הפרלמנט הבריטי: פייסבוק, טוויטר ויוטיוב משמשות קרקע פוריה לטרור
דו"ח של ועדה מיוחדת בבית הנבחרים הבריטי קובע כי הפלטפורמות האמריקאיות הפכו "לכלי המועדף להפצת תעמולה" וקראה לענקיות הטכנולוגיה לפעול יותר לחסימת תוכן קיצוני. רק גוגל דיווחה לחברי הפרלמנט הבריטי כי יש לה "תוכנת התרעה" המאפשרת למשתמשים לסמן תוכן שלדעתם מדאיג
הרשתות החברתיות כגון פייסבוק, טוויטר ויוטיוב נכשלות במודע בחסימת הרשתות שלהן לשימוש גורמים המקדמים טרור ומגייסים קיצוניים לשורותיהם. כך קובעים חברי פרלמנט בריטיים בדו"ח מיוחד שפורסם היום (ה').
- תביעה של מיליארד דולר נגד פייסבוק: "סיפקה שירותים לחמאס"
- מתקפת נגד: מישהו מזייף אפליקציות דאעש והטרוריסטים בפאניקה
- טוויטר תמנע מסוכנויות ממשלתיות גישה לנתונים בזמן אמת
ועדה מיוחדת בבית הנבחרים הבריטי, קבעה כי הפלטפורמות האמריקאיות הפכו "לכלי המועדף להפצת תעמולה" וקראה לענקיות הטכנולוגיה לפעול יותר לחסימת תוכן קיצוני. "חברות אלו מתחבאות מאחורי הסטאטוס המשפטי הבין לאומי שלהן כדי לגלגל הלאה את האחריות, והן מסרבות לפעול באופן אחראי מחשש שמותגיהן ייפגעו", נכתב בדו"ח. "אם הן ימשיכו להתעלם מהנושא ולהרשות לפלטפורמות שלהן להפוך ל'מערב הפרוע' של האינטרנט, המוניטין שלהן כמפעילות בעלות אחראיות יישחק".
האשמותיהם של המחוקקים מגיע לאחר שהרשויות בבריטניה ניסו מספר פעמים לגרום ליוטיוב ולטוויטר להסיר פוסטים של המטיף האסלמי הקיצוני אנג'ם צ'ודארי, שהואשם בשבוע שעבר בבית המשפט בבריטניה בתמיכה בדאע"ש.
"תוכנת התרעה" של גוגל
הרשתות החברתיות ביצועו מהלכים ספורים כדי לנסות למנוע הפצת תוכן קיצוני דרכן. בשבוע שעבר מסרה טוויטר כי הקפיאה 235 אלף חשבונות מאז פברואר בשל הקשר שלהם לקידום טרור.
גוגל דיווחה לחברי הפרלמנט הבריטי כי יש לה "תוכנת התרעה" המאפשרת למשתמשים לסמן תוכן שלדעתם מדאיג. על פי הדו"ח, גוגל גם טוענת שרמת הדיוק ממשתמשים אמינים היא 90%. פייסבוק וטוויטר מסרו לוועדה כי אין להן תוכניות דומות לזו של גוגל, אולם טענו שיש להן "הסדר עם סוכנויות ממשלתיות". כך נכתב בדו"ח.
"אנו רואים בכובד ראש את תפקידנו במלחמה בתוכן הקיצוני. אנו מסירים כל תוכן שיש בו הסתה לאלימות ומבטלים חשבונות של ארגוני
טרור ונענים לדרישות משפטיות להסיר תוכן המפר את החוקים בבריטניה. נמשיך לשתף פעולה עם הממשלה ורשויות החוק ולבדוק מה ניתן לעשות כדי להתמודד עם הקיצונות הגוברת", הגיב דובר יוטיוב ל-CNBC. טוויטר ופייסבוק לא מסרו את תגובתן ל-CNBC.
למרות הודעת החברות, המחוקקים הבריטים טוענים כי אין די בשיטות שבהן משתמשות החברות. "עצם העובדה שחברות אלו מעסיקות רק כמה מאות אנשים כדי לנטר רשת של מיליארדי חשבונות, מעורר נורות אדומות. טוויטר אף לא טורחת לדווח על תוכן קיצוני לרשויות החוק", אמרו חברי הפרלמנט.
עפ"י הדו"ח, על מנת לפתור סוגיה זו, יש לאלץ את הרשתות החברתיות לפרסם נתונים רבעוניים המראים כמה אתרים וחשבונות הסירו ומאיזו סיבה. בנוסף ממליצים המחוקקים הבריטים, על פייסבוק וטוויטר להעמיד מנגנון התרעה דומה לזה של גוגל, ועליהן להסכים לשתף אותו עם ארגונים קהילתיים קטנים יותר על מנת למצוא את החומר המסית. לסיכום קראו המחוקקים לשיתוף פעולה הדוק יותר בין חברות טכנולוגיה לרשויות החוק.