$
חדשות טכנולוגיה

פרסום ראשון

לרובוט החדש של אסוס יש אזרחות ישראלית

הטכנולוגיה של Zenbo, הרובוט הביתי החדש אל אסוס, פותחה במרכז הישראלי של אינטל, בין השאר פיתחו בו את המצלמות, חלקים משמעותיים ממערכות החישה, זיהוי הקול והפנים והניווט, כמו גם גם חלק מרכיבי הבינה המלאכותית

הראל עילם, טייוואן 09:3931.05.16

הטכנולוגיה של חברת אינטל שעליה מבוסס הרובוט הביתי החדש של אסוס, הזנבו, פותחה כולה במרכז הישראלי של ענקית השבבים. כך נודע אמש (ב') ל"כלכליסט". בין השאר, המרכז הישראלי היה אחראי לפיתוח המצלמות של הזנבו, חלקים משמעותיים ממערכות החישה, זיהוי הקול והפנים והניווט. אינטל התמקדה לא רק בתחום הראיה הממוחשבת, אלא פיתחה גם חלק מרכיבי הבינה המלאכותית של הרובוט.

 

אמש, במהלך תערוכת קומפיוטקס בטייוואן, חברת אסוס הציגה באופן רשמי את זנבו, רובוט קטן המיועד למשפחות ובתים קטנים ומסוגל לבצע מגוון של משימות פשוטות. הוא יכול למשל להזכיר לבני הבית לקחת את התרופות שלהם, לזהות מקרי אסון וחבלה, לשעשע את הילדים עם סיפורים, להקריא מתכונים במהלך הבישול ולהפעיל מגוון מוצרים אלקטרוניים בבית חכם. בפועל, הוא מעין תחליף נייד, זול יותר ויש שיאמרו חמוד יותר למרכזי בית חכם כמו אקו מבית אמזון או Home העתידי מבית גוגל.

 

 צילום: ASUS

 

יצרנית המחשבים הטייוואנית הודיעה כי הרובוט פותח בשיתוף פעולה עם אינטל. בין השאר, הזנבו משתמש מצלמת התלת-ממד של אינטל, רילסנס R200, המאפשרת לו לזהות עצמים, אירועים ופנים, כדי שהרובוט יוכל להגיב לבני הבית באופן אישי. אסוס לא הכריזה מתי הזנבו יגיע לשוק, אבל מחירו צפוי לעמוד על 599 דולר.

 

"אנחנו מתקרבים לרמת האינטליגנציה של כלב"

ישי פרנקל, סמנכ"ל פיתוח תוכנה בתחום ראיית מכונה באינטל, שכולל את פיתוח רילסנס, סיפר ל"כלכליסט" ש"אינטל משקיעה בשנים האחרונות יותר ויותר גם בתחומים שאינם קשורות למחשב האישי. אנחנו לוקחים את טכנולוגיית רילסנס לאזורים חדשים כמו רובוטיקה ורחפנים".

 

ישי פרנקל ישי פרנקל

 

הצוות של פרנקל, שמונה כ-200 איש במספר מוקדים בארץ ובקליפורניה, עבד במשך חודשים רבים על הפיתוח של זנבו. בין השאר, היה מדובר באינטגרציה עמוקה בין מצלמת הרילסנס ומערך התוכנה הקיים שלה, והרובוט של אסוס. "חלק משמעותי מהתוכנה שעליה מבוסס הזנבו פותחה בארץ. זה מה שמאפשר את הפונקציות המתקדמות של הזנבו" מסביר פרנקל, ומציין בין השאר את מערכות זיהוי הפנים, זיהוי הקול, זיהוי העצמים, זיהוי מכשולים בדרך ומניעת התנגשויות במערכת הניווט של הרובוט, זיהוי שפה אנושית ועוד. העובדה שאינטל פיתחה את רוב היכולות הקשורות לראיית מכונה כחלק מפרויקט רילסנס, ידועה כבר, אבל הפעילות של הצוות הישראלי בתחום הבינה המלאכותית מחדשת ומעניינת.

 

"החיבור של חישה ובינה מלאכותית מאפשר ליצור רובוט שיכול לזהות אותך, לדבר איתך כמו בן אדם, לדעת לעקוב אחריך כשאתה נע ברחבי החדר, להתמקד בך כשאתה מבקש ממנו לצלם אותך. אנשים לוקחים את היכולות האלו כמובן מאליו, אבל רק לאחרונה הטכנולוגיה הגיעה לנקודה הזו. אנחנו מתקרבים כאן לרמת האינטליגנציה של כלב".

 

אילו עוד יכולות יש לזנבו שלא צוינו עד כה? הוא יכול לדעת למשל שהאדם שנמצא בבית הוא גנב ולשלוח לך התראה?

"בוודאי. אם אני נמצא בעבודה או שאולי מאוחר בלילה, זנבו ידע שיש כאן משהו לא תקין. תזכור שמדובר כאן בעצם במצלמת אבטחה משוכללת מאוד שנעה בבית. ברגע שיש משהו לא בסדר, הוא שולח התראה ומפעיל את המצלמה שתראה מה קורה. אתה יכול לקבוע רשימה של אנשים מורשים, וברגע שיש מישהו שלא ברשימה, זה מעורר התראה.

 

"הזנבו גם יכול לתקשר עם כל מצלמות האבטחה בתוך הבית ומחוצה לו. אתה יכול לקבל הודעה – יש כאן מישהו שדופק על הדלת - הזנבו מפעיל את המצלמה ושואל אותך מה לעשות. אתה יכול לענות לו בשפה טבעית שזה בן משפחה, והוא ידע מה לעשות".

 

"זה לא הרובוט האחרון שנעבוד עליו"

לאסוס ואינטל יש מערכת יחסים קרובה במיוחד מזה מספר שנים. אסוס הייתה אחת מהחברות הבודדות בעולם שאימצה בצורה מלאה את מעבדי המובייל של אינטל בסדרת הסמארטפונים שלה, הזנפון. לאור יציאת אינטל משוק המובייל *לאחרונה, הזנפון 3, שגם הוא נחשף אמש באופן רשמי, כבר אינו כולל מעבדי אינטל – אבל הזנבו הוא מספק לשתי החברות דרך להמשיך ולעבוד ביחד. פרנקל מאשר כי הזנבו משתמש גם הוא במעבד אינטל: במקרה זה, מעבד מסדרת צ'רי-טרייל ממשפחת אטום, שאסוס השתמשה בו בעבר למספר טאבלטים פרי פיתוחה.

 

עבור אינטל, שיצאה משוק המובייל אחרי שהשקיעה בו מיליארדי דולרים בניסיון נואש להתחרות במונופול של חברת ARM הבריטית בשוק הסמארטפון, הצורך להוכיח את ההימור שלה על הדור הבא של המוצרים החכמים הוא הכרחי. עם הקריסה המתמדת במכירות המחשבים, וגל הפיטורים האחרון, שפגע גם בישראל, אינטל צריכה להוכיח את עצמה. מוצרי המובייל שייצרה עד כה לא הראו שהחברה מסוגלת להיכנס לשווקים חדשים.

 

 צילום: ASUS

לאחרונה אנחנו שומעים על יותר ויותר רובוטים בייתים שנכנסים לשוק. מה מייחד את הזנבו לדעתך?

"זה מוקדם מדי לדבר על המתחרים, השוק עדיין בחיתוליו. ייקח עוד כמה חודשים עד שנראה מהן היכולות והיתרונות של כל אחד. אבל עקרונית בזנבו יש שילוב של יכולות ראיה ממוחשבת עם זיהוי קול ברמה מאוד גבוהה. ברגע שהדברים האלו זמינים, יש לך רובוט שמסוגל להבין את הסביבה. יש לך מחשב שמסוגל להבין אותנו, להבדיל מהמחשב שאנחנו עובדים אתו ביומיום.

יש הרבה חשש בתעשייה מהיכולות של רובוטים. לדעתך זה מוצדק? נגיע אי פעם לרובוט שמסוגל להתעלות על בני אדם?

 

פרנקל חוכך בדעתו ואומר כי מבחינתו מדובר בשאלה יותר פילוסופית מאשר מדעית. אם כי, הוא מבהיר: "אנחנו מתחילים לעסוק פחות ופחות במדע ויותר במדע בדיוני. יש פה ושם דברים

שמתחילים להיות מפחידים. אבל האם תהיה לרובוט אי פעם תודעה? אני לא יודע".

 

מבטיחים לנו שהולך להיות רובוט בכל בית במשך שנים רבות. עכשיו נראה פתאום שכל החברות מדברות על זה. מה הביא לפריחה הזאת לדעתך?

"עד לאחרונה היכולות האלו לא היו קיימות. המהפכה של השנה האחרונה היא בזכות התפתחות משמעותית ודרמטית בתחום החיישנים. היום יש לך מצלמה כמו רילסנס, שעולה כמה עשרות דולרים בלבד, ואפשר לבנות סביבה דברים מדהימים. תראה למשל את ההצלחה המרשימה של אקו של אמזון, שנמכר היטב לפי מה שידוע לנו. פה יש לך אקו על גלגלים. אני מאמין שהתחום הולך לפרוץ בגדול".

 

פרנקל מציין כי הזנבו הוא הרובוט השני שאינטל מעורבת בו – החברה כבר הכריזה על שיתוף פעולה דומה עם שיאומי הסינית לפני מספר חודשים, לפיתוח מתחרה לזנבו. "זה לא יהיה הרובוט האחרון שאנחנו נעבוד עליו", הוא אומר, אך מסרב להוסיף פרטים נוספים.

 

מה צריך לקרות בשביל שהפריצה הזאת תקרה? מה יהיה הקילר-אפ של רובוטיקה?

"מה שצריך לקרות זה שאנשים ירצו את זה. כל עוד זה גימיק, זה לא יקרה. לגבי קילר-אפ, אני חושב שזאת שאלה שיותר מתאימה לסמארטפונים. בזנבו, זה לא יהיה משהו אחד. הוא גם פתוח למפתחים אז תמיד יהיו עוד יכולות. מבחינתי, ההצלחה תבוא ברגע שיהיה לך מוצר שיעבוד מספיק טוב ברוב המקרים, שידע לזהות אותי, שידע להבין אותי ולהבין מה קורה".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x