היצרניות הסיניות למדו מהגדולות: החלו במלחמות פטנטים נגד אפל וסמסונג
החברות הסיניות משתמשות ברישום פטנטים כדרך לחסום כניסת יצרניות אמריקאיות לשוק הסיני המתפתח ולנצל את העובדה שתביעות פטנטים הפכו לאפיק הכנסה משמעותי בשנים האחרונות
יצרניות המובייל הסיניות, וואווי ו-ZTE תפסו את המקום הראשון והשלישי בהגשת פטנטים בשנה שעברה, כך עולה מבדיקה שביצע ה"וול סטריט ג'ורנל" שפורסמה אתמול (ב'). המקום השני נתפס על ידי יצרנית השבבים קוואלקום. במקום הרביעי התברגה סמסונג, החמישי שייך למיצובישי היפנית, בשישי נמצאת אריקסון השוודית, ולאחריהן, LG, סוני, פיליפס ובמקום העשירי HP.
- מפתיע אבל מתבקש: נאדלה משלב את Linkedin בחזון של מיקרוסופט
- שוק המובייל מדרבן את מפתחי המשחקים להשקיע במשחק בודד
- הושק הוואן פלוס 3: מפרט של מכשיר דגל בחצי המחיר
עוד סיבה חשובה עבור וואווי ו-ZTE היא הרצון לחסום את הכניסה של סמסונג ואפל לשוק הסיני. שוק זה מהווה כיום את אחד המאגרי העיקריים למכירות מכשירים חדשים ושליטה בו מהווה יתרון אסטרטגי חשוב עבור היצרניות המקומיות. דוגמה למלחמה המרה שמנהלות החברות הסיניות הוא פסק הדין של בית משפט סיני שאוסר על מכירת אייפונים בביג'ינג עקב טענות להעתקה של עיצוב המכשיר ממכשירים סינים.
ההחלטה המקומית הביאה את החברות הסיניות לנסות את כוחן באופן גובר והולך גם מחוץ לגבולות סין. סמארטפון בודד יכול לכלול אלפי פטנטים והקושי של היצרניות להתייחס לכל פטנט הביא למצב שכיום רוב היצרניות מבוססות בתביעות פטנטים צולבות. אלה מסתיימות לרוב בהכרה הדדית בפטנטים או בתשלום דמי שימוש. אפיק הכנסות זה הפך למשמעותי ביותר בשנים האחרונות וגם היצרניות הסיניות רוצות ממנו נתח.