$
הייטק והון סיכון

פולקסווגן העלתה את שווי גט למעל מיליארד דולר

השקעתה העצומה של פולקסווגן בחברה היא חלק מתהליך גלובלי, חברות הרכב מבינות שאנשים לא רוצים בעלות על הרכב ולכן הן משקיעות בחברות ההסעות

מאיר אורבך 12:0126.05.16

פולקסווגן השקיעה 300 מיליון דולר בחברת Gett הישראלית אבל השקעתה לא זיכתה אותה בשליטה בה. לפי סמנכ"ל הכספים של חברת ההסעות טל ברנר, ההשקעה של ענקית הרכב הגרמנית העניקה לה רק אחזקת מיעוט. הנגזרת מהכרזה חד משמעית זו של ברנר היא שווי גבוה מאוד לגט בעת העסקה, וששוויה גדל משמעותית - לכן קיבלה יצרנית הרכב אחוזי בעלות נמוכים. ברנר סירב להתייחס לשווי של החברה, אך ידוע כי היא גייסה עד היום 520 מיליון דולר, כולל הגיוס הנוכחי.

 

לאחר שהושלמה העסקה הקודמת של חברת ההשקעות הרוסית שוודית ווסטוק, הוערכה שוויה של Gett ב־575 מיליון דולר ועל פי הערכות "כלכליסט", שווייה לאחר הגיוס הנוכחי הוא מעל למיליארד דולר - אחת הישראליות המעטות שזוכה להתקרא יוניקורן.

 

טל ברנר. סמנכ"ל כספים Gett טל ברנר. סמנכ"ל כספים Gett צילום: רונן בוידק

 

השקעתה העצומה של פולקסווגן בחברה היא חלק מתהליך גלובלי שעוברות חברות הרכב בזמן האחרון. היצרניות מבינות שיותר ויותר אנשים לא רוצים בעלות על רכב, אבל כן מעוניינים בנגישות ובזמינות. "חברות הרכב מבינות שהן נמצאות בתקופה של שינויים גדולים", מסביר ברנר. "שינויים אלו הביאו את פולקסווגן לבחון אותנו ולבחור להשקיע בחברה, שאמנם לא תוביל להקמה של חברה משותפת, אבל תביא לא רק לתמיכה כלכלית, אלא לשיתוף בידע וסיוע מצידה ככל שנבקש. אנחנו מאוד מעריכים את ההשקעה הכספית הזו ואת העובדה שקונצרן משמעותי מאמין בחברה שלנו ומעניק לה יתרונות תחרותיים רבים".

 

למרות השקעתה הגדולה, אין בכוונת גט לכפות על נהגיה רכבי מקבוצת פולקסווגן מעתה אך כן יציעו עסקאות אטרקטיביות שונות לנהגים של החברה בעולם, שיכללו מודלים חדשים של הקבוצה בהם יוכלו הנהגים להשתמש אך לא תהיה להם בעלות על הרכב.

 

"אנחנו נמשיך לגייס כספים", ממשיך ברנר. "אבל במקביל אנחנו עובדים על שיפור הרווחיות שלנו כדי לשפר את התזרים. אנחנו ריווחיים בהרבה ערים בהן אנו פועלים ויש לנו משמעת תקציבית ויכולת לממש את הגידול המהיר שלנו. יחד עם זאת, אנחנו מעוניינים להתקרב לרווחיות עם מודל שיביא אותנו לכלל עצמאות". בנוסף לפעילותה בארץ, בגט מתכננים להגדיל את הפריסה הבינלאומית שלה ולהגיע לאירופה. כיום פועלת גט כבר בארצות הברית.

 

לגט 700 עובדים, 250 מתוכם בישראל, ובחברה מתכננים להגדיל משמעותית את כמות המפתחים בחברה לפי שלוש בשנתיים הקרובות. "אנחנו מאמינים בכישרון הישראלי בתחום הפיתוח כמו כל חברה גלובאלית", מסכם ברנר. "אנחנו נמשיך להשקיע מאוד בתחום הזה. היתרון הטכנולוגי שלנו משמעותי מאוד בהשוואה לחברות אחרות בתחום והוא זה שמאפשר לנו להתחרות ויש לנו יתרון טכנולוגי ואנושי".  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x