הכל נשאר במשפחה: גוגל משקיעה בסטארט-אפים של עובדים לשעבר
תוכנית חדשה של ענקית החיפוש משקיעה סכומים לא גדולים בחברות שהקימו עובדים לשעבר כדרך להישאר עם יד על הדופק ולהפגין נוכחות בכמה שיותר מיזמים בעמק הסיליקון
גוגל ממשיכה לאבד עובדים מוכשרים שפורשים ומקימים סטארט-אפים, והיא נוקטת במגוון דרכים על מנת להתמודד עם זה. אתר recode חשף אתמול (ב') תוכנית חדשה של ענקית החיפוש, במסגרתה היא משקיעה ישירות במיזמים של עובדי גוגל לשעבר – כדרך להשאיר אותם חלק מהמשפחה המורחבת.
- גוגל נגד מפיצות התוכנה הישראליות: עלולות להזיק לגולשים
- הפרד ומשול: האם מגוון שירותי התקשורת של גוגל מהווה יתרון?
- מדוע ענקיות הטכנולוגיה מסרבות לעלות למונית של ליפט?
לפי recode, החברה השקיעה בין השאר בהלו (Hello) – הרשת החברתית החדשה של אורקוט באיאקקותקטן (Büyükkökten), מייסד הרשת החברתית אורקוט שרשמה לזמן מה הצלחה מסחרית נאה בברזיל והודו לפני שהתפוגגה ונסגרה ב-2014. האתר מעריך כי גוגל השקיעה בהלו לא בגלל פוטנציאל להחזר כספי גבוה אלא מרצון להשאיר את באיאקקותקטן מסונף בעקיפין לחברה – וכי היא השקיעה לפחות בעוד שני מיזמים של יוצאי גוגל בצורה דומה. הנימוק הוא שמדובר בהשקעות קטנות בהיקף של פחות מ-10 מיליון דולר, כי בתנאי ההשקעה הללו אין לגוגל שום מעמד מיוחד והיא אינה מכריזה על ההשקעות האלו.
בנוסף, טוען recode, ההשקעות האלו מגיעות ישירות מחטיבת המיזוגים והרכישות של גוגל ובהוראתו של דן הריסון, ראש החטיבה, ולא מזרוע ההשקעות או קרן ההון סיכון של גוגל.
הריסון מוביל כיום פרויקט נוסף שנועד לעצור את אחת מהבעיות הגדולות ביותר עבור ענקית החיפוש - הפרישה של עובדים ותיקים. בחודשיים האחרונים החברה איבדה שלושה מנהלים בכירים. רק לפני מספר ימים שני יוצאי גוגל, ביניהם ליאור רון הישראלי, מכרו את הסטארט-אפ הצעיר שלהם, Otto, לאובר תמורת 680 מיליון דולר. גם טוויגל הישראלית הוקמה על ידי יוצאי גוגל והצליחה לגייס במאי האחרון 14 מיליון דולר מעליבאבא ויאהו יפן.
באפריל האחרון נודע כי הריסון אחראי להקמה של "אזור 120" – חממה פנימית בתוך גוגל שנועדה להשקיע במיזמים של עובדי גוגל ולאפשר להם לתפקד כמעין סטארט-אפ עצמאי אך להישאר עובדי החברה. הריסון הוא גם הבוס הראשי מאחורי תוכנית Launchpad הבינלאומית, אקסלרטור שבו גוגל מעניקה לסטארט-אפים תמיכה ראשונית ללא שום תמורה כספית – מתוך רצון "להשאר עם היד על הדופק של עולם הפיתוח", לדבריה. או כפי שהגדיר זאת recode – גוגל רוצה להיות מעורבת בכל מה שקורה בעמק הסיליקון, ומוכנה ליצור עוד זרועות תמנון על מנת לעשות זאת.