישת הראשונה למאדים, אותה היא מתכננת לשגר במהלך העשור שיחל ב-2030, לאחר משימה פשוטה יותר של שיגור חללית מאוישת לאחד האסטרואידים במערכת השמש, ולאחר שורה ארוכה של חלליות לא-מאוישות שנשלחו למאדים בעשורים האחרונים. במקביל לסימולציה בוצע ניסוי דומה של שהיה במשך שנה אחת בתחנת החלל הבינלאומית, בו לקחו חלק האסטרונאוט האמריקאי סקוט קלי ועמיתו הרוסי מיכאיל קורניינקו, שהחל בשנה שעברה והסתיים במרץ האחרון.