"הניו יורק טיימס" וכלי תקשורת נוספים נפרצו על ידי האקרים רוסים
הפריצות אירעו ככל הנראה במקביל לפריצות למפלגה הדמוקרטית. גורמי מודיעין אמריקאים מעריכים כי ההאקרים שעומדים מאחוריהן הופעלו על ידי גורמי מודיעין רוסיים
"הניו יורק טיימס", עיתונאים וגופי תקשורת נפרצו על ידי האקרים במהלך החודשים האחרונים, כך עולה מדיווח של CNN היום (ד'). על פי החשד, הפריצות אירעו במהלך החודשים האחרונים ובוצעו בידי אותם גורמים שפרצו למחשבי הקונגרס של המפלגה הדמוקרטית לפני מספר שבועות. גורמי המודיעין אמנם חושדים שמאחורי ההאקרים עומדים גורמי ביון רוסיים, אך עד כה לא הוצגה לכך שום הוכחה חותכת.
- Wipro ההודית משקיעה 1.5 מיליון דולר בחברת סייבר ישראלית
- לא האקרים: חברות הסייבר רוצות את העובדים שלהם עם תואר
- האם אנחנו נמצאים בעיצומה של מלחמת סייבר?
על פי החשד ההאקרים הצליחו לקבל גישה לאימיילים של עובדי העיתון. ספקית שירותי המייל של "הניו יורק טיימס" היא גוגל, אך האחרונה סירבה להגיב. הטיימס מסר, עם זאת, שההאקרים לא הצליחו לקבל גישה למערכות המחשוב הפנימיות של הארגון. ההערכות של גורמי מודיעין אמריקאיים היא שההתקפות הן למטרת איסוף מודיעין ולאו דווקא על מנת להשפיע על מהלכים פוליטיים בארה"ב, כפי שנרמז בכלי תקשורת אמריקאיים.
ב-CNN טוענים שהטיימס גייס גורמי סייבר פרטיים על מנת לחקור את מקור התקיפה, אך העיתון דחה את הטענות. ה-FBI מנהל את החקירה באופן רשמי אך אנשיו מסרו כי העיתון גייס גם גורמי אבטחת מידע פרטיים. זו אינה הפריצה ראשונה ל"ניו יורק טיימס" בשנים האחרונות או לגורמי תקשורת אמריקאיים בכלל. תדירות התקיפות גדלה מאוד בשנה האחרונה, וארגוני תקשורת מחזיקים לא פעם מידע מסווג ורגיש ללא הקפדה על אבטחתו.
הפריצה למחשבי המפלגה דמוקרטית, כמו גם פרשת שרתי הדואר הפרטיים של הילרי קלינטון, העלתה לסדר היום הציבורי בארה"ב את נושא אבטחת המידע, אך לא ברור מה תהיה התוצאה של החשיפות האלה. גם אתר וויקיליקס, שם פורסם לא מעט מידע שמקורו בתקיפות האלה, התמודד בשנה האחרונה עם ביקורת הולכת וגוברת על כך שהוא כבר לא מנסה להעלות את המודעות לבעיות הפרטיות אלא הפך בעצמו לחלק מהבעיה.