למלונות יש סיבה לדאגה: השימוש ב-Airbnb יוכפל השנה
לפי משקיעי הסטארט-אפ, עד סוף 2015 יוזמנו 80 מיליון לינות בדירות הנופש שמוצגות בשירות - פי שניים מנתוני 2014. קצב הצמיחה מהיר מאוד ומאיים על שוק המלונאות, שלרוב מציע חדרים במחירים גבוהים יותר ולא בהכרח במיקומים עדיפים
- "airbnb הציל את מרכזי הערים מגטאות לעשירים"
- דירה להפקיר: 5 הערות על האחריות של Airbnb כלפי השוכרים
- Airbnb כבר שווה 25.5 מיליארד דולר
נתוני המשקיעים גבוהים משמעותית מהערכות אנליסטים, שמוקדם יותר השנה צפו שהיקף הלינות ב-2015 יעמוד על 61 לילות בלבד. “החברה ריסקה את התחזיות", הם אמרו, והוסיפו שהם צופים שקצב הצמיחה יישמר ויתכן שאף יואץ.
"מדובר בתופעה גלובלית”, אמר לרויטרס המשקיע קית' ראבויס מקרן קושלה ונצ'רס, שב-2010 ביצע השקעה אישית ב-Airbnb. “החברה תמשיך לצמוח בקצב גבוה משמעותית מאשר חברות אחרות".
Airbnb מאפשרת למשתמשים להשכיר לתיירים חדר בדירתם או את כל הדירה ולתיירים למצוא לינה במחירים זולים משמעותית בהשוואה לשל בתי מלון. בנוסף, המיקומים של דירות Airbnb הם לא פעם מגוונים ואטרקטיביים בהרבה משל המלונות.
רוב ההזמנות באירופה, היעד הבא: סין
הצמיחה האדירה של החברה מתאפשרת חרף התנגדות הולכת וגוברת לפעילותה מצד רשתות בתי מלון, שמנסות להצר את צעדיה, ורשויות מקומיות שמעוניינות למסות את הלינות שמתבצעות דרכה. בסן פרנסיסקו, לדוגמה, עתידים התושבים להצביע בנובמבר על הצעת חוק שתגביל את הפעילות של Airbnb בעיר. מנגד, החברה החלה לשלם מסי לינה בכמה ערים מרכזיות שבהן היא פעילה.
לדברי אנליסטים, חלק מרכזי בצמיחה האדירה מיוחס למאמצי החברה להרחיב את פעילותה באירופה ולקדם את הזמנת הלינות על ידי אנשי עסקים. כיום 50% מהכנסות החברה מגיעות מאירופה, לעומת 30% מארה"ב, והעיר הפופולרית ביותר היא פריז עם כ-60 אלף רשומות. במקביל, החברה גם פועלת להרחבת פעילותה בסין.
“Airbnb מאוד מאוד אגרסיבית", אמר לרויטרס מייסד חברת המחקר Atmosphere Research Group, הנרי הארטוולדט. “אם היא תרשום 80 מיליון לילות השנה, מדובר ב-80 מיליון לילות שלא הולכים לתעשיית המלונות".