$
הייטק והון סיכון

הסטארט-אפ Everything.Me נסגר

החברה פיתחה מסך בית לאנדרואיד שמסוגל להתאים את עצמו למשתמש ולהציע לו תכנים וגייסה 40 מיליון דולר. היא נסגרת משום שלא הצליחה להוון את פעילותה, על אף שזכתה ל-15 מיליון הורדות

אסף גלעד 12:2825.10.15

חמש שנים לאחר שנוסדה ולאחר שגייסה 40 מיליון דולר, נסגרת אפליקציית Everything.me. חברת הסטארט-אפ DoAT שעומדת מאחורי המותג הודיעה לעיתונות על הפסקת פעילותה הבוקר (א') לאחר שיחה ממושכת שערכו המייסדים רמי קסרשטיין, ג'ואי שמחון ועמיחי בן-דוד עם שלושים ושישה העובדים.

מלבד המייסדים, שותפים להחלטה גם חברי הדירקטוריון - ערן ברקת מקרן BRM וטים דרייפר, אחד המשקיעים הבולטים בעמק הסיליקון ובעלי קרן DFJ.

 

מייסדי Everything.me. מימין: רמי קסרשטיין, ג'ואי שמחון ועמיחי בן-דוד מייסדי Everything.me. מימין: רמי קסרשטיין, ג'ואי שמחון ועמיחי בן-דוד

 

"בעצה אחת עם מועצת המנהלים, החליטה דואט מדיה להפסיק את פעילותה הנוכחית ולשחרר את מרבית הצוות. ההחלטה התקבלה אף על פי שבקופת החברה נותר חלק נכבד מהכספים שגייסה.מתוך אחריות כלפי חברי הצוות וכספי המשקיעים, החליטה החברה כי למרות ההישגים המרשימים והצמיחה הניכרת - 15 מיליון התקנות ברחבי העולם - עליה להפסיק את פעילותה בשל היעדר יכולת לבסס מודל עסקי בר קיימא".

 

״זו החלטה כואבת, בנינו צוות מדהים ומוצר שהשקענו בו את כל כולנו וקיבל את אהבת המשתמשים. אין לי ספק שעוד נשמע רבות על יוצאי החברה וכי הם יביאו את הדרך המיוחדת שגיבשנו לבניית מוצרים וטכנולוגיה לחברות אחרות שיהיו בנות מזל לקבל אותם״ מסר ג׳ואי שמחון, מייסד וסמנכ״ל טכנולוגיות. בשנה שעברה פיטרה החברה את מרבית אנשי התוכן בחברה, עוד כאשר העסיקה 70 איש.

 

Everything.me פיתחה מסך בית למכשירי אנדרואיד, המזהה את מיקומו של המשתמש, את השעה ביום, את היסטוריית השימוש, וכן את היסטוריית השימוש של משתמשים דומים ומציעה לו תפריט אפליקציות שונה המותאם לזמן ולמקום. חיפוש ערך כמו שם של זמר או סרט יפתח את הדף הרלוונטי באפליקציות שונות כגון Spotify או IMDB. עם זאת, שוק מסכי הבית, כמו גם שוק אפליקציות מסך נעילה הוא רווי ומסוכן.

 

בחברה נותרו כעת 36 עובדים, רובם מהנדסי פיתוח ומומחי מובייל שלא יתקשו, ככל הנראה, למצוא עבודה חדשה. החברה אף פתחה עבורם אתר מיוחד דרכו יוכלו לקבל הצעות עבודה מחברות הייטק אחרות.

 

פרשנות: מדוע כשלה החברה?

 

Everything הימרה, ככל הנראה, על השותף הלא נכון בשוק הלא נכון. השוק אליו כוונה הוא שוק האנדרואיד. בשנתיים האחרונות התמקדה במערכת ההפעלה הסלולרית של מוזילה - עליה הימרו עוד כמה חברות כפייסבוק, דויטשה טלקום, ספרינט ו-ARM. מוזילה השיקה כמה סמארטפונים מתוצרת אלקטל ו- LG, אך לפני כחצי שנה הפרויקט ננטש מחוסר עניין: השוק היה אנדרואידי ברובו.

 

אנשי מוזילה לשכנע מפתחי אפליקציות לעבוד בפרוטוקול HTML5 ואפליקציות פופולריות רבות כווטסאפ או ווייז לא הגיעו אליה. מוזילה נותרה עם טלפונים טובים וזולים - אך ללא אפליקציות. בינתיים, בזירת האנדרואיד, סבלה Everything מתחרות קשה עם מפתחי לאנצ'רים אחרים כ-GO Launcher, ספקיות סלולר במזרח ויצרניות הטלפונים בעצמן.

 

המוצר של Everything זכה אמנם למיליוני הורדות, אך התקשה להפוך למשתלם. במצב שכזה, נזקקו הקרנות להשקיע עוד עשרות מיליוני דולרים כדי לסייע בשיווק והפצת המוצר, ולאחר שקילה של עלות ההפצה ורכישת המשתמשים החדשים למול הפוטנציאל של Everything.me הוחלט לסגור את פעילות החברה. ההחלטה בדבר קופת המזומנים שלה תתקבל בהמשך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x