סטארט-אפיסטים? אובמה סולל עבורכם את הדרך לארה"ב
לפי ההצעה, המתבססת על חוק ההגירה הקיים, מייסדים של חברות סטארט-אפ זרות שגייסו כסף ממשקיעים אמריקאים, יוכלו לעבור לגור בארה"ב למשך 2-5 שנים - עם אופציה להארכה
התוכנית, שנקראת חוק יזמים בינלאומיים, תיכנס לתוקף לאחר תקופה של 45 יום במהלכה ניתן יהיה להגיש הסתייגויות. אובמה ניסה ליצור במשך תקופה ארוכה תוכנית להענקת ויזות לסטארט-אפים, שתסייע ליזמים זרים שרוצים להקים עסק בארה"ב; ואולם הקונגס שבשליטת הרפובליקנים לא אפשר לחוקק חוקים בעד הגירה, וכמה ניסיונות להעביר חוקים דומים סוכלו עוד לפני שהגיעו לשולחנו של הנשיא.
החוק החדש מתבסס על חוק ההגירה הקיים, שמאפשר לממשל להעניק לאנשים כניסה זמנית למדינה אם הם עומדים בקריטריונים של "סיבות הומניטאריות דחופות" או "הטבה משמעותית לציבור". בבית הלבן טוענים כעת כי יזמים שיצרו מקומות עבודה חדשים בארה"ב ותורמים לתמ"ג מספקים הטבה משמעותית לציבור.
החוק אינו כולל הגבלה על מספר היזמים שיורשו להיכנס לארה"ב, אך יש בו הגבלות אחרות. היזמים יוכלו להגיש בקשה לאחת משתי תכניות ויזה. הראשונה מעניקה אישור כניסה למשך שנתיים, אך הממשל רשאי לבטל את ההחלטה בכל עת. כדי להיות זכאיים לתכנית הזו, היזמים חייבים להחזיק ב-50% לפחות מהחברה ולגייס 345 אלף דולר לפחות ממשקיעים אמריקאים, שהשקיעו בעבר במדינה. התכנית השנייה מעניקה כניסה לשלוש שנים נוספות, אך במקרה הזה היזמים חייבים להמשיך ולנהל את העסק גם מארה"ב, להחזיק לפחות ב-10% מהחברה ולגייס 500 אלף דולר במינימום ממשקיעים אמריקאים או לייצר הכנסה שנתית של 500 אלף דולר עם צמיחה שנתית של 20%. היזמים יוכלו לבקש הארכה מעבר לחמש השנים אם יוכיחו שיצרו לפחות 10 משרות מלאות באותן השנים.
לאחר תום התקופה יוכלו היזמים להגיש בקשה לוויזות שהות אחרות.
בבית הלבן רוצים שהחוק ייכנס לתוקף לפני תום כהונתו של אובמה. עם זאת מעניין לחכות ולראות מה יעלה בגורלו של החוק אם דונלד טראמפ ייבחר לנשיאות. המועמד הרפובליקאי הביע כבר התנגדות להענקת ויזות לעובדים זרים בטענה שזה מוריד את המשכורות ומקשה על "אמריקאים מהמעמד הנמוך וממעמד הביניים".