פרסום ראשון
חשיפה: כך תתנהל תוכנית הפיטורים הענקית באינטל
על פי הדלפות שהגיעו לבכירים בחברה תהליך הפיטורים בארה"ב כבר יצא לדרך וצפוי להגיע לישראל לאחר החג. אילו עובדים נכללים בקבוצה המיועדת ל"פרידה הלא רצונית"? מי יוכל לפרוש מרצון ולקבל 8 משכורות ובונוס? ומי זכאי לתוכנית פרישה מורחבת?
- האיש עם היד על המספריים: הכירו את מי שיכריע את גורל עובדי אינטל
- על הכוונת של אינטל: המרכזים בחיפה ובירושלים
- אלישע ינאי: "אני ממש לא חושב שאינטל תקצץ 11% מכוח העבודה שלה בישראל"
ההדלפה משרטטת הליך קיצוצים מהיר שכולל פיטורים (המכונים בחברה "פרידה לא רצונית") שתתקיים עוד השבוע ותכנית נרחבת יותר של פרישה מרצון שתצא לפועל בחודש יוני. ההערכה היא כי תכנית זו רלוונטית לכל מחלקות אינטל, אך היא טרם הגיעה לישראל בגלל ימי החג. בנוסף, ייתכן כי תכנית הקיצוצים תגיע לישראל בתצורה שונה לחלוטין, והיא תלויה גם בביצוע של המנהלים המקומיים. מקור בכיר בענף אף מסר כי התכנית בישראל צפויה להיות שונה מהתכנית המפורטת כאן הרלוונטית בעיקר לארה"ב.
ההערכה היא כי תוכנית הקיצוצים לחודשים מאי ויוני היא שלב ראשון בתוכנית העולמית שנועדה להוציא מהחברה את העובדים בעלי ההערכה הנמוכה ביותר ולרכז כמה שיותר פורשים מרצון. בתום התהליך תוכל אינטל לדעת את כמות וזהות העובדים שמהם תוכל לקצץ בפעימות הנוספות. מאינטל נמסר: "איננו מתייחסים לשמועות".
מי יקבל מה?
"פרידה לא רצונית" בגלל תפוקה נמוכה (ISP): בקבוצה זו יפוטרו עובדים באופן מיידי במסגרת שיחה שתיערך עם מנהל כח האדם המקומי החל מהיום (ב') ועד יום שישי, וילוו החוצה משערי החברה מיד לאחר מכן.
על קבוצה זו נמנים העובדים שקיבלו את ההערכות הנמוכות ביותר במסגרת סקר ההערכה השנתי לשנת 2016 (IR, הציון הגרוע ביותר ועד SL4, הציון השישי הטוב ביותר), אלא אם קיבלו את הציונים הגבוהים ביותר (O - 'יוצא מן הכלל' או EE - 'מעל לציפיות') בשנת 2015. בנוסף, עובדים שגוייסו לחברה לאחר תחילת 2015 לא ייכללו בתכנית הפיטורים.
עובדים אלה יקבלו כפיצוי 8 שבועות תשלום ועוד ביטוח רפואי במשך ששה חודשים, ולאחר מכן לא יוכלו עוד לחזור לעבוד באינטל לעולם. במדינות אירופה, כמו באירלנד ובישראל, יוכלו המנהלים המקומיים להמתיק את הפיטורים בתכנית פרישה מרצון.
פרישה מרצון (VSP): את תוכנית הפרישה מרצון מכירים היטב עובדי אינטל הישראלים, לאחר שלפני כשנתיים עשו בו שימוש 800 עובדים בעקבות האיחוד עם מפעל מיקרון ומינויו של בריאן קרניץ' לתפקיד המנכ"ל.
ברשימת הפורשים ייכללו העובדים שקיבלו במהלך ארבעת מבדקי ההערכה החל מ-2013 ציון שאינו עולה על בינוני (SL3). הם יקבלו 8 משכורות, בונוס שנתי, חלק מתוך בונוס רבעוני ושנת ביטוח רפואי תמימה. עובדים שמועסקים בחברה יותר מ-20 שנה יקבלו משכורת וביטוח רפואי לשנה מלאה.
בכדי לקבל את חבילת הפרישה מרצון על העובדים לפנות להנהלה החל מהשני ביוני ועד ה-24 בחודש. בניגוד לעובדים המפוטרים, יוכלו הפורשים מרצון בעתיד לחזור ולעבוד באינטל אך ייאלצו להחזיר חלק מחבילת הפרישה שלהם.
בהוראות למנהלים הם נדרשים לספר לעובדים שמדובר בחבילה אטרקטיבית, ובהתחשב בביצועים ובתכניות הקיצוצים העתידיות ,עליהם לשקול זאת ברצינות.
חבילת פרישה מורחבת (ERP): מיועדת לבני מעל 60, או בני 55 ומעלה שעובדים בחברה לפחות 15 שנים. פורשים אלה יקבלו כמה מהאלמנטים של חבילת הפרישה הרגילה בהתאם לבחירת המנהל, שנת משכורת מלאה, בונוס שנתי מלא ועד שנה וחצי של ביטוח רפואי. גם לחבילה זו יוכלו לגשת החל מהשני ביוני עד ה-24 ביוני.