נטפליקס לשעת התה: ה-BBC תשיק שירות סטרימינג
תאגיד המדיה הבריטי מפתח את בריטפליקס, שירות סטרימינג שיגבה דמי מנוי חודשיים ויציע גישה לארכיון המלא של ה-BBC לצד תכני מקור חדשים שיופקו במיוחד עבורו
ה-BBC, תאגיד המדיה והתקשורת הגדול בעולם, שוקד על פיתוח שירות סטרימינג שיתחרה בנטפליקס. פלטפורמת ה-iPlayer של ה-BBC, שהושקה במקור ב-2007 ומותקנת כיום בעשרות מיליוני ממירים, מחשבים, טלוויזיות חכמות וסמארטפונים מסביב לעולם, תעבור לפורמט של מנוי חודשי ותציע לא רק תכנים לפי דרישה אלא גם סטרימינג בזמן אמת. שר התרבות הבריטי, ג'ון וויטנגדייל, אמר שהוא תומך במהלך. אין כעת פרטים נוספים על השם הרשמי של השירות, שזכה לכינוי בריטפליקס, מחירו למשתמשים מחוץ לבריטניה או תאריך ההשקה.
- Hulu רוצה להציע אלטרנטיבה מקוונת לחברות הכבלים והלוויין
- השירות החדש של אופרה יאפשר לכם לצפות בתוכן מחו"ל
- לא על המוזיקה לבדה: מדריך לשירות הסטרימינג של אמזון בישראל
העיתון הבריטי "טלגרף" דיווח לראשונה על הפיתוח של השירות במרץ האחרון, אבל אמש (א') נוספו פרטים נוספים על המגעים בין ה-BBC לחברות נוספות בבריטניה וארצות הברית. הדיווח החדש מגיע מספר ימים לאחר פרסום מסמך הבנות מפורט מצד משרדי התקשורת והתרבות הבריטיים, שכולל תוכנית הבראה מפורטת לתאגיד המדיה במהלך העשור הקרוב. זאת מגיעה בעקבות ההחלטה של משרד התרבות הבריטי לגבות אגרת טלוויזיה גם ממשתמשים שצופים בשידורי הטלוויזיה דרך שירות iPlayer או שירותים דומים. חלק נכבד מתקציב ה-BBC עדיין מגיע מהאגרה המסורתית.
מסמך ההבנות מפרט את השינויים שהתאגיד צריך לעשות על מנת להאריך את זכיון השידור הלאומי שלו, ודורש שינויים רגלולטוריים וניהוליים נרחבים, כמו למשל פיקוח של רשות התקשורת הבריטית Ofcom (במקום ועדה קיימת בשם BBC Trust) ודיווח בצורה מלאה ושקופה על כל משכורת או תגמולים שעולים על 450 אלף פאונד בשנה.
אולם מקורות אמרו ל"טלגרף" כי התאגיד עצמו פנה לממשלה בבקשה לפיתוח שירות סטרימינג, וגם ביקש שהממשלה תגלה גמישות לגבי היכולת של ה-BBC לגבות מינויים ותשלומים קבועים דרך הרשת, כתחליף לאגרה, בין השאר על מנת להקים את השירות החדש. רשת הטלוויזיה הבריטית ITV, המתחרה ב-BBC, תשתף פעולה לפי הדיווח בפיתוח הפלטפורמה החדשה – מה שמעלה את ההערכות שבריטפליקס, למרות שמו, אינו מתחרה רק בנטפליקס, אלא גם בהולו, שירות סטרימינג שהוקם בשיתוף פעולה בין שלוש רשתות הטלוויזיה הגדולות בארצות הברית.
חברות נוספת שמשתפת פעולה בפיתוח בריטפליקס, לפי הדיווחים, היא NBC-יוניברסל האמריקאית, שאחראית בין השאר לסדרה הבריטית הפופולרית "אחוזת דאונטון". ה-BBC צפויה לשדר דרך השירות החדש את כל התוכניות שלה (שכוללות בין השאר את "דוקטור הו" הוותיקה). כיום, משתמשים בריטיים שמשלמים את האגרה יכולים לצפות בכל תוכניות ה-BBC חודש לאחר ששודרו, ללא תשלום נוסף, ולשכור פרקים ישנים דרך החנות המקוונת של התאגיד.
בנוסף לשידורי ה-BBC, השירות צפוי לכלול גם את הארכיון המלא של NBC ו-ITV, וכן גם תכנים חדשים שיופקו במיוחד עבורו – בדומה לנטפליקס, שמפיקה לא מעט תכנים מקוריים ותשדר השנה את The Crown, הסדרה הבריטית הראשונה בהפקתה, על השנים הראשונות בכהונתה של המלכה אליזבת' השנייה.
התאגיד הבהיר שהשירות החדש ינתן למנויי ה-BBC ללא תוספת עלות – ככל הנראה, במטרה להגיע למנויים חדשים מחוץ לבריטניה. וויטנגדייל אמר בתגובה לדיווח: "אנחנו נעודד אותם אם הם מעוניינים לבדוק את הפיתוח של שירות כזה. יתכן ובעתיד נגיע לרגע שבו כל הטלוויזיה תופץ בצורה מקוונת, ושירות כזה הופך את העתיד הזה לאפשרות ריאליסטית ופרקטית, במיוחד אם אנחנו רוצים להגיע למצב של תשלומים מבחירה במנויים". הוא הוסיף לאחר מכן: "ה-BBC רואים להיכן העולם הולך".