$
חדשות טכנולוגיה

אפל בדרך להודו: שינוי חקיקה יאפשר לה לפתוח חנויות במדינה

ממשלת הודו ביטלה את התקנות שמחייבות קמעונאיות זרות למכור לפחות 30% תוצרת מקומית בחנויותיהן והעניקה להן פטור למשך 3 השנים הראשונות. עקב ההחלטה, השוק ההודי עשוי להפוך למנוע הצמיחה המרכזי של אפל בשנים הקרובות

עומר כביר 18:1520.06.16
החנויות של אפל בדרך להודו: ממשלת הודו ביטלה את התקנות שחייבו קמעונאים זרים למכור לפחות 30% תוצרת מקומיות בחנויותיהם – וסללה בכך את הדרך לפתיחת חנויות של ענקית הטכנולוגיה במדינה.

 

אפל, שמחזיקה היום בנתח של 2% בלבד משוק הסמארטפונים בהודו, פועלת נמרצות להגדלת היקף הפעילות והמכירות של במדינה. במאי השנה ביקר המנכ"ל, טים קוק, במדינה במטרה לגייס רצון טוב מצד ממשלו של נרנדרה מודי, וניצל הביקור על מנת להכריז על השקעות רחבות היקף בכלכלה המקומית, בדמות מאיץ למפתחי אפליקציות ומרכז מו"פ.

 

טים קוק. המאמצים סוף סוף השתלמו טים קוק. המאמצים סוף סוף השתלמו איור: אי פי איי

 

בשלב ראשון לא זכו המאמצים להצלחה, וזמן קצר אחרי שחזר קוק לארה"ב דחה הממשל את בקשת אפל לקבל פטור מכלל ה-30%. זאת, אחרי שימים ספורים לפני ביקורו של קוק נדחתה גם בקשת החברה לאפשר לה למכור במדינה אייפונים מחודשים.

 

אולם כעת זוכה אפל להישג משמעותי, אחרי שממשל הודו החליט להעניק לכל הקמעונאים הזרים שפועלים במדינה פטור בן 3 שנים מכלל זה. ההחלטה מסירה את החסם המשמעותי שעמד בפני כניסת אפל לפעילות ישירה בהודו. כיום משווקת החברה את כללי מוצריה במדינה, אבל באמצעות משווקי משנה מורשים (בדומה ל-iDigital בישראל) ולא ישירות בעצמה כפי שהיא עושה במדינות רבות, ובראשן ארה"ב וסין.

 

אייפון SE? בהודו מקווים שההחלטה תביא להשקעות גדולות אפילו יותר במדינה אייפון SE? בהודו מקווים שההחלטה תביא להשקעות גדולות אפילו יותר במדינה צילום: אפל

 

הכניסה לפעילות ישירה בהודו תסייע לאפל לצמצם את עלויות מכשיריה במדינה, שכיום נמכרים שם במחיר יקר יחסית למדינות רבות אחרות, ולפעול בצורה אגרסיבית יותר להגדלת נתח השוק שלה, בפרט בתחום הסמארטפונים. בתקופה שבה מכירות הסמארטפונים במרבית העולם נמצאות בקיפאון או בירידה, בהודו צפוי שוק הסמארטפונים לגדול השנה ביותר מ-25%. עם נתח של 2% בלבד במדינה, הודו יכולה להפוך למנוע הצמיחה המרכזי של אפל בשנים הבאות, כפי שהייתה סין בשנים האחרונות.

 

ההחלטה נוגעת לא רק לאפל, וגם חברות זרות אחרות צפויות לנצל אותה כדי להגדיל את היקף פעילותן. אחת הבולטות מביניהן היא איקאה, שמקימה חנויות בהיידראבאד ובמומביי ושמעוניינת להיכנס לשלב של צמיחה מואצמת במדינה.

 

לדברי אנליסטים, בממשלת הודו מקווים שיחס טוב יותר לאפל יקצור תגמולים בדמות השקעות גדולות יותר במדינה. "הממשלה מקווה שאם הם יוכלו להראות להם שמדובר בשוק עם הרבה צרכנים, אפל תגלה נכונות גדולה יותר להעביר לכאן את פעילות הייצור שלה", אמר לרויטרס האנליסט ניל שאה מחברת Counterpoint Research.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x