$
חדשות טכנולוגיה

פרשנות

בגדי הנקסוס החדשים: המכשירים נהדרים, גוגל במשבר

מכשירי הנקסוס 5x והנקסוס 6p שנחשפו אמש מלמדים אותנו רבות על שוק המובייל - ומראים שבקרוב ישפר את חיינו כבל חדש ומסכי הטלפונים יפסיקו לגדול ללא שליטה. ואולם, האירוע גם חושף כמה שברירי מצבה של גוגל עצמה - וכמה היא זקוקה למנהיג כריזמטי

הראל עילם 12:3430.09.15

גוגל ערכה אמש את אירוע החומרה השנתי שלה, שהיה חשוב מאוד עבורה בכמה מובנים. היתה זו ההופעה הראשונה של סונדאר פיצ'אי על הבמה כמנכ"ל גוגל, הפעם הראשונה שהחברה חושפת שני טלפונים בסדרה בו זמנית וגם הפעם הראשונה בה מוצג טאבלט שגוגל פיתחה בעצמה.

בהתחשב בכך שמכירות אפל מאיימות יותר ויותר על כתרה של גוגל בשוק המובייל, החברה היתה צריכה אירוע כובש, סוחף ומנצח. זה לא מה שקרה בפועל. 

 


 

גולת הכותרת באירוע הייתה צריכה להיות מכשירי הנקסוס 5x והנקסוס 6p, אבל כל הפרטים על המכשירים היו ידועים מראש. ההפתעה הגדולה הייתה החשיפה של טאבלט אנדרואיד ראשון פרי פיתוחה של גוגל עצמה, עם מפרט מרשים ועיצוב יפיפה, אבל פיצ'אי רק זרק עליו חצי משפט בתחילת האירוע. ההרחבה על המכשיר המעניין, פיקסל C שמו, הגיעה רק אחרי שעה תמימה של דמויות עלומות מגוגל שדיברו בחוסר עניין מופגן על הבמה. וגם אז, דיבר עליו מנהל אלמוני, שנראה כאילו הוא עצמו עומד להירדם על הבמה.  

 

הפיקסל C מוצג באירוע גוגל אמש הפיקסל C מוצג באירוע גוגל אמש צילום: יוטיוב

 

שלוש המגמות של מכשירי נקסוס

 

סדרת נקסוס הובילה בעבר את עולם האנדרואיד; היא מעולם לא הציגה את החומרה המתקדמת ביותר, אבל המכשירים שלה זכו לביקורות מהללות, נמכרו היטב וחזו מגמות עתידיות. גוגל ראתה ששוק האנדרואיד הולך למכשירים מוזלים הרבה לפני ששאר היצרניות הבינו זאת. היא גם היתה הראשונה להבין את החשיבות של NFC, בלוטות' והעברת מידע בצורה נוחה דרך Beam ופתרונות אחרים.

 

מכשיר הנקסוס 5x מכשיר הנקסוס 5x צילום: אנדרואיד פיט

 

כאשר מסתכלים על דגמי הנקסוס החדשים, אפשר לראות שלוש מגמות - שתיים חיוביות, לאנדרואיד, גוגל ולצרכנים - ואחת מדאיגה במיוחד. החיוביות הן בתחום החומרה, והראשונה היא שהתעשייה דוחפת קדימה את type-c כחיבור החדש שיחליף את המיקרו-USB המוכר של מכשירי אנדרואיד. לכאורה, חיבור חדש נראה דבר זניח למדי אבל type-c הוא "הגביע הקדוש" של כבלים - חיבור אחד שיכול להעביר מידע במהירות אדירה, להטעין מכשירים קטנים וגדולים כאחד ולתפקד גם ככבל אופטי לחיבור מסכים. בעתיד הקרוב נשתמש ב-type-c לא רק להטעין את הסמארטפונים שלנו אלא גם מחשבים ניידים ולרוב הצרכים שלנו בבית. להערכתי, type-c יקל על הרבה מאוד דברים בחיינו.

 

מכשיר הנקסוס 6p מכשיר הנקסוס 6p צילום: פורבס

 

המגמה השניה היא שנראה שהמירוץ המטורף אחרי מסכים גדולים יותר ויותר נעצר. במשך שנים, אנדרואיד צברה תאוצה וגברה על אפל בגלל שהאחרונה לא השכילה להבין שהקהל רוצה מכשירים עם מסכים גדולים יותר. אבל אפל נשברה ואפילו השיקה לפני כשנה את הפאבלט הראשון שלה, האייפון 6 פלוס. שאר התעשייה מצידה מתחילה להבין שגדול יותר לא בהכרח אומר טוב יותר. בשנה שעברה, גוגל הציגה פאבלט עם מסך בגודל של כשישה אינץ'. השנה, הפאבלט שלה קטן יותר והיא גם השיקה סמארטפון עם מסך קטן משמעותית. זאת הפעם הראשונה אי פעם שגוגל הולכת לכאורה "אחורה".

 

סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל סונדאר פיצ'אי, מנכ"ל גוגל צילום: בלומברג

 

המגמה השלישית היא אולי החשובה ביותר - והיא גם מתקשרת לביקורת על האירוע המשעמם של גוגל. וזה, בפשטות, שנראה שאנדרואיד וגוגל קצת "איבדו" את זה. גוגל כמעט תמיד הקדימה את אפל - היא נכנסה קודם לתחום התשלומים הסלולריים, השיקה מרכז התראות מאוחד קודם, השיקה כלי פיתוח ומרכז משחקים קודם, כלי שיתוף נוחים קודם, שירות סטרימינג מוזיקה קודם, מחסן מדיה דיגיטלי קודם. הרשימה ארוכה במיוחד, ובעוד שיצרניות אנדרואיד השונות כגון וואווי וסמסונג מעתיקות ללא בושה מאפל, סדרת נקסוס כמעט תמיד הייתה מקורית. וכתוצאה מכך, אנדרואיד הפכה למערכת ההפעלה המצליחה בעולם, עם נתח שוק של יותר מ-80%.

 

גב הנקסוס 6p גב הנקסוס 6p צילום: פורבס

 

אבל כאשר מסתכלים על נקסוס השנה, והשכלולים הגדולים ביותר שלהם, מה אנחנו רואים בעיקר? הדבקת פערים. מכשיר מעוצב עם גב מתכתי? קורא טביעות אצבע? מצלמה המתמחה בצילום בתנאי חושך? איפה כבר ראינו את זה? נכון, באייפון 5S, שהושק לפני שנתיים.

 

אפל, לאחר עזיבתו של ג'ובס, השכילה להבין שהיא צריכה להמציא את עצמה מחדש ולעשות דברים שהמייסד שלה סירב - להגדיל את המסכים, להשיק יותר דגמים ומכשירים ואפילו לאמץ סטיילוס. גוגל מצידה מרגישה שאיבדה את הלב שלה יחד עם אנדי רובין, ושהיא לא יודעת מה לעשות עם אנדרואיד. בהתחשב באיום מצד היצרניות הסיניות וגרסות האנדרואיד שלהן, כדאי שהיא תמצא את עצמה ומהר.

 

פיקסל C: סרפס-דרואיד

 

ולקינוח, אי אפשר להתעלם מפיקסל C, גם אם החברה הצניעה אותו במהלך האירוע שלה. מכשירי הפיקסל הקודמים מילאו נישה חריגה - הם היו מכשירי כרום OS עילית, מכשירי קונספט יקרים במיוחד עבור מערכת הפעלה שמיועדת בעיקר לקטגוריות של מוצרים זולים, כגון מחשבים לסטודנטים. לא היה לשותפות השונות של גוגל, המייצרות מכשירי כרום OS, שום סיבה לדאוג.

 

מחשב הפיקסל C מחשב הפיקסל C צילום: יוטיוב

 

זה, כנראה, הולך להשתנות עם הפיקסל C: הוא לא רק מבוסס אנדרואיד, מערכת הפעלה עם קשת יצרניות ונישות הרבה יותר רחבה, הוא גם מתומחר בצורה הרבה יותר אגרסיבית. זהו מכשיר שנועד להתחרות בסרפס של מיקרוסופט, מכשיר היברידי עם מקלדת ניתקת ודגש על השוק הארגוני ובאייפד פרו של אפל. ניתן גם לצפות שבדומה להכרזה על הסרפס, שעוררה את חמתן של יצרניות המחשבים כנגד מיקרוסופט, גם הפיקסל C יטריד את מנוחתן של היצרניות.

 

אבל גוגל לא יכולה לוותר על הפיקסל C. שוק המחשבים ההיברידים, המסוגלים לתפקד כטאבלט ומחשב נייד, צומח בשנים האחרונות במהירות. אם בעבר היה לאנדרואיד נוכחות משמעותית בשוק, כעת כל החברות מתעדפות את ווינדוס. כרום OS הצליחה לבסס את עצמה כמערכת הפעלה מכובדת בקטגוריית המוצרים הסופר-זולה, ועכשיו גוגל חייבת להראות שאנדרואיד היא עדיין פתרון איכותי גם למשתמשים המחפשים מכשיר אולטרה-נייד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x