אורי אלון משיק אפליקציית נדל"ן בארה"ב
חברת Compass של היזם הישראלי משיקה אפליקציה המציגה מידע בזמן אמת על שוק הדיור ומאפשרת לבעלי דירות, רוכשים ומשכירים לקבל נתונים עדכניים לפי פילוחים שונים
- מועדון המיליארד: מסנג'ר של פייסבוק מציינת מיליארד משתמשים
- כך תשיגו גם אתם וי כחול בטוויטר
- אפליקציית הניווט הישראלית Sidekix מציעה מסלולי פוקימון גו
האפליקציה, Compass Markets, שהיתה זמינה עד עתה רק בניו יורק, הושקה אתמול בכל השווקים שבהם פועלת החברה, ומאפשרות לרוכשים, מוכרים, שוכרים ומשכירים לקבל נתונים עדכניים על מחירי דירות למכירה או השכרה בשווקים שונים. זאת בסיוע אפשרויות פילוח מתקדמות כמו שכונות או מספר חדרים, מחיר לפי מ"ר, הימים שהדירה בשוק ועוד.
מדובר במוצר משלים לשירות העיקרי של קומפס – פלטפורמת למציאת דירות לרכישה ולהשכרה שמשלבת בין מנוע חיפוש חכם לרשת של מומחים עובדי החברה. עם זאת, אלון אומר ל"כלכליסט" שלאפליקציה החדשה יש חשיבות גדולה לשוק הדיור בכללו. "מדובר בפעם הראשונה שכל הצדדים זוכים לשקיפות מלאה ובחינם", הוא הסביר. "בתור צרכן, יש לך את כל הידע על השוק והמחירים, מה שמקשה על אחרים לשטות בך.
"אפשר לראות את המגמות השונות בזמן אמת, כך שאם עסקה נסגרה אתמול, המידע יופיע באפליקציה בתוך כמה שעות. נאלצנו לבנות לצורך כך תשתית מתוחכמת מאוד שמעבדת ומנתחת את כל המידע בזמן אמת, אבל אני מאמין בשקיפות ובשימוש בביג דאטה כדי לסייע לאנשים לקבל החלטות חכמות יותר".
אלון, יליד ישראל והבעלים של קבוצת הכדורסל הפועל ירושלים, הקים את קומפס ב-2013 וכיום מעסיקה החברה 1,500 עובדים ב-22 משרדים ופועלת בשמונה ערים גדולות, ובראשן ניו יורק, לוס אנג'לס, בוסטון ומיאמי. בספטמבר שעבר השלימה החברה גיוס של 50 מיליון דולר לפי שווי של 800 מיליון דולר.
קומפס היא החברה השלישית של אלון, שנחשב לאחד היזמים הפורים בעולם הטכנולוגיה. ב-2006, בגיל 26, הוא מכר לגוגל את אוריון, אלגוריתם חיפוש שפיתח כחלק מעבודת הדוקטורט שלו. הוא הצטרף לגוגל כדי לשלב את הפיתוח במנוע החיפוש שלה. ב-2010 הקים אלון את ג'ולפאן, שאותה מכר לטוויטר ב-2011. אלון מונה למנהל מרכז המו"פ החדש של טוויטר בניו יורק. באמצע 2012 עזב אלון את טוויטר כדי להקים את קומפס.
בשנה וחצי הקרובות מתכוון אלון להכניס את קומפס לפעילות באזורים נוספים בארה"ב, ובראשם סן פרנסיסקו, סיאטל, שיקגו ודאלאס. "לאחר מכן, אנחנו מתעדים להיכנס לערים במדינות אחרות דוגמת לונדון, הונג קונג, סידני, ונקובר ומונטריאל", הוא מוסיף. "מדובר בערים גדולות עם כלכלה משגשגת ואוכלוסייה דוברת אנגלית, אז הכלים והטכנולוגיה שלנו יוכלו לעבוד שם באופן מיידי".