$
בשולי הרשת

בשולי הרשת

בקרוב תעביר ערוץ: הרובוט שחוזה את העתיד באמצעות צפייה בטלוויזיה

חוקרים ב-MIT נתנו לבינה המלאכותית שפיתחו לצפות ב-600 שעות של סדרות טלוויזיה ואז הטילו עליה לנבא התנהגות אנושית בסיסית. לאחר האימון הקצר המערכת הציגה תשובה נכונה ב-43% מהמקרים

נמרוד צוק 14:3927.06.16
חוקרי MIT רושמים עוד פרק בהיסטוריה העתידית של השתלטות הרובוטים על המין האנושי: הם פיתחו מערכת בינה מלאכותית שצופה בסדרות טלוויזיה ולומדת מהן לנבא כיצד בני אדם צפויים להתנהג בסיטואציות שונות.

 

האלגוריתם עבר אימון באמצעות ניתוח ממוחשב של תכנים בהיקף 600 שעות מסדרות כמו "המפץ הגדול" ו"המשרד", במהלכו הוא למד לזהות מחוות כמו לחיצת יד, חיבוק, כיף או נשיקה, ולזהות אילו רגעים עלילתיים מובילים אליהן.

 

"המפץ הגדול". מה יקרה כשיתנו לה לצפות ב"סופרנוס"? "המפץ הגדול". מה יקרה כשיתנו לה לצפות ב"סופרנוס"?

 

לאחר האימון, החוקרים הזינו למערכת שורה של פריימים בודדים מתוך סרטונים שהיא לא נחשפה אליהם בעבר, והטילו עליה לנבא מהו יקרה בהמשך הסצנה בכל אחד מהמקרים. התוצאות הראו יכולת מרשימה למדי בהשוואה לזו האנושית, כאשר המחשב סיפק תשובה נכונה ב-43% מהמקרים. בני אדם, בממוצע, עונים נכון על 71% מהמקרים באותו המבחן.

 

למרות הפער המשמעותי בין שתי התוצאות, החוקרים מרוצים מההישגים של הבינה המלאכותית, אם לוקחים בחשבון את החינוך הצנוע למדי שהיא קיבלה: "אפילו לפעוט בגיל פחות משלוש יש ניסיון חיים משמעותי יותר מזה. אני מעוניין לבדוק כיצד האלגוריתם ישתפר אחרי שנזין אותו בשנים של ויידאו, במקום כמה מאות שעות", אמר המדען שמוביל את המחקר, קארל וונדריק, למגזין וויירד.

 

המערכת, עם זאת, רואה את הסצנות בצורה שונה מאוד מהאופן בו בני אדם מבינים סיטואציות דומות - היא מנתחת את הקומפוזיציה והתנועה של פיקסלים בסרטון כדי לזהות דפוסים שחוזרים על עצמם. במידה ומידת הדיוק שלה תשתפר מספיק, היא עשויה לשמש ליישומים מעשיים ולא רק אקדמיים, כגון ניבוי מצבי סכנה בבתי חולים ובסוגי סביבה אחרים בהם אנשים נמצאים בסיכון לעתים קרובות, או שילוב ברובוטים כדי לשפר את יכולת ההתנהלות שלהם מול בני אדם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x