כדי להיאבק באלימות נגד נשים: הודו תחייב התקנת כפתור מצוקה בסמארטפונים
ממשלת הודו תדרוש מיצרניות הטלפונים להתקין כפתור מצוקה פיזי בכל המכשירים המשווקים במדינה החל מינואר 2017 או לעדכן את מערכת ההפעלה במכשירים ישנים
- הודו שללה את דרכונו של הטייקון ויג'יי מאליה שברח ללונדון עם חוב של 1.3 מיליארד דולר
- דיווח: הסרפס פון החדש יוכל לשמש כתחליף למחשב
- כבר לא מתיחה: הסלולרי הבא שלכם יהיה גמיש?
בסמארטפונים יופעל מצב "כפתור המצוקה" באמצעות שלוש לחיצות רצופות על כפתור העוצמה, ובמכשירים בסיסיים בעלי מקלדת מספרים, בלחיצה ארוכה על מספר 5 או 9. עבור מכשירים ששווקו לפני המועד, החברות המשווקות יידרשו למצוא פתרון לעדכון מערכת ההפעלה של המכשיר כך שתכלול את הפונקציה, וזה יוצע ללקוחות במרכזי השירות שלהן. החוק לא קבע כיצד להתמודד עם מקרים של שיגור הודעות מצוקה בטעות.
פונקציות דומות כבר קיימות בהודו בצורה של אפליקציות אייפון ואנדרואיד, ובשנה שעברה הוסיפו גם אובר והמתחרה המקומית Ola כפתורי מצוקה לגרסה ההודית של האפליקציות שלהן, בעקבות מספר מקרי אלימות מתוקשרים בהם אונס של נוסעת על ידי נהג אובר.
עם זאת, משרד התקשורת יחד עם "המשרד להתפתחות האשה והילד", הצהיר בהודעה לעיתונות על החוק החדש כי מבחינתו פתרונות כאלו אינם מספקים, ויש צורך בכפתור מצוקה פיזי. "כפתור פיזי עדיף על אפליקציה מאחר ולנשים במצבי מצוקה יש לא יותר משנייה או שתיים לבצע את הפעולה, ובמקרים רבים של תקיפה פיזית או מינית התוקף ינסה להגיע לטלפון של הקורבן ולנטרל אותו".
כפתורי המצוקה, מקווים במשרד להתפתחות האשה והילד, לא רק ישמשו אמצעי להזעקת עזרה במקרה של תקיפה אלא גם יתפקדו כגורם מרתיע שיצמצם את מספר ניסיונות התקיפה עצמם.