$
חדשות טכנולוגיה

ה-FBI מסרבת לספר לאפל כיצד פרצה למכשיריה

למרות בקשות מצד אפל ותקנה שדורשת מסוכנות ממשלתית לחלוק את מידע על פרצות אבטחה עם הציבור, בבולשת טוענים שהקניין הרוחני לטכניקה ששימשה לפריצה אינה בידיה ולכן אין ביכולתה לשתף אותה

הראל עילם 13:4427.04.16

ה-FBI לא מתכוונת לחשוף כיצד היא פרצה את מכשיר האייפון שהיה שייך לסעיד פארוק, הטרוריסט שהשתתף בטבח האכזרי בסן ברנדרינו. כך דיווחה אמש (ג') סוכנות הידיעות רויטרס, על בסיס מספר מקורות אנונימיים בתוך הבולשת.

 

לפי הדיווחים בתקשורת והמידע הרשמי שהבולשת הפדרלית פרסמה בעצמה, ה-FBI שילמה לקבוצת האקרים מחוץ לארצות הברית סכום של למעלה מ-1.3 מיליון דולר על מנת שיפתחו כלי שמסוגל לפרוץ למכשיר, מסוג אייפון 5C. הבולשת השתמשה בשירותי צד שלישי ולא פיתחה את הכלי בעצמה.

 

טים קוק. באפל ביקשו לדעת כיצד נפרץ המכשיר טים קוק. באפל ביקשו לדעת כיצד נפרץ המכשיר צילום: איי פי

 

הפרשה החלה כבר בדצמבר 2015, לאחר שה-FBI מצאה את מכשיר הסלולר של פארוק. במשך חודשים הסוכנות ביקשה מאפל לפרוץ למכשיר במטרה לנתח את היסטוריית המיקום שלו, רשימת אנשי הקשר והתכתובות. אפל סירבה, למרות צו משפטי בנושא, בטענה שהמידע על המכשיר מוצפן וכי לה אין את הכלים הנדרשים לפרוץ אליו, ומסרה כי היא אינה מתכוונת לפתח כלי שיעקוף את ההגנה שהיא עצמה פיתחה.

 

יממה לפני שאפל נדרשה להופיעה בבית המשפט כדי לדון במקרה, הבולשת הודיעה כי הצליחה לפרוץ את המכשיר בעצמה. אפל מצידה מסרה שהיא דורשת לדעת כיצד הבולשת עשתה זאת ואף איימה לתבוע את הממשלה, אבל לאורך החודש האחרון ה-FBI סירבה להגיב בעצמה לדרישות חברת הטכנולוגיה.

 

מתגובות רשמיות של ה-FBI עולה כי הכלי אינו מסוגל לפרוץ מכשירי אייפון חדשים יותר, מדור אייפון 6 ומעלה. הסוכנות, משרד המשפטים האמריקאי, הרשות הלאומית למלחמה בסמים ובאלכוהול ומספר תובעים מחוזיים ממשיכים להציף את אפל בבקשות וצווים לפריצת מכשירים נוספים, למרות שלכאורה ל-FBI יש כעת יכולת לפרוץ למכשירי אייפון. משרד המשפטים האמריקאי אמר, במכתב שנשלח לשופטת הפדרלית מרגו ברודי ממחוז ניו יורק, שהממשל עדיין זקוק לסיוע מצד אפל.

 

כאן הפרשה מסתבכת – תקנה משנת 2010 בשם Vulnerabilities Equities Process, שנועדה במקור להדק את הגנת הסייבר האמריקאית כנגד התקפות האקרים סינים, דורשת מסוכנויות ממשלתיות לחשוף כל מידע על פרצת אבטחה שיכולה"'לסכן את חייהם של אמריקאים". התקנה נכנסה לתוקף ב-2014 ואומרת שבמקרה של פרצה, על הסוכנות הממשלתית לחלוק את המידע עם ועדה מקצועית, שתחליט האם לחשוף את המידע, והאם יש לחשוף אותו לציבור, לחברה או לארגונים רלוונטיים.

 

כאשר נשאל על התקנה, אמר ראש סוכנות הביון, ג'יימס קומי, שהמוכנות של ה-FBI לשתף פעולה עם אפל תלויה ב"כמה אנחנו מודעים לפרצה בעצמנו", ורמז כי אם ה-FBI רכשה את הכלי, הבולשת אינה בהכרח מודעת לטיב הפרצה וכי הקניין הרוחני לטכניקה ששימשה לפריצה אינה בידיה. במידה והסוכנות תמליץ שלא לחלוק את המידע עם אפל, רוב הסיכויים שהממשלה תקבל את עמדתה.

 

רויטרס הוסיפה כי רק לפני כשבועיים ה-FBI דווקא כן חלקה עם אפל מידע על פרצת אבטחה אחרת במכשיריה, במקרה זה פרצה שפגעה גם במחשבי מק. עם זאת, מדובר בפרצה ישנה, שכבר נחסמה על ידי אפל לפני יותר משנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x