בדיקת כלכליסט
LG סטיילוס 2: ספרות זולה
חובבי השרבוטים ישמחו לגלות את התחליף המוזל והיעיל של LG למכשירי הפרימיום היקרים של סמסונג, אך מי שמחפש מכשיר לשימוש מקצועי יתאכזב מהיכולות המוגבלות, מהמעבד הוותיק ומהעובדה שמכשיר לא כולל יכולת זיהוי כתיבה
עד היום, כמעט כל הפאבלטים המצוידים בעט חרט (סטיילוס) שווקו לצרכן במחירים יקרים מאוד. סדרת נוט של סמסונג, למשל, מתומחרת מאז ומתמיד ברמה של מכשירי פרימיום ובצדק. LG החלה השיקה פאבלטים מוזלים לפני מספר שנים, אך עד כה רק מכשיר אחד או שניים מכל דור כלל סטיילוס במפרט שלו והם תמיד יועדו לשוק מכשירי הביניים. כעת LG משיקה לראשונה מכשיר שפונה בבירור לשוק המכשירים המוזלים.
- הושק הוואן פלוס 3: מפרט של מכשיר דגל בחצי המחיר
- לנובו מפתיעה: משיקה פאבלטים שכוללים לראשונה את טכנולוגיית טנגו של גוגל
- דיווח: סמסונג עומדת להשיק סמארטפון מתקפל כבר ב-2017
עיצוב ומבנה: פלסטי פנטסטי
מדהים מה שב-LG מצליחים לעשות עם פלסטיק. רוב היצרניות לא יודעות לייצר גוף פלסטיק שייראה איכותי. אפילו מכשירי הגלקסי של סמסונג נוטים להתקלף לאחר כשנה של שימוש. כאן הפלסטיק אמנם לא מנסה להתחפש לחומר אחר - למעט שולי המכשיר שמצופים בפס בגימור מתכת דק ומעוגל לאחיזה נעימה. כל הגוף והמבנה מורכב מפלסטיק קשיח ואיכותי יחסית. גב המכשיר מחופה בכיסוי בעל גימור מחוספס מעט, אך הוא לא מונע מהמכשיר להחליק, בעיקר בימים לחים. שקעי הטעינה (מיקרו USB) והאוזניות ממוקמים בתחתית המכשיר. כפתורי השליטה על הקול וכפתור ההפעלה ממוקמים, כמיטב המסורת אצל LG, מתחת למצלמה בגב הסטיילוס 2.
עט החרט מוקם בחלקו העליון הימני של המכשיר. אין כאן מנגנון שליפה כמו בנוט ותיאלצו למשוך אותו ידנית. העט עצמו דקיק וממדיו מזכירים מילוי של עט כדורי פשוט, אך הוא עשוי מתכת והחוד מחופה בלבד, עיצוב שמספק חוויית כתיבה נעימה למדי.
שלא כמו בדגמי הפאבלטים של השנים הקודמות, עיצוב המכשיר לא מתכתב עם זה של מכשיר הדגל הנוכחי, ה-G5. בסך הכל מדובר במכשיר שעשוי להפתיע בעמידות שלו, אם כי לא בדקתי את יכולת ספיגת הזעזועים שלו. לזכותו ייאמר שהוא לא מנסה להיות יפה, כי אם פונקציונלי ונוח לנשיאה, ואת זה הוא עושה בגאון.
ממשק ומערכת הפעלה: לא מוגבל ברובו
עם מסך בן 5.7 אינץ' ומחיר מוזל לא היו לנו ציפיות גבוהות מאוד, וכך גם המסקנה לאחר מספר ימי שימוש. הרזולוציה שלו מתהדרת ב-1,280 על 720 פיקסלים, לא משהו שמעיד על איכות תצוגה מרהיבה. ככלל LG לא מציידת את פאבלטי הסטיילוס שלה במסכים ברזולוציה גבוהה, למעט השנה, בה השיקה במקביל לסטיילוס 2 גם דגם בשם סטיילוס 2 פלוס בו ההפרדה הוקפצה ל-FHD, אך דגם זה אינו מיובא לישראל בינתיים. בסך הכל, המסך מספק ביצועים נאים, הוא אמנם לא בעל בהירות גבוהה מאוד, ויש לו נטייה לגוון צהבהב, אך הוא טוב ביחס למחירו של המכשיר. ההתמודדות עם אור שמש ישיר מעט בעייתית.
LG ציידה את הסטיילוס 2 בממשק ההפעלה החדש שלה שהושק עם ה-G5. גם כאן עם הפעלת המכשיר לראשונה הוא הציע לי להוסיף את מגירת האפליקציות. שליפה של העט מקפיצה תפריט עם 4 אפליקציות מובנות שיודעות לקבל את הקלט שלו. ישנה אפליקציית פתקים, אפליקציית צילום מסך שמאפשרת שרבוט על גבי הצילומים שלה, אפליקציית צילום וסריקה וכן אפליקציית מחברת. ניתן להוסיף עוד אפליקציות לתפריט אך אלה לא יכולות להתמודד עם קלט מבוסס סטיילוס, מה שהופך את העט לסוג של אצבע מדויקת מאוד בשימוש בהן.
מצלמה ומולטימדיה: לא מזיק ברובו
ביצועי המצלמה בת ה-13 מגה פיקסלים רחוקים מלהתמודד עם אלה של מכשירים אחרים בשוק. היא לא רעה, אך אני חושד שב-LG השתמשו בחיישן עתיק על מנת לשמור על עלויות ייצור נמוכות. התוצאה היא מצלמה שאינה יכולה להתמודד עם תאורה חלקית, אפילו אם מדובר במקום מוצל כגון חדר או אזור ללא תאורה ישירה. בנוסף, אין ייצוב תמונה אופטי או אלקטרוני, כך שתיאלצו להחזיק את המכשיר היטב אם אתם רוצים להימנע ממריחות. מצלמת הסלפי מספקת את אותם ביצועים רק בהפרדה של 8 מגה-פיקסלים.
מעבר למצלמה, פאבלט נועד לצריכת תוכן, בדרך כלל וידיאו או תמונות. איכות התצוגה הממוצעת לא עושה חסד עם סרטונים והמכשיר אפילו לא צויד באפליקציה ייעודית לניגון וידיאו, מה שכנראה מעיד שלא על כך חשבו בחברה. ביצועי המכשיר בניגון מוזיקה גם הם לא יוצאי דופן, אם כי הוא מספק עוצמת שמע סבירה באוזניות. הרמקול מספק צליל סביר, אך מתכתי, ועוצמתו לא גבוהה במיוחד. עם זאת, אל תצפו שהוא יוכל להחליף את הדיבורית ברכב, קשה לו להתמודד עם סביבה רועשת.
ביצועים וסוללה: חלש אך מספק
ערכת השבבים שנבחרה להפעיל את הסטיילוס 2 היא הסנאפדרגון 410 מרובעת הליבות מתוצרת קוואלקום במהירות 1.2 גיגה-הרץ לכל ליבה. זו אותה ערכה שהפעילה את ה-G4 סטיילוס וה-Stylo משנה שעברה. זו לא הערכה הגרועה בשוק, אך היא כבר מתחילה להראות את גילה והיא לא תדע להתמודד עם אפליקציות תובעניות.
זיכרון הפעולה בן ה-2 גיגה-בייט ומרחב האחסון בן ה-16 גיגה-בייט מספקים ויש גם חריץ הרחבה לכרטיסים בנפח של עד 256 גיגה-בייט. בסך הכל מדובר בחומרה סבירה, אך ההרגשה ש-LG פשוט לקחו את המפרט של הדגמים משנה שעברה ועשו להם "העתק-הדבק", שוב, כנראה מתוך רצון לחסוך בהוצאות פיתוח. הסוללה הנשלפת בת ה-3,000 מילי-אמפר שעה מספקת מספיק כוח על מנת לצלוח יום של שימוש סביר. אך אל תבנו על טעינה מהירה, כדי להחזיר לחיים מכשיר שהגיע לאחוזים האחרונים. בגלל ההגבלות המובנות של המכשיר והשימוש הנרחב בפלסטיק הוא אינו מתחמם יתר על המידה, גם זה משהו.
סיכום ואלטרנטיבות: תמורה סבירה למחיר
הסטיילוס 2 משווק בימים אלה במחיר השקה של כ-1,300 שקל. אך כמו שכבר ראינו בעבר, אפשר להשיג אותו אפילו בפחות, והמחיר כנראה ימשיך לרדת ככל שיעבור הזמן. הסטיילוס 2 לא מיועד לאנשי עסקים או בעלי מקצועות שדורשים מכשיר איכותי כגון רופאים או מהנדסים. הערכה החלשה שלו והמגבלות המובנות בתפעול העט לא מתאימות לעבודה מאומצת. עם זאת, לסטודנטים, תלמידי תיכון או חובבי שרבוט שנוהגים להסתובב עם פנקסים ועטים בכיס הוא עשוי להתאים מאוד.
מתחריו העיקריים הם מכשירי סדרת נוט של סמסונג היקרים בהרבה, אך אם תתפשרו על דגמים של שנים עברו, אתם עשויים לקבל מכשירים עם יכולות טובות יותר במחיר קצת יותר גבוה. את הנוט 3 למשל תמצאו במחירים שמתחילים ב-1,400 שקל ועם מפרט הרבה יותר טוב. עם זאת, הסטיילוס 2 מספק בסך הכל תמורה הולמת למחירו ואפשר לומר שבמקרה שלו השלם עולה על סך חלקיו.
ציון כלכליסט 7.5
מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.7 אינץ' || רזולוציה: 1280 על 720 פיקסל || מצלמה ראשית: 13 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 8 מגה-פיקסל || מעבד: 4 ליבות במהירות 1.2 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 2 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 16 גיגה-בייט || עובי: 7.4 מ"מ || משקל: 145 גרם