תביעה נגד אוקולוס טוענת כי הטכנולוגיה שבבסיסה גנובה
יצרנית המשחקים זנימקס הגישה כתב תביעה נגד פייסבוק, אוקולוס וג'ון קארמק שמשמש כסמנכ"ל הטכנולוגיות של אוקולוס, ובו היא טוענת כי האחרון העתיק אלפי מסמכים שלה כאשר עבד בחברה
האם ג'ון קארמק, אחד ממפתחי המשחקים האהובים בעולם, היוצר המקורי של סדרת דום וכיום סמנכ"ל הטכנולוגיות של אוקולוס, חטיבת המציאות המדומה של פייסבוק, הוא בעצם גנב? והאם טכנולוגיית המציאות המדומה של פייסבוק מבוססת בעצם על ידע גנוב? כך טוענת המעסיקה הקודמת של קארמק, זנימקס – חברת ההפצה וחברת האם של חברות משחקים כגון בת'סדה ו-id.
- לתפוס אותם כשהם קטנים: פייסבוק השיקה אפליקציה לתיכוניסטים בלבד
- פייסבוק מפתחת פלטפורמת גיימינג שתתחרה עם חנות המשחקים הגדולה בעולם
- רוצים להגיש תביעה נגד פייסבוק? בקרוב תוכלו לעשות את זה באימייל
הטענה החריפה הועלתה בכתב התביעה המעודכן של זנימקס כנגד פייסבוק, אוקולוס וקארמק. המפיצה הגישה את התביעה במקור במאי 2014, אבל לפי אתר GameInformer, שהשיג את כתב התביעה המעודכן, זנימקס הוסיפה ב-16 לאוגוסט טענות חדשות שמציינות את קארמק באופן ספציפי.
קארמק – אחד המייסדים של חברת id, מפתחת דום וכאמור חברת בת של זנימקס - היה תומך נלהב של אוקולוס עוד לפני שהיא נרכשה על ידי פייסבוק. הוא סייע לפאלמר לאקי, המייסד הצעיר של אוקולוס, לקדם את המוצר שלו במהלך תערוכת המשחקים E3 ב-2012 ובעצם אחראי לכך שאוקולוס הפכה להיות קמפיין קיקסטארטר כה מצליח. באוגוסט 2013 קארמק הצטרף לאוקולוס וכמה חודשים לאחר מכן פרש מזנימקס והתמקד באוקולוס לחלוטין, לאחר שזנימקס סירבה לתמוך בצורה מלאה באוקולוס. כמה חודשים לאחר מכן, במרץ 2014, פייסבוק רכשה את אוקולוס.
זנימקס טוענת כי בחודשים שבהם קארמק עבד הן בזנימקס והן באוקולוס, הוא העתיק אלפי מסמכים, הכוללים לא מעט קודי פיתוח פרי פיתוחה, להתקן USB. היא הוסיפה כי קארמק מעולם לא החזיר את המסמכים האלו, והשתמש בהם במהלך הפיתוח של פלטפורמת אוקולוס. היא אף טוענת שלאקי לא היה הממציא של אוקולוס, וכי חלקים נכבדים מהטכנולוגיה מבוססים על טכנולוגיית ה-VR של זנימקס, שנגנבה על ידי קארמק.
מפיצת המשחקים תוקפת גם את ברנדן אירב, מנכ"ל אוקולוס, בטענה שהוא "קידם את האגדה לפיה לאקי הוא הממציא הצעיר והמבריק של מציאות מדומה שפותחה לכאורה בבית הוריו". כתב התביעה אומר: "למען האמת, הסיפור הזה שקרי לחלוטין: ללאקי לא היה את הידע, המשאבים והיכולת ליצור מוצר מסחרי, כישורי התכנות שלו הם בסיסיים והוא התבסס על קוד שנכתב על ידי זנימקס על מנת להדגים את אב הטיפוס שלו".
לסיום, זנימקס תוקפת גם את פייסבוק, בטענה שהיא עדכנה את הרשת החברתית בכל הדברים אבל העסקה עדיין יצאה לפועל, למרות כל אי-הסדרים. בתגובה, דובר אוקולוס אמר בקצרה: "התביעה של זנימקס היא חד-צדדית ומציגה רק את עמדת זנימקס לסיפור. אנחנו ממשיכים לטעון שאין במקרה הזה שום הצדקה, ואנחנו נגיב לכל טענותיהם בבית המשפט".