כנס כלכליסט
חדשנות בתחום הפינטק: "אנחנו צריכים להימנע מהסחות דעת"
כך אמר פראנב סת', סגן נשיא בכיר וראש קבוצת הפינטק והחדשנות ב-OCBC Bank, קבוצת השירותים הפיננסיים השנייה בגודלה בדרום-מזרח אסיה, במהלך כנס FinTech 2016 של "כלכליסט". סת' הדגיש את הצורך לחתור לערך העסקי והשירותי במקום להתלהב מ"מילות באזז"
"נפגשתי עם הרבה יזמים ביומיים האחרונים, והבגרות של הפתרונות הטכנולוגיים היא משהו ייחודי לישראל" – כך אמר פראנב סת', סגן נשיא בכיר וראש קבוצת הפינטק והחדשנות ב-OCBC Bank, במהלך כנס FinTech 2016 של "כלכליסט" בשיתוף בנק לאומי, שנערך היום (ג') בבורסה לניירות ערך בתל אביב.
OCBC Bank היא קבוצת השירותים הפיננסיים השנייה בגודלה בדרום-מזרח אסיה שפועלת בעיקר בסינגפור, מלזיה, סין והונג קונג, והקבוצה נחשבת לבנק המסחרי המוביל באסיה ולאחד הגורמים החדשניים בתחום באזור שם.
- "אנשי התיווך נעלמים מהעולם והטכנולוגיה מאפשרת לעסקים להסתדר בלעדיהם"
- "יחסי המערכת הבנקאית ותעשיית הפינטק בישראל טובים מאלו שבבריטניה"
- "העולם הפיננסי מבין שכדי לעמוד בצרכי הלקוח הבנקאות צריכה להיפתח ולעבוד בזמן אמת"
סת' הקדיש את תחילת דבריו על מנת לתאר איך גוף פיננסי גדול ומורכב כל כך מתמודד עם חדשנות בתחום הפינטק: "אנחנו צריכים להימנע מהסחות דעת", הוא הסביר. "מילות באזז וטכנולוגיות משתנות כל הזמן, ולכן אנחנו מתמקדים במתן ערך עסקי ובערך ללקוחות שלנו. "השיבוש הגדול ביותר בשוק הוא הלקוחות והצרכים שלהם, ואנחנו צריכים לשנות את הפעילות שלנו כדי להתאים את עצמנו לצרכים האלה", הוסיף. "אנחנו רוצים לעבוד עם הטכנולוגיות החדשות ביותר בשוק, ולהרחיב את המודל העסקי שלנו לתחומים חדשים. אנחנו מנסים לא לעשות חדשנות לשם החדשנות, אלא להסתמך על מה שלמדנו מהמומחים בתחום כדי לפתור מספר מוגדר של בעיות. אנחנו יוצרים שיטות כדי לעבוד עם חברות סטרטאפ צעירות יותר. יש לנו מאיץ סטארט-אפים משלנו, ואנחנו גם פועלים לשינוי מבני פנימי שלנו כדי להתאים את עצמנו לשוק.
"המנטרה שלנו בשיתוף פעולה עם סטארט-אפים היא שאנחנו לא באים מנקודת מבט של משקיע שרק זורק כסף. ניסינו את זה בזמן בועת הדוטקום ללא הצלחה. תחת זאת, אנחנו מעדיפים להיות השותף המסחרי הראשון של החברות האלו. אננחו מביאים הרבה הזדמנויות כניסה לשוק דרום-מזרח אסיה וסטארט-אפים מאוד שמחים לשתף אתנו פעולה. זה לא קל לעבוד עם סטארט-אפים, במיוחד לגוף גדול כמונו. אז אנחנו יוצרים פלטפורמות שיאפשרו לנו לבצע אינטגרציה מהירה, למשל כלי מפתחים מיוחדים למערכות שלנו, שמבוססים על מערכות מקובלות דוגמת אלו של מיקרוסופט".
לצד זאת, סקר סת' את ההזדמנויות שעומדות בפני סטארט-אפי פינטק באזור דרום מזרח אסיה: "דרום-מזרח אסיה זה לא שוק אחד, אלא כמה שווקים מאוד מגוונים, שכל אחד שונה מאוד מבחינת רגולציה. האב אחד נמצא בסינגפור, ורוב הכסף באזור מגיע לשם ומשם. האנשים בסינגפור מאוד מבינים בטכנולוגיה, ויש שם את שיעור החדירה הגבוה בעולם של מכשירי מובייל. זה מקום נהדר להקים סטארט-אפים. אינדונזיה זה גם שוק מבטיח, עם הרבה אנשים צעירים שמאוד מחוברים לטכנולוגיה ורשתות חברתיות. יש גם הרבה הזדמנויות במינאמר, שרק נפתחת לעולם.
"מבחינת תחומי פעילות, התחום של ניהול הון מאוד גדול באזור הזה, במיוחד בסינגפור. תחום נוסף הוא האשראי וההלוואות. ההזדמנות לחדש בתחום הזה סביב מקורות מימון חדשניים היא ענקית. בכל הנוגע לאבטחה – בסינגפור יש את הדרישות והסטנדרטים הגבוהים בעולם. בתחום הביטוח והבריאות, כמות הידע נמוכה מאוד וכל דבר שיכול לעזור יהיה בעל השפעה עצומה".