$
חדשות טכנולוגיה

תמיכה טכנית מסביב לשעון ומחירון מסודר: ההאקרים מתמסדים

השווקים המקוונים ברשת האפלה הפכו את שרותי ההאקינג לענף עסקי משגשג. ההאקרים מרחיבים את שעות הפעילות שלהם, מציעים תמיכה טכנית מסביב לשעון ומגדילים את מגוון השירותים שהם מציעים

נמרוד צוק 18:1006.04.16
שרותי האקינג להשכרה הופכים לענף עסקי משגשג ואפילו ממוסד, כך קובע מחקר חדש של SecureWorks, זרוע אבטחת המידע של דל. על פי הדו"ח שפורסם היום ומסכם שמונה חודשים של מחקר, ההאקרים (רוסים בעיקר, אבל לא רק) מרחיבים את שעות הפנייה אליהם, מציעים תמיכה טכנית מסביב לשעון ומגדילים את מגוון השירותים שהם מציעים, כדי לספק "שירות לקוחות" טוב יותר מזה של המתחרים ולא חוששים לספק מידע מפורט על הכישורים והרקורד שלהם.

הכוונה איננה לשירותים המסורתיים של "האקרים לבנים" כגון פריצות למערכות המידע של המזמין לצורך בחינה של מערכי הגנה, אלא לפעילויות שנמצאות עמוק בצד הלא נכון של החוק: התקפות DDoS, גניבת נקודות טיסה, השגת מספרי כרטיסי אשראי גנובים או הפקת רשיונות נהיגה מזויפים. כל אלה מוצעים בשורה של שווקים מקוונים שפועלים ברשת האפלה, החלקים הסמויים של האינטרנט אליהם ניתן להגיע רק דרך פרוטוקול TOR.

מתקפת סייבר שלום, איך אפשר לעזור לך? מתקפת סייבר שלום, איך אפשר לעזור לך? צילום: שאטרסטוק

 

הדו"ח כולל גם את התעריפים של חלק מהשירותים: עלות התקפת DDoS, לדוגמה, עומדת על 5 דולר לשעה. רשיונות נהיגה (כולל רשיון ישראלי) ניתן להשיג במחיר שנע בין 170 ל-240 דולר ומחירו של מספר כרטיס אשראי גנוב עומד בממוצע על 30 דולר. גניבת פרטים אישיים מחשבונות ג'ימייל או יאהו מייל תעלה 129 דולר, כאשר פריצה לתיבות דואר ארגוניות בעלות רמת אבטחה גבוהה יותר תעלה 500 דולר.

 

בנוסף, חלק מההאקרים לא מוכרים רק שירותי פריצה, גניבה וזיוף אלא גם כלים וציוד עבור מי שרוצה לפשוע בעצמו: מתקן לשאיבת מספרי כרטיסים מכספומטים עולה 400 דולר, תוכנה לפיצוח הצפנות נמכרת ב-80 דולר ותוכנת הפריצה האוטומטית Angler Exploit Kit נמכרת תמורת 100 דולר. תמורת 20 דולר לחתיכה תוכלו לרכוש מגוון חוברות הדרכה לביצוע חלק מהפעולות שמנינו בסעיף הקודם, לצד פעילויות כמו משלוח הודעות פישינג או הדבקת מחשבים מרוחקים בסוסים טרויאנים. תוכנות הסוס הטרויאני עצמן נמכרות לרוב בסכום של 5 עד 10 דולר בלבד.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x