$
מכשירים ומדריכים

בדיקת כלכליסט

חם מהתנור: Surface Book - הלפטופ הראשון של מיקרוסופט בידינו

ההיברידי של מיקרוסופט חמוש במעבד רב עוצמה, במסך מעולה ובעיצוב יצירתי. מבדיקתנו עולה כי הוא נוח ונעים לשימוש. נראה שהסרפס בוק נועד להתעלות על המקבוק של אפל בכל תחום - לרבות התמחור המוגזם

דן פרידמן, טולסה 15:0327.10.15

מיקרוסופט נצמדת לאפל ומצליחה לנער את התדמית האפרורית שלה - עם אירועים נוצצים ומלאי הפתעות, חנויות ענק איקוניות וגם עם מוצרים כמחשבים ניידים; לאחרונה חשפה את הלפטופ הראשון שתכננה בעצמה, הסרפס בוק (Surface Book) - שנועד להתעלות על המקבוק בכל תחום. 

 

כתב "כלכליסט" בחן את המחשב בחנות מיקרוסופט בטולסה, אוקלהומה זמן קצר לאחר שהושק - וגילה כי מדובר בלפטופ איכותי במיוחד ונעים לשימוש.

 


 

מחשב אחד, שתי סוללות

 

לסרפס בוק יש מסך מגע בגודל 13.5 אינץ' ברזולוציית 3,000 על 2,000 פיקסל שמספק איכות תצוגה מרשימה ביותר. בדומה לשאר הלפטופים ההיברידיים בשוק, רוב החומרה של הסרפס בוק נמצאת ביחידת התצוגה שלו, שמתנתקת והופכת לטאבלט. במצב זה, עוביו 7.7 מ"מ ומשקלו 730 גרם, מה שמאפשר להשתמש בו בנוחות כמחשב לוח. ביחד עם יחידת המקלדת, משקלו בערך כפול - 1.57 ק"ג - עדיין קל יחסית עבור לפטופ בגודל זה.

 

נעים להכיר: סרפס בוק נעים להכיר: סרפס בוק צילום: דן פרידמן

 

כשהמחשב סגור, נוצר מין מרווח בין יחידת המקלדת והמסך בשל מבנה הציר שלו. כאלמנט עיצובי, אפשר לחבב אותו או לא - אך הוא חושף את המקלדת לאבק ולכלוך. המקלדת עצמה נאה ונוחה לעבודה, אם כי משוב המגע שלה אינו שגרתי, מה שיצריך קצת הסתגלות.  

 

לסרפס בוק יש שתי סוללות - אחת במקלדת שהיא הראשית ואחת ביחידת התצוגה. כשהמסך מחובר למקלדת, מבטיחה מיקרוסופט זמן פעולה של יותר מ-12 שעות. ואולם, כשהמסך פועל ללא המקלדת הוא יתפקד כשלוש שעות בלבד. הלפטופ מונע במעבדי הדור השישי של אינטל ויש לו מעבד גרפי חזק יחסית מבית אנווידיה - חומרה שבבדיקתנו פעלה בצורה חלקה לחלוטין.

 

סרפס בוק במצב לפטופ סרפס בוק במצב לפטופ צילום: דן פרידמן

 

ביחד עם הסרפס בוק, מוכרת מיקרוסופט סטיילוס חכם שפועל היטב: תוכלו לכתוב בכתב יד ולצייר איתו, למחוק באמצעות קצהו השני של העט ואז להצמידו בקלות לצד המסך כשתסיימו. ואולם, ציר המסך אינו נוקשה מספיק כדי להתנגד לתנועת ידכם, כך שהוא צפוי להתנדנד לפנים ולאחור כשאתם כותבים עליו במצב לפטופ.

 

שורה תחתונה: מרשים ויקר

 

במבט ראשון, הסרפס בוק נראה כמחשב היברידי מצוין. אך מיקרוסופט נתנה לו מחיר עילאי, שירחיק אותו מהישג ידו של המשתמש הממוצע: החל מ-1,500 דולר בארה"ב. ואם תרצו לשדרג את מרחב האחסון או המעבד, יטפס המחיר עד ל-3,200 דולר. עדיין לא ידוע אם ומתי יגיע לישראל - אך בהתחשב בתמחור המחשבים בארץ, אם ינחת כאן, יהיה הסרפס בוק אחד המוצרים היקרים ביותר מסוגו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x